Колеги, имам следният интересен казус:
Чужденец от страна-член на ЕС е сключил брак с български гражданин преди повече от 10 гидини.
По време на брака са придобили жилище чрез право на строеж, както и вила, построена върху земеделска земя. Съпргът-български гражданин почива, в края на миналата година. Съпругът -чуденец иска да се разпореди с частта от наследството и своето имущество.
Забравих да спомена , че бракът е сключен в Бэългария. Съгласно българското законодателство, върху земята те трябва да имат СОИ. За наследствената част от земеделската земя обаче, законът към момента на откриване на наследството изискваше тя да се прехвърлив тригодишен срок, а сега се прилага според Конституцията договорът ни за пресъединяване. Има ли някой от Вас опит в това отношение?
Аз за себе си имам някакво мнение , но не зная каква е практиката .Може би не точно в този раздел трябва да е темата , но нещата са доста преплетени.
- Дата и час: 16 Дек 2024, 16:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
СИО с чужденец,гражданин на държава-члена на ЕС и наследява
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Колега, вижте стенограмите от обсъжданията на промените на чл. 22 от Конституцията. Имаше някакви ограничения и гратисни периоди, но ако не се лъжа те се отнасяха до юридическите лица.
- prof_prof
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|