- Дата и час: 16 Дек 2024, 17:00 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
откриване на биологични родители
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
откриване на биологични родители
Здравейте! Имам 2 деца - осиновени. Още са малки, но вече говорим на теми, свързани с осиновяването. Засягаме и въпроси, относно биологичните родители. Въпросът ми е - има ли начин /след време, когато децата ми са достатъчно големи и могат да поемат отговорност за решенията си, когато напълно осъзнават желанията си - мотивът за тях/ да потърсим биологичните им родители? Към кого ще трябва да се обърна, какви са стъпките в едно такова "издирване" ? А рисковете? Благодаря Ви предварително.
- ssjordanova
- Младши потребител
Re: откриване на биологични родители
ssjordanova написа:Здравейте! Имам 2 деца - осиновени. Още са малки, но вече говорим на теми, свързани с осиновяването. Засягаме и въпроси, относно биологичните родители. Въпросът ми е - има ли начин /след време, когато децата ми са достатъчно големи и могат да поемат отговорност за решенията си, когато напълно осъзнават желанията си - мотивът за тях/ да потърсим биологичните им родители? Към кого ще трябва да се обърна, какви са стъпките в едно такова "издирване" ? А рисковете? Благодаря Ви предварително.
Въпроса не е за тук. Иди във форумите на бг мама подфорум "Осиновяване, осиновители, осиновени" и задай там въпроса.
http://forum.bg-mamma.com/
- donna
- Старши потребител
Напротив! Мисля, че въпросът е точно за тук. Във форум БГ мама ще ми отговорят хора, които са осиновители или осиновени. На ме н ми трябва не аматьорско мнение, а професионално, юридическо. Сигурно ще ми кажете да си наема адвокат.... да но първо искам да зная на какво ще се подложим всички в семейството ни, какъв път ни чака.... Не искам споделяне на опит, мисли и чувства от всички в БГ мама, а компетентен отговор....
- ssjordanova
- Младши потребител
ssjordanova написа:Напротив! Мисля, че въпросът е точно за тук. Във форум БГ мама ще ми отговорят хора, които са осиновители или осиновени. На ме н ми трябва не аматьорско мнение, а професионално, юридическо. Сигурно ще ми кажете да си наема адвокат.... да но първо искам да зная на какво ще се подложим всички в семейството ни, какъв път ни чака.... Не искам споделяне на опит, мисли и чувства от всички в БГ мама, а компетентен отговор....
Във форума на бг мама ще ви отговорят от БАОО, винаги са го правили ,а и БАОО има страница с форум и юристи.Много сте нагла .
И да знам отговора няма да ви отговоря ,защото нямам намерение да пиша романси ,нито пък да се правя на искрено и лично.
Ще се подложите на това което ви предложи съдбата .
Какъв юридически съвет искате има си начин децата да открият биологичните родители ,тук не можете да ги спрате .
В бг мама пишат много свестни хора за ваше сведение иам и юристи и социални работници ,вторите май ще са ви по-вече от полза , много се надценихте като обидихте пишештите в оня форум ,много свестни хора има там.
- donna
- Старши потребител
Нагла!? Може би Вие не сте достатъчно компетентна в тази материя... Не е срамно да си го признаете, благородно е. Въпреки това, желая Ви успех и много спечелени дела! Усмихнете се, слънцето свети... светът е прекрасен... И това нека не Ви звучи "искрено и лично".
- ssjordanova
- Младши потребител
ssjordanova написа:Напротив! Мисля, че въпросът е точно за тук. Във форум БГ мама ще ми отговорят хора, които са осиновители или осиновени. На ме н ми трябва не аматьорско мнение, а професионално, юридическо.
Мисля, че в тези форуми пишат и юристи. От правна страна - Семейният кодекс от няколко години насам урежда възможността с решение на съда да бъде предоставена информация на осиновеното лице за биологичния му произход, "когато важни обстоятелства налагат това". Не знам дали има достатъчно натрупана практика и доколко строго се тълкува изразът "важни обстоятелства".
Рискове - какви рискове имате предвид?
-
portokal - Старши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|