начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

относно наследство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

относно наследство

Мнениеот sisivesko » 17 Авг 2007, 09:12

Здравейте ,брат ми почина преди 20години ,но той има три деца .Майка ми и баща ми са възрасни хора няма да преписват на никого имотите .Интересуваме дали аз съм единствена наследница или ще трябва да се дели с неговата жена и деца .Благодаря ви
sisivesko
Нов потребител

Мнениеот ykovachev » 17 Авг 2007, 09:56

Ще трябва да се дели
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот sisivesko » 17 Авг 2007, 10:09

Извинявам се за невежеството но да попитам какви ще са дяловете ни . Дали 1/2 от имотите са мой или трябва да се дели на 5 ( м/у мен съпругата му и трите деца ) при положение че аз съм единственото им живо дете(имотите се водят на името на родителите ми )
sisivesko
Нов потребител

Мнениеот portokal » 17 Авг 2007, 10:16

Една втора от имотите са Ваши. Другата 1/2 се дели на три между децата, съпругата не участва.
Ама и Вие малко самонадеяно сте решили, че сте единствена наследница.
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот sisivesko » 17 Авг 2007, 10:19

Благодаря ви
sisivesko
Нов потребител

delba

Мнениеот desy_v » 03 Сеп 2007, 12:42

Здравейте!

Ако има някой желание и време нека ми отговори и помогне.

Става въпрос за делба. Майка и две деца /Пенчо и Марийка/ притежават имот съответно по - майката 4/6 и по 1/6 децата. Тя сключва договор за доглеждане с П., с коЙто се прехвърля нейният дял на П. След смъртта й П иска да откупи дела от сестра си. С нейното съгласие се стига до споразумение и се издава съдебно решеншение, в което не пише срок за плащането и не е опоменато за лихви при проточването му. Издава се и нов нот.акт за собственост на П. Минават се години и дяла на М. още не е платен от брат й П. Тя заплашва, че той трябва да и плати лихви.

Има ли право да иска тя лихви за пропуснати ползи или някякви други законови лихви, като това не е споменато в съд.решение?

Благодаря на отзовалите се!
desy_v
Нов потребител

Назад към Семейни казуси