начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Имаме ли право на общинско жилище?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имаме ли право на общинско жилище?

Мнениеот maria27g » 30 Юли 2007, 23:25

Здравейте, бих искала да ви попитам нещо:
Аз и мъжът ми имаме 2 деца, нямаме апартамент или какъвто и да е имот на наше име, осигуряват ни на минимални работни заплати.
Въпросът ми е имаме ли право да закупим общинско жилище или най-малкото да кандидатстваме за такова?И какъв е редът за това?
Благодаря предварително:)
maria27g
Младши потребител

Мнениеот sluncho » 31 Юли 2007, 07:47

Обърнете се към съответната община, в която има действащ Правилник за реда за отдаване под наем и продажба на общински жилища..във всяка община е различно, но май трябва да минете и през търг...проверете в съответния отдел "Общинска собственост" на общината, за която се интересувате :D
sluncho
Младши потребител

Мнениеот maria27g » 31 Юли 2007, 10:44

Не сме:))))Снощи търсих теми свързани с общински имоти да ги разгледам и се обърках. А на темата за делбата щракнах съвсем невлолно.
Не търси под вола теле, lyutko.
Благодаря на всички:)
maria27g
Младши потребител

Мнениеот barri » 31 Юли 2007, 11:00

за да можеш да кандидатстваш за покупка на общинско жилище мисля, че трябва да си на първо място наемател на същото
barri
Потребител

Мнениеот iskrec » 31 Юли 2007, 12:34

Колегата е прав. Не трябва да сте извършвали разпоредителни сделки със собствено имущество през последните 5 г. На второ място
продажбата на общинско жилище се предлага първо на наемателя и чак след неговия отказ се изнася на публична продан. но тъй като няма наемател които да се откаже да заплати 20.000 лв за едностаен, а после да го продаде за 35-40.000 евро Ви остава единствено да си закупите жилище на кредит. Друг е въпроса ,че общините вече нямат
свободни общ.жилища. Далаверата с тяхните продажби е обществено известна. В частност ако някой знае за общинска продажба на жилище в София, моля нека да ми съобщи.
Аватар
iskrec
Потребител

Назад към Семейни казуси