Здравейте!
Имам следната питанка. Разведох се преди 1,5г. Бившият ми съпруг не се интересуваше за този период от детето, но това лято реши да се прави на изряден баща и заведе изпълнително дело за свиждане. Грешката е моя, че до този момент не бях виждала решението на съда-адвокатката ми ми даде Удостоверение за прекратен брак и ми каза, че това ми е достатъчно-ДОТУК ДОБРЕ!!!
Тъй като "изрядният татко" на детето направи една камара глупости и трябваше да ходя да давам обясния в прокуратура, полиция и къде ли още не, че не препятствам личните контакти между баща и дете /само да вметна, че детето се взема всяка втора и четвърта събота и неделя от месеца от баба си, тъй като бащата не иска да ме вижда/, реших да видя какво пише в крайна сметка в решението.
С хиляди разходки, такси и т.н. получих препис на заветното решение, което се оказа пълно с правописни и фактологически грешки. Хайде, правописните как да е-може да се случи на всеки. Фактологическите обаче ми бръкнаха в здравето, още повече че във въпросното решение майката, т.е. аз, на която е присъдено да упражнява родителските права-НЯМА ПРАВА. Там се казва:" бащата има право да взема детето всяка втора и четвърта събота и неделя от месеца от 9.00ч. в събота до 17.00ч. в неделя и един месец през лятото, когато това съвпада с годишния отпуск на бащата" Прекрасно нали?!!!
Бащата има 60 дни платен годишен отпуск и напрактика излиза в отпуск когато пожелае. В момента със съдия изпълнител взе дете за един месец/Август 07/, като аз също съм в платен годишен отпуск през този месец, още повече че моята заповед е разписано още през Юни и работата ми е такава, че не мога за излизам в отпуск когато ми хрумне. Така цялата ми отпуска отиде по дяволите и морето и мечтите на детето.
ВЪПРОСЪТ Е: може ли да поискам поправка на текста в решението ми?
- Дата и час: 16 Дек 2024, 16:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Промяна на текст в съдебно решение
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Не можете. Това би било ново решение по нов иск за промяна на мерките за лични отношения.
А като казвате "няма права", как си представяхте да са описани правата Ви в решението? И за какви "фактологически грешки" говорите?
П.П. Бащата явно се е интересувал все пак (казвате, че за година и половина - никакъв интерес), щом майка му е идвала да взима детето.
А като казвате "няма права", как си представяхте да са описани правата Ви в решението? И за какви "фактологически грешки" говорите?
П.П. Бащата явно се е интересувал все пак (казвате, че за година и половина - никакъв интерес), щом майка му е идвала да взима детето.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
portokal написа:Не можете. Това би било ново решение по нов иск за промяна на мерките за лични отношения.
Аз не желая да се променя режима на личните отношения. Проблемът е че с тези хора няма възможност да се говори нормално и да се уточни той кога е в отпуск и аз кога съм в отпуск. Нали се сещате, че по смисъла на текста в решението аз не мога да си планирам почивката с детето. В момента имам провалена резервация за морето, а това ако не знаете струва пари. Според удостоверението месецът за бащата е тогава, когато това не съвпада с платения годишен отпуск на майката.
Бащата си призна пред съдия изпълнителя, че не вземал детето си нито веднъж, което е протоколирано. Не е плащал издръжка, за което не съм го притеснявала и като капак пуска непрекъснато жалби, че не си виждал детето, при положение че спазвам режима. Значи да си стоя и да си търпя. Логиката е желязна.
Сега за фактологическите грешки-още на първа страница пише: перефразирам между лицата е сключен граждански брак на 13.09.2005г. с Акт за граждански брак от 17.09.2000г. - на това каво му се казва. /вярното е второто - бракът ни е от 17.09.2000г./
Номерът на гражданското дело беше също сгрешен-когато поисках препис на делото по номера посочен в удостоверението ми изводиха някакво многотомно дело за фирми, кооперации и незнам какво още.
- klimbo_arch
- Младши потребител
А, тези грешки могат да се поправят. Наричат се очевидни фактически грешки. Аз реших, че искате промяна в режима. И обикновено наистина се уточнява, че детето се взема от бащата по време, което не съвпада с отпуска на майката. Ако съдът е имал това предвид и това се вижда от мотивите, също има ОФГ и тя може да се поправи.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Защото вярвах на адвокатката си, която ми каза че не ми е нужно решението. Подписах и пълномощно да ме представлява и така ме представлява, че ....
Когато полицаи са отишли да връчат призовката на постоянния ми адрес, където живее брат ми с обяснение, че съм едва ли не съм най-големия престъпник на света и ще ми описват личните вещи, адвокатката ми беше на море и ми каза да не се притеснявам. Как да не се притеснявам бе хора-сега брат ми не ми говори-двама униформени са влезли вкъщи, снаха ми е била сама с бебето си, да търсят сестра му и да и описват имуществото-вие как щяхте да реагирате.
Тъй като не можех да чакам адвокатката ми да се върне след 10 дена от морето отидох при съдия изпълнителя да проверя какво става. Адвокатката ми ме направи на нищо защо съм ходила сама не било моя работа. Както не е моя работа така разбрах как работи системата-бившият ми съпрут е 2метра, огромен, "напомпан", с дълга коса- от това в изпълнителната служба решили, че той е мутра и могат да му вярват за всичко.
Изводът е аз не приличам на мутра и по добре да си трая. Според адвокатката ми не трябва изобщо да си искам личните вещи и документи, които останах там, а за това че не ми е плащал издръжка ме нахока че можело да го осъдя по НК, аз откъде да знам -нали съм прост археолог и си плащам на адвокат да ме представлява.....
За това се обръщам към вас за съвет, а не да ме хокате-стига ми моят адвокат. Някак си ми омръзна да търпя капризите на бившето ми "семейство" и бездействието на адвокатите.
Когато полицаи са отишли да връчат призовката на постоянния ми адрес, където живее брат ми с обяснение, че съм едва ли не съм най-големия престъпник на света и ще ми описват личните вещи, адвокатката ми беше на море и ми каза да не се притеснявам. Как да не се притеснявам бе хора-сега брат ми не ми говори-двама униформени са влезли вкъщи, снаха ми е била сама с бебето си, да търсят сестра му и да и описват имуществото-вие как щяхте да реагирате.
Тъй като не можех да чакам адвокатката ми да се върне след 10 дена от морето отидох при съдия изпълнителя да проверя какво става. Адвокатката ми ме направи на нищо защо съм ходила сама не било моя работа. Както не е моя работа така разбрах как работи системата-бившият ми съпрут е 2метра, огромен, "напомпан", с дълга коса- от това в изпълнителната служба решили, че той е мутра и могат да му вярват за всичко.
Изводът е аз не приличам на мутра и по добре да си трая. Според адвокатката ми не трябва изобщо да си искам личните вещи и документи, които останах там, а за това че не ми е плащал издръжка ме нахока че можело да го осъдя по НК, аз откъде да знам -нали съм прост археолог и си плащам на адвокат да ме представлява.....
За това се обръщам към вас за съвет, а не да ме хокате-стига ми моят адвокат. Някак си ми омръзна да търпя капризите на бившето ми "семейство" и бездействието на адвокатите.
- klimbo_arch
- Младши потребител
Благодаря за всички мнения!
Не съм пускала темата под друг ник и се обръщам към вас, защото вече не ми остана никаква надежда. Ходих и се консултирах с други адвокати срещу съответния хонорар, но никой от тях не пожела да се заеме с моя случай, тъй като бил "оплескан" от самото начало.
Предложиха ми всякакви варианти от подписване на протоколи за това, че детето се взема редовно, до упреци че съм ненормална да пускам детето при баща му, при положение, че той не го търси и взема лично, както е в съдебното решение.
Явно трябва да се примиря с положението.
Не съм очаквала от вас да ми променяте решението. В случая става въпрос за техническа грешка на секретарката, която го е писала.
Просто искам да знам дали е правилно този един месец през лятото, в който детето трябва да с баща си, по някакъв начин е съобразен и с отпуска на майката. Как се посочва в нормалните случай?
Адвокатите, с които се консултирах ми казаха, че текстът в решението "Когато това съвпада с отпуска на бащата" е грешка. В споразумението и протоколите е записано "Когато майката не е в платен годишен отпуск", а само в решението е "когато съвпада с отпуска на бащата". КОЕ Е ПРАВИЛНОТО?
Това ми е въпроса? Каква е формулировката в стандартните случай, когато и двамата родители са на работа, майката упражнява родителските права и двамата родители имат платен годишен отпуск.
В случая с текста в моето решение аз не мога да си планирам отпуската. Така ли ще бъде докато детето навърши пълнолетие?
Благодаря на всички за вниманието и търпението!
Хубав ден.
Не съм пускала темата под друг ник и се обръщам към вас, защото вече не ми остана никаква надежда. Ходих и се консултирах с други адвокати срещу съответния хонорар, но никой от тях не пожела да се заеме с моя случай, тъй като бил "оплескан" от самото начало.
Предложиха ми всякакви варианти от подписване на протоколи за това, че детето се взема редовно, до упреци че съм ненормална да пускам детето при баща му, при положение, че той не го търси и взема лично, както е в съдебното решение.
Явно трябва да се примиря с положението.
Не съм очаквала от вас да ми променяте решението. В случая става въпрос за техническа грешка на секретарката, която го е писала.
Просто искам да знам дали е правилно този един месец през лятото, в който детето трябва да с баща си, по някакъв начин е съобразен и с отпуска на майката. Как се посочва в нормалните случай?
Адвокатите, с които се консултирах ми казаха, че текстът в решението "Когато това съвпада с отпуска на бащата" е грешка. В споразумението и протоколите е записано "Когато майката не е в платен годишен отпуск", а само в решението е "когато съвпада с отпуска на бащата". КОЕ Е ПРАВИЛНОТО?
Това ми е въпроса? Каква е формулировката в стандартните случай, когато и двамата родители са на работа, майката упражнява родителските права и двамата родители имат платен годишен отпуск.
В случая с текста в моето решение аз не мога да си планирам отпуската. Така ли ще бъде докато детето навърши пълнолетие?
Благодаря на всички за вниманието и търпението!
Хубав ден.
- klimbo_arch
- Младши потребител
Извинявам се за пропуска. Благодаря на Портокал за разясненията.
За това идеше реч в предишните ми постинги-не искам да променям режима на личните отношения, а просто да си планирам спокойно времето без допълнителен стрес и разочарования за детето. Тя ми е много ядосана в момента, че съм я пратила "нарочно" при баща й, за да не отидем на море - къса ми се сърцето.
Портокал, трябва ли да завеждам ново дело за изправяне на тези ОФГ.
Мислех просто да говоря със съдията по делото или така не се прави ?
За това идеше реч в предишните ми постинги-не искам да променям режима на личните отношения, а просто да си планирам спокойно времето без допълнителен стрес и разочарования за детето. Тя ми е много ядосана в момента, че съм я пратила "нарочно" при баща й, за да не отидем на море - къса ми се сърцето.
Портокал, трябва ли да завеждам ново дело за изправяне на тези ОФГ.
Мислех просто да говоря със съдията по делото или така не се прави ?
- klimbo_arch
- Младши потребител
Благодаря от цялото си сърце!
Ще се възползвам от съветите.
Ще ви държа в течение!
Помогнахте ми да видя светлинката в тунела.
ХУБАВО ЛЯТО НА ВСИЧКИ!!!!!
Ще се възползвам от съветите.
Ще ви държа в течение!
Помогнахте ми да видя светлинката в тунела.
ХУБАВО ЛЯТО НА ВСИЧКИ!!!!!
- klimbo_arch
- Младши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|