начало

Посредникът в потребителското кредитиране и опасните празноти в ЗПК Посредникът в потребителското кредитиране и опасните празноти в ЗПК

родителски права

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

родителски права

Мнениеот stoyanborisov » 12 Юли 2007, 12:30

Здравейте,
Надявам се тук да получа помощ по проблема, който се опитвам да реша.
А той е следния :
разведен съм и имам син на 13г, който беше присъден на майката. Но тя вече 8 години не живее с него/детето живее при нейните родители/, а от 4 години живее извън страната.
Преди няколко дни съдът ме осъди по дело за увеличаване на издръжката да изплащам сумата по сметка в чужбина. Питам се, за издръжката на бившата ми съпруга ли е сумата, или за детето, което се намира в същия град, в който съм и аз, но съдът решава, че не може да ми даде родителските права !?
Сега пак заведох дело за родителски права..
Какви шансове имам от правна гледна точка, защото от житейска причините да си взема детето са напълно основателни - майката от години живее извън страната и не се грижи за детето си..
Освен това, родителите и, при които сина ми живее, не разрешават контакта ми с него.
Моля, дайте съвет !
stoyanborisov
Нов потребител

Мнениеот zapetaia » 12 Юли 2007, 12:37

Вие нямате нужда от съвет. Отговорили сте сам правилно на въпросите, които поставяте. Правната логика следва житейската. Вероятно сте ангажирали адвокат. Следвайте съветите му.
Това, което мога да кажа само е да отделяте повече време за детето си. То не е "присъдено", както казвате. Вие имате същите родителски права, както и майката. Само дето тя, очевидно сама се лишава от правото си да ги упражнява.
Успех!
zapetaia
Младши потребител

Назад към Семейни казуси