- Дата и час: 16 Дек 2024, 19:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
май направих грешка,незнам как да постъпя.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
май направих грешка,незнам как да постъпя.
Със съпруга ми се в процес на развод,той се изнесе от жилището на родителите ми на 19-20 май тази година.Живяхме заедно 7 години,но на мен ми омръзна да търпя примирението със живота и неговата нерешителност.Освен това има проблеми и в леглото,молих го да потърси лекарска помощ,но думите ми увиснаха във въздуха.Не съм на 70 години,млада жена съм и искам да живея нормален живот.От брака си имаме дъщеряна почти 5 години.При подписване на споразумението той се съгласи детето да остане при мен, а той си взима колата.Решихме развода да е по взаимно съгласие- все пак ще е по-лесно.През това време аз се срещах с друг мъж, с когото в момента живея заедно с дъщеря си.В един момент съпругът ми се обърна и ми каза че вече си иска детето и на първото дело ще каже че споразумението не му изнася,предложи ми дори да сменим дъщеря ни за колата????Мои познати ме съветват да се прибирам при родителите си защото съпругът ми можел да ми отнеме родителските права на оснавние аморално поведение???Има ли някакав шанс за него и как да постъпя? Той е заплашвал че когато свърши всичко ще направи нещо от което ще страдат всички, идва и взема дъщеря ни в нетрезво състояние,и след всяко нейно завръщане от баща и тя надъхана срещу мен.Той живее с родителите си сестра си и неиния приятел не може осигури самостоятелна стая и удобства а аз имам тази възможностл.Дайте ми съвет как да постъпя??
- liilence
- Нов потребител
Здравейте!
Първо, не намирам нищо аморално в това, да живееш с човек, който те уважава и т.н. Важното е - как се детето се чувства, в негов интерес ли е, да живее с майката в семейна среда или при "нетрезвия" си баща!
Второ, Бащата си е баща, което означава, че и двамата родители следва да се грижат за отглеждането и възпитанието на детето.
Личното ми мнение, да не ограничавате контактите на детето с баща му. И мисля, че няма да има проблем. Успех! Приятен ден!
Първо, не намирам нищо аморално в това, да живееш с човек, който те уважава и т.н. Важното е - как се детето се чувства, в негов интерес ли е, да живее с майката в семейна среда или при "нетрезвия" си баща!
Второ, Бащата си е баща, което означава, че и двамата родители следва да се грижат за отглеждането и възпитанието на детето.
Личното ми мнение, да не ограничавате контактите на детето с баща му. И мисля, че няма да има проблем. Успех! Приятен ден!
- valia6000
- Младши потребител
blagodarq vi
[quote="valia6000"]Здравейте!
Личното ми мнение, да не ограничавате контактите на детето с баща му. И мисля, че няма да има проблем. Успех! Приятен ден![/quote
наистина се чувствам така и детето ми е добре та то го приема като собствен баща дари се обръща така към него,никой не и е налагал това.А отностно посещенията бащата я вижда ако не всяка седмица то през една.Имаме устна уговорка с него че няма да има проблеми с виждането и когато поиска може да я вземе[/list]
Личното ми мнение, да не ограничавате контактите на детето с баща му. И мисля, че няма да има проблем. Успех! Приятен ден![/quote
наистина се чувствам така и детето ми е добре та то го приема като собствен баща дари се обръща така към него,никой не и е налагал това.А отностно посещенията бащата я вижда ако не всяка седмица то през една.Имаме устна уговорка с него че няма да има проблеми с виждането и когато поиска може да я вземе[/list]
- liilence
- Нов потребител
Първо искам да се извиня, ако нещо , което прочетете тук Ви засегне, но повярвайте ми , в едно бракоразводно дело от адвоката на съпруга Ви , ще чуете много по-ужасни неща.Няма нищо по-грозно от разнищването на сейните отношения в съда,тъй като все пак те са свързани с най-емоциоаналния и интимен свят на човека.
В какъв смисъл да разбирам въпроса Ви дали не сте сбъркали? Затова ,че с бившия си съпруг делите дете срещу автомобил? На мен ми звучи потресаващо! Как изобщо на родители може да хрумне такава сделка? Но нямате ли спорзумение за детето , развода по взаимно съгласие отпада като вариант. Аз не можах да разбера всъщност това споразумение само сте си го подписали между Вас или е потвърдено от съда.
Относно "аморалността", съдът много не се впечатлява от такива неща,така че за това не се притеснявайте, но според мен е странно за месец и половина от раздялата да заживеете с друг човек. В съда това може да се използва срещу Вас -или връзката е започнала преди фактическата раздяла или сте емоционално лабилна и вземате твърде бързо решения, които касаят малолетното ви дете.Какво ще правите , ако след още два месеца ,решите ,че човекът с който сте в момента е неподходящ за Вас? Вземате детето и тръгвате нататък, към следващия? Бъдете повече от сигурна, че адвокатът на съпруга Ви ще го използва, имайки пред вид ,че по принцип съдът е винаги на страната на майката и за спечелването на родителските права един баща трябва да е готов на всичко.
Що се отнася до това,че детето Ви нарича другия мъж татко по своя воля, по-добре не толерирайте това му поведение, ако изобщо е негова идея. Вие може да имате много мъже , но всеки има само един баща. И идеята да го откъснете по този начин от него , ще Ви погоди много лош номер.
Още веднъж , не приемайте думите ми като обида към Вас! Те са опит да Ви предпазят от грешки и подготвят за това,което ще Ви чака в съдебната зала, ако не се споразумеете със съпруга си.
В какъв смисъл да разбирам въпроса Ви дали не сте сбъркали? Затова ,че с бившия си съпруг делите дете срещу автомобил? На мен ми звучи потресаващо! Как изобщо на родители може да хрумне такава сделка? Но нямате ли спорзумение за детето , развода по взаимно съгласие отпада като вариант. Аз не можах да разбера всъщност това споразумение само сте си го подписали между Вас или е потвърдено от съда.
Относно "аморалността", съдът много не се впечатлява от такива неща,така че за това не се притеснявайте, но според мен е странно за месец и половина от раздялата да заживеете с друг човек. В съда това може да се използва срещу Вас -или връзката е започнала преди фактическата раздяла или сте емоционално лабилна и вземате твърде бързо решения, които касаят малолетното ви дете.Какво ще правите , ако след още два месеца ,решите ,че човекът с който сте в момента е неподходящ за Вас? Вземате детето и тръгвате нататък, към следващия? Бъдете повече от сигурна, че адвокатът на съпруга Ви ще го използва, имайки пред вид ,че по принцип съдът е винаги на страната на майката и за спечелването на родителските права един баща трябва да е готов на всичко.
Що се отнася до това,че детето Ви нарича другия мъж татко по своя воля, по-добре не толерирайте това му поведение, ако изобщо е негова идея. Вие може да имате много мъже , но всеки има само един баща. И идеята да го откъснете по този начин от него , ще Ви погоди много лош номер.
Още веднъж , не приемайте думите ми като обида към Вас! Те са опит да Ви предпазят от грешки и подготвят за това,което ще Ви чака в съдебната зала, ако не се споразумеете със съпруга си.
- sunrise
- Активен потребител
Лютият, що не се споразумеш с модератора да ти закачи мантрата най отгоре на форумите и да престанеш да спамиш?
- kpy
- Потребител
kpy написа:Лютият, що не се споразумеш с модератора да ти закачи мантрата най отгоре на форумите и да престанеш да спамиш?
- aglaia
- Младши потребител
Не бъдете толкова лош!!! Вие, адвокатите, сте лекарите на обществото и ако можете и искате да помогнете, направете го, ако не - просто отминавайте въпросите. Вярно, професията Ви е много трудна и отговорна. Трябва да притежаваш много качества, за да я упражняваш. Но истината е, че адвокатските услуги са непосилни за много хора. Истина е също, че както във всяка професия има и хора, които не си вършат работата както трябва. А това при Вашата професия означава понякога провален човешки живот. Затова не се сърдете на хората, че си задават болните въпроси във форума. Може би искат да получат някакава увереност, че са на прав път или искат да чуят от Вас какво ги очаква в дадена ситуация, в която са попаднали, понякога не по своя воля. Не им се сърдете! Нека да бъдем добри! И без това животът е толкова сложен.
Не знам защо си мисля, че Вие сте много добър професионалист и съвсем не лош човек. Показвайте го - така и Вие ще се чувствате по добре.
Не знам защо си мисля, че Вие сте много добър професионалист и съвсем не лош човек. Показвайте го - така и Вие ще се чувствате по добре.
- kasy
- Младши потребител
Глупости. Под една или всякаква форма могат да се дават съвети, стига някой да ти ги е поискал, което без съмнение е налице.
- aglaia
- Младши потребител
Аз пък като не-юрист, но четяща форума и работеща с много юристи /за да не обидя някого, няма да кажа водещи/, вече се чудя дали Лютият има работа.... защото ако беше така, не виждам как би се "карал" наред и на колеги, и на питащи по абсолютно всички теми в този форум! Жалко е, че има толкова арогантни адвокати, но понякога тове е ефект от натрупани коплекси и т.н. А иначе форумът е интересен и полезен, стига да не ни се навикват всеки път, когато зададем въпрос! Успех на всички!
- ninal
- Нов потребител
Чудех се дали да ви отговоря, Лютият, но ще го направя - казах, че чета форума, а не че търся конкретни отговори в него - има разлика. А го чета, защото ми е интересно. Когато видите въпрос от мен, тогава можете и мен да "сритате" набързо, че ви обезпокоих! Добре, че не всички са нервни като вас - дано лютия ви нрав не ви пречи в нормалните, пък и в професионланите отношения с хората! Успех и на вас!
- ninal
- Нов потребител
lyutiyat написа:ninal написа:Аз пък като не-юрист, но четяща форума и работеща с много юристи /за да не обидя някого, няма да кажа водещи/, вече се чудя дали Лютият има работа.... защото ако беше така, не виждам как би се "карал" наред и на колеги, и на питащи по абсолютно всички теми в този форум! Жалко е, че има толкова арогантни адвокати, но понякога тове е ефект от натрупани коплекси и т.н. А иначе форумът е интересен и полезен, стига да не ни се навикват всеки път, когато зададем въпрос! Успех на всички!
Това дали работя, или не и колко работя , изобщо не е Ваш проблем !
Не си пъхайте носа там, където не му е мястото!
След като работите с водещи адвокати - поставайте въпросите си там, а не на нас !
Защо при тези богати връзки с особено компетентни юристи търсите безплатни консултации във форума ?
и аз подкрепям лютия
- donna
- Старши потребител
Към liilence:
Аз пък не виждам нищо морално във Вашето поведение! Защо не се поставите на мястото на съпруга си? Живеете в дома на Вашите родители, т.е. заврян зет. Каква решителност очаквате, след като вероятно всеки порив е бил убиван още в зародиш. Тъпкали сте и сте мачкали човечеца, дори сте си намерили кой да Ви задоволява така жизнените "необходимости".
Защо не живеете сега с любовника в майка си, да видим няма ли след време и него да пращате на лекар!
Как не Ви е срам!
Дори детето си манипулирате.
А сега, когато съпругът Ви най сетне е показал зъби, ревете по форума "грешка ли допуснах"!
Ами да, голяма грешка.
Щом толкова искате да сте с обичаният от Вас, оставете и колата и детето на съпруга си и тичайте да изживеете голямото щастие. Защото накрая така ще стане.
Аз пък не виждам нищо морално във Вашето поведение! Защо не се поставите на мястото на съпруга си? Живеете в дома на Вашите родители, т.е. заврян зет. Каква решителност очаквате, след като вероятно всеки порив е бил убиван още в зародиш. Тъпкали сте и сте мачкали човечеца, дори сте си намерили кой да Ви задоволява така жизнените "необходимости".
Защо не живеете сега с любовника в майка си, да видим няма ли след време и него да пращате на лекар!
Как не Ви е срам!
Дори детето си манипулирате.
А сега, когато съпругът Ви най сетне е показал зъби, ревете по форума "грешка ли допуснах"!
Ами да, голяма грешка.
Щом толкова искате да сте с обичаният от Вас, оставете и колата и детето на съпруга си и тичайте да изживеете голямото щастие. Защото накрая така ще стане.
Последна промяна bebitor на 13 Юли 2007, 17:49, променена общо 1 път
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
-
Re: 222222222
liilence написа:4ISTA ZAVIST! AMI I TEBE AKO NE TE UVAJAVAT 6TE IZBQGA6! I AKO IMA KOI DA TE MA4KA TOGAVA 6TE TE PITAM KAKVO 6TE PRAVI6 I DA 6TE IZJIVEQ 6TASTIETO SI KAKTO ISKAM A NE KAKTO TI MI KAZVA6!
Ама Вие не сте за завиждане, а за оплакване
Жалко, че като го осъзнаете, ще бъде късно
И още нещо- всъщност Ви помагам, защото горният ми постинг е нищо в сравнение с това, което ще чуете в съдебната зала от адвоката на съпруга си! Тежко ви, горко тогава, ако се сопнете на съда с правото си на лично щастие
Ако решите да разсъждавате с главата си, ще разберете, че преди да предприемете действия по развод, трябва да овладеете ситуацията по такъв начин, че обстоятелствата да са във ваша полза, не вреда (както е в момента). Мъдри хора са го казали преди мен: "Мир в къщи, любов навън"
Rara avis in terris
-
Re: май направих грешка,незнам как да постъпя.
liilence написа:Със съпруга ми се в процес на развод,той се изнесе от жилището на родителите ми на 19-20 май тази година.Живяхме заедно 7 години,но на мен ми омръзна да търпя примирението със живота и неговата нерешителност.Освен това има проблеми и в леглото,молих го да потърси лекарска помощ,но думите ми увиснаха във въздуха.Не съм на 70 години,млада жена съм и искам да живея нормален живот.От брака си имаме дъщеряна почти 5 години.При подписване на споразумението той се съгласи детето да остане при мен, а той си взима колата.Решихме развода да е по взаимно съгласие- все пак ще е по-лесно.През това време аз се срещах с друг мъж, с когото в момента живея заедно с дъщеря си.В един момент съпругът ми се обърна и ми каза че вече си иска детето и на първото дело ще каже че споразумението не му изнася,предложи ми дори да сменим дъщеря ни за колата????Мои познати ме съветват да се прибирам при родителите си защото съпругът ми можел да ми отнеме родителските права на оснавние аморално поведение???Има ли някакав шанс за него и как да постъпя? Той е заплашвал че когато свърши всичко ще направи нещо от което ще страдат всички, идва и взема дъщеря ни в нетрезво състояние,и след всяко нейно завръщане от баща и тя надъхана срещу мен.Той живее с родителите си сестра си и неиния приятел не може осигури самостоятелна стая и удобства а аз имам тази възможностл.Дайте ми съвет как да постъпя??
aktualen li e vse o6te vaprosa vi?
ako da mojem da pogovorim, rabotja v 1 kantora i imam malko opit
- pepi13
- Нов потребител
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|