Здравейте на всички,
Не можах да намеря в семейния кодекс, какви са правата на разведените родители, конкретно ме интересува, ако единият родител е законен представител на детето, трябва ли той да информира къде точно ще се намира с детето в периода на отпуска , или приз почивните дни. Пътуването става в рамките на България разбира се. Наказуем ли родителя-настойник, ако не предоставя точен адрес на местонахождението си с детето?
Благодаря предварително .
- Дата и час: 16 Дек 2024, 16:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
не си знам правата
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
lyutiyat написа:Не е нужно , в случай, че това поведение не противоречи на съдебното решение и на правата на другия родител!
За подробности - обърнете се към адвокат !
Благодаря, по мненията Ви виждам, разбирате от право. Имам си адвокат и неговото мнение е основно, но не е лошо да чуя и друго , ако има такова.А дали има точка в закона, която би могла да ме принуди да информирам бащата, или чрез съдия изпълнител да ме накара да го направя. Аз не изисквам от бащата информацията, къде ще кара евентуално почивката си с детето.
- elen4eto
- Нов потребител
бих искала внението на донна.Моля, ако е възможно. Благодаря
elen4eto написа:Здравейте на всички,
Не можах да намеря в семейния кодекс, какви са правата на разведените родители, конкретно ме интересува, ако единият родител е законен представител на детето, трябва ли той да информира къде точно ще се намира с детето в периода на отпуска , или приз почивните дни. Пътуването става в рамките на България разбира се. Наказуем ли родителя-настойник, ако не предоставя точен адрес на местонахождението си с детето?
Благодаря предварително .
- elen4eto
- Нов потребител
elen4eto написа:lyutiyat написа:Не е нужно , в случай, че това поведение не противоречи на съдебното решение и на правата на другия родител!
За подробности - обърнете се към адвокат !
Благодаря, по мненията Ви виждам, разбирате от право. Имам си адвокат и неговото мнение е основно, но не е лошо да чуя и друго , ако има такова.А дали има точка в закона, която би могла да ме принуди да информирам бащата, или чрез съдия изпълнител да ме накара да го направя. Аз не изисквам от бащата информацията, къде ще кара евентуално почивката си с детето.
Нека забравим вс. адвокатскси истории ,говорете с бившия си съпруг,предполагам ще ви каже ,сешно е да се крие ,в края на краищата има мобилни телефони можете да се свържете винаги и да питате за детето си ,ако е по-голямо то само ще ви каже къде се намира.
Ама за какво ви е тоя съдия изпълнител...............не може да анкарате никой да ви информира къдее.........
- donna
- Старши потребител
Дръжте се здраво за адвоката си и... не ни занимавайте повече !
Кой Ви занимава Вас?Да не получавате хонорар от даване на мнения във форума........?Право на избор ако искате отговаряйте ,ако ли не игнорирайте ги .........
Кой Ви занимава Вас?Да не получавате хонорар от даване на мнения във форума........?Право на избор ако искате отговаряйте ,ако ли не игнорирайте ги .........
- malanoche
- Потребител
Споко тука адвоката не може да играе роля и на психоаналитик и да успокоява и помирява двама бивши съпрузи ,които си правят номера на гърба на детето си .Clavdivs. написа:.... и пушките са заредени с топчета боя....
С две думи нищо не може да направи ...........,този татко що ли се крие от бившата то татака или инъче рано или късно ще се разбере де са били , щото ако тате си вземе и приятелка на плажа мама може да дигне и скандал.........уф ама това са смешки бе
- donna
- Старши потребител
Аз пък мисля, че пита самото дете....
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|