Колеги,
не мога да намеря въпросното решение за отмяна на осиновяване през 1970 година нито в Районен,нито в Окръжен съд.Има ли някой някаква идея-имам номера на делото и годината и нищо по -вече.Каква е практиката в държавните архиви-пазят ли се такива дела там,или поне само решенията им? Търся следи,помогнете с идеи !
Благодаря
- Дата и час: 16 Дек 2024, 17:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
решение за отмяна осиновяване
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Следите, ако въобще съществуват все още, може би ще започват от съда, който е постановил окончателен съдебен акт. По принцип пазят делата пет години, но знам за случай, в който е открито и такова, свършено преди десет. Затова не бързайте да се отказвате!
- prof_prof
- Потребител
След като се унищожат делата, чиято давност е 5 год., следва да се пазят само постановените по тях съдебни решения. Най-малкото, в описната книга на съда, са отразени номерата на делата, страните и предмета на делото, та ако в случай че няма други "следи" от делото, остават тези в описната книга или там...наръчника на съответният съд за съответната...1970год.!
- sluncho
- Младши потребител
решение-отмяна осиновяване
Благодаря за куража,който ми давате.В Окръжният съд,постановил решението е запазен само един азбучник и нищо повече от въпросната година.Отговора им е : "Знаете ли колко дела са изгубени и унищожени,не сте само вие" . Чудесен отговор, но не ми върши работа. По принцип делата-по точно решенията за осиновяване и разсиновяване се пазели и не се унищожавали. Като парадокс-решението за осиновяване от 67год.се пази, извадих препис .
Въпроса ми е-къде другаде да потърся ? Търся искрица надежда !
Въпроса ми е-къде другаде да потърся ? Търся искрица надежда !
- zaek13
- Младши потребител
...Ами, евентуално в Общината, служба ГРАО /АПОН/ или ако решението е ползвано по някакъв повод някъде, напр. в сделка, в края на нотар.акт се изписват приложените към съответната сделка документи, но май най- сигурно е в АПОН-а, при промяната в акта за раждане, като в регистъра на населението е отразено съд.решение, пък някъде в архива може и да го има...
- sluncho
- Младши потребител
re
мдааааа, в Общината, служба ГРАО /АПОН / търсих,но уви .
Затова взех да си мисля,че в Държавен архив може да има нещо. И там отидох-а една грубиянка ми отговори,че такива неща нямало при тях. Там били съхранявали документи с историческа стойност .
Все пак се касае за гражданското състояние на лицето Х .
Затова взех да си мисля,че в Държавен архив може да има нещо. И там отидох-а една грубиянка ми отговори,че такива неща нямало при тях. Там били съхранявали документи с историческа стойност .
Все пак се касае за гражданското състояние на лицето Х .
- zaek13
- Младши потребител
zaek13, делата касаещи осиновяване не са на общ режим и не подлежат на унищожаване след 5 години. Делото Ви трябва да е в архива. Ще трябва да се обърнете към председателя на съда и да аргументирате правние си интерес.
Успех!
Успех!
- razli4na
- Активен потребител
re
Към razli4na- i tova sam napravil.Oficialniat im otgovor e: " V arhiva na Okrajen sad ...... , Grajdansko Delo N..../.....god .sas strani ......... ne se pazi.Dealata ot sashtata godina sa unishtijeni.Prepis ot reshenieto ne moje da vi bade izdadeno...." . Opisnata im kniga sashto ia niama za da vidia pone haraktera na deloto.Vaobshte delata ot 70 godina potanali v dan zemia.Tova e super bezotgovornost .Zatova ne znam kakvo da pravia-matova situaciaaaa.
Sleda kato ne sa dela ot obsht harakter kade sa togava? Ivano nevejestovoto na niakoi shte si platim skapo.
Sleda kato ne sa dela ot obsht harakter kade sa togava? Ivano nevejestovoto na niakoi shte si platim skapo.
- zaek13
- Младши потребител
Опитайте в МП. Нищо чудно да се окаже, че имат някакъв архив на осиновяванията, включително от отменени такива.
- prof_prof
- Потребител
За кой съд става дума?
А това обстоятелство /влязло в сила решение за отмяна на осиновяване/ не е ли отразено в регистрите за граждански състояние?
А това обстоятелство /влязло в сила решение за отмяна на осиновяване/ не е ли отразено в регистрите за граждански състояние?
- razli4na
- Активен потребител
re
за Окръжен съд .Съдебното решение не е отразено никъде.Все едно,че не е имало дело за разсиновяване.Но пък после е имало припознаване от биологичния баща. И така,това решение за разсиновяване е много важно,но не знам къде още да го търся.
- zaek13
- Младши потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|