Здравейте,
Моят братовчед се разведе по взаимно съгласие бързо и без проблем. Той пое хонорара на адвоката и всички разходи. В споразумението като една от точките е записано "разходите по делото се поемат от .... (него)". При подписване на споразумението, адвокатът е обяснил, че се касае за около 15 лв. при получаване на окончателното решение за развод. Някаква такса. Вече има готово решение. Не го е получил, защото адвоката му още не е подал молба за получаване или нещо такова.Знам, че решението по взаимно съгласие не се обжалва. Никой няма намерение да го прави. НО! Защо е осъден на 80 лв.?И отделно 2-3 лв. за всяка страница и т.н. В Тарифата към "Закона за държавните такси и таксите, събирани от съдилищата и ... т.н. ", пише "...от 15, но не повече от 40 лв., а по взаимно съгласие - 15 лв." Извинете за дългия въпрос. Исках сама да си изясня случая , но не успях. Благодаря предварително!
- Дата и час: 17 Дек 2024, 05:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Решение за развод
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Поел е всички разходи по делото - такси, хонорар, преписи..., затова са тези 80 лева, а не само държавната такса!
- prof_prof
- Потребител
Адвокатът му е взел парите си, знаете, че предварително се заплаща хонорара му. Явил се е на двете дела. След това за него случаят е приключен. Братовчед ми живее в София, а делото е било във Варна. За всяко дело, той (братовчед ми) е пътувал до Варна. Бившата му жена е оттам и за да не пътува тя дотук.Така са се разбрали, това е тяхна работа. Сега обаче, за да се получи решението, първо трябва да се подаде молба за издаването му или нещо такова.Това може да го направи адвоката. И той е от Варна. Но той се крие, не си вдига телефона. Налага се ново ходене до Варна за подаване на молба. После след няколко дни пак ходене, да си вземе решението, да си плати таксите и т.н.
Вижте, господине, не искам да се карам и да споря с никого. За Вас проява на неуважение от страна на клиента е да не поиска становището на адвоката си, а за мен проява на неуважение от страна на адвоката е, че след като си е взел доста високият хонорар за развод по взаимно съгласие, не му пука вече. Какво становище, като не могат да го открият?
Мисля си, че трябва да има взаимно уважение. И си мисля, че когато някой види срещу себе си нормален човек, да не се стреми непремено да го "прецака". Защото така стана. Много малко усилие трябваше още от страна на Вашия колега за да си довърши работата. Но, вече е време за отпуск, може да му е писнало, да е уморен.
А моят роднина ще отиде два пъти до Варна, вместо един.
Тъкмо е време за плаж
Не се карайте с мен, lyutiyat. Няма за какво. Лека работа.
Вижте, господине, не искам да се карам и да споря с никого. За Вас проява на неуважение от страна на клиента е да не поиска становището на адвоката си, а за мен проява на неуважение от страна на адвоката е, че след като си е взел доста високият хонорар за развод по взаимно съгласие, не му пука вече. Какво становище, като не могат да го открият?
Мисля си, че трябва да има взаимно уважение. И си мисля, че когато някой види срещу себе си нормален човек, да не се стреми непремено да го "прецака". Защото така стана. Много малко усилие трябваше още от страна на Вашия колега за да си довърши работата. Но, вече е време за отпуск, може да му е писнало, да е уморен.
А моят роднина ще отиде два пъти до Варна, вместо един.
Тъкмо е време за плаж
Не се карайте с мен, lyutiyat. Няма за какво. Лека работа.
- nelinasf32
- Нов потребител
Не. Нямаха нищо общо. Живееха там, в апартамента на нейната майка. Сега той се върна в София при родителите си.Имаха кола, продали я предварително, разделили парите. Имат дете, остава при нея, споразумяват се той да плаща 100 лв. издръжка. Нямаха нищо за разделяне. Знам подробности, първи братовчед ми е, близки сме. Той е доста кротък човек, едва ли ви интересува това...
Криво ми е, май адвоката го поизлъга за повечето неща. Не обвинявам никого, споделям с вас.
Лек ден на всички
Криво ми е, май адвоката го поизлъга за повечето неща. Не обвинявам никого, споделям с вас.
Лек ден на всички
- nelinasf32
- Нов потребител
Значи таксата е върху издръжката. Така е определено в същата тарифа - 2% върху размера и за три години са 72 лева. Плюс доплащане на такса за самия развод, което се определя от съда и не е много - те са внесли 10 лева при подаване на молбата, вероятно са им определили да внесат още 5 или 10.
-
portokal - Старши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|