Искам да попитам - живея с мъж, с който нямаме брак, но очакваме дете. И двамата сме разведени и двамата имаме по едно дете от първите си бракове. Моето дете е при мен, а неговото е при бифшата му съпруга. Тъй като очакваме дете и след няколко месеца ще изляза в отпуск по майчинство,и ще останем четирима души на неговата заплата и моето майчинство (парите са малко и няма да ни стигат), знам че може да подаде иск за намаляване на издръжката на неговото дете, но има ли шанс тя да бъде намалена? В момента той изплаща издръжка в размер на 80лв. Може ли да поиска намаление на 40лв? Имаме документи и можем да докажем и доходи и разходи. Под разходи имам впредвид изплащане на заем към банка, който е на мое име и всъщност моето майчинство изцяло ще го покрива. На практика оставаме само на неговата заплата. Освен това той изплаща и издръжка за минало време, която няма да спре да изплаща, а тя е в размерна 150лв месечно. По трудов договор неговата заплата е 210лв. Фактичеки взима 515лв.
Може би някой ще каже, че съм злобна или нещо подобно, но аз просто мисля за децата си и наистина съм поставена в сложна за мен финансова ситуация. Бифшият ми съпруг изплаща издръжка на детето ми 30лв. месечно.
Моля, кажете ми има ли шанс за намаляване на тази издръжка? И какво трябва да направим - само иск ли се подава?
- Дата и час: 16 Дек 2024, 18:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Намаляване на издръжка
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Мислите за децата си, а мислите ли за това, че намирате за нещо нормално - а то не е нормално - сегашният Ви мъж да издържа и Вашето по-голямо дете за сметка на своето собствено?
Щом е такъв грижовен татко, нека пробва с иск за намаляване на издръжката. Може и да успее. С тая заплата от 210 лева...
Вашето дете с една нищожна издръжка от 30 лева, а неговото искате да е с една огрооомна от 40...
Щом е такъв грижовен татко, нека пробва с иск за намаляване на издръжката. Може и да успее. С тая заплата от 210 лева...
Вашето дете с една нищожна издръжка от 30 лева, а неговото искате да е с една огрооомна от 40...
-
portokal - Старши потребител
Малко злобничко, но Ви разбирам. Не, той в никакъв случай не издържа моето дете, а от момента в който сме заедо аз лишавам моето за сметка на неговото. Тъй като е форум не мога да изложа всички обстоятелства по случая подробно.
- stefka_v
- Нов потребител
И забравих да добавя, че до сега не съм имала никакви претенции към издръжки и така нататък, но и това дете, което очакваме е негово. Него какво да го правим според Вас? За едното 80лв, а за другото?
- stefka_v
- Нов потребител
За едното 80лв, а за другото?
Ясно, сигурно заради тия 80 лева за другото няма да остава нищо от 515-те.
-
Според Вас редно ли е и нормално ли е да останем 4 човека на 280лв? Очаквах, че ще има хора, които ще са против мен, но при тези отговори,макар и само от един човек ... ? Направо ми се плаче. Очаквах да получа съвет, но получавам само неразбиране. Все пак благодаря!
- stefka_v
- Нов потребител
Тези 150 лева са издръжка, която е трябвало да бъде дадена преди.
Нека пробва. Какво друго да Ви кажа? Насила разбиране не става, при изложените от Вас факти. А издръжката не зависи от форума, а от решението на съда.
Нека пробва. Какво друго да Ви кажа? Насила разбиране не става, при изложените от Вас факти. А издръжката не зависи от форума, а от решението на съда.
-
Не съм юрист, но от морална гледна точка намирам, че Вашето е меко казано безобразие! Да сте мислили като сте правили детето, което чакате! Бащата на детето трябва да му осигурява издръжката, която му е постановена от съда! Не мога да повярвам, че има такива хора!
- DrDobermann
- Нов потребител
може да пробвате с иск, но трябва да докажете, че възможностите на съпруга ви да издържа детето си от предишния брак са намалели, нешо което в случая не е налице, защото той продължава да получава същата заплата, въз основа на която е била определена издръжката.
няма значение колко получава мъжът с когото живеете. може и 5лв да му е заплатата той пак е длъжен да издържа детето си от предишния брак, като съдът, не вие определяте в какъв размер трябва да е издръжката.Не може вие да преценявате дали 515 лв стигат или не.
Дори и мъжът, с когото живете да е безработен, той пак ще дължи определената от съда издръжка.Стига да е работоспособен, разбира се.
Още повече както той издържа детето си от предишен брак, така и бившият ви съпруг предполагам ви плаща издръжка за вашето дете.
няма значение колко получава мъжът с когото живеете. може и 5лв да му е заплатата той пак е длъжен да издържа детето си от предишния брак, като съдът, не вие определяте в какъв размер трябва да е издръжката.Не може вие да преценявате дали 515 лв стигат или не.
Дори и мъжът, с когото живете да е безработен, той пак ще дължи определената от съда издръжка.Стига да е работоспособен, разбира се.
Още повече както той издържа детето си от предишен брак, така и бившият ви съпруг предполагам ви плаща издръжка за вашето дете.
- barri
- Потребител
А защо просто не искате увеличаване размера на издръжката на вашето дете? При 30 лв., няма начин да не спечелите делото. А що се отнася до кредита, който изплащате, извинете , ама детето на мъжа с който живеете, какво общо има? Значи теглите си Вие заема, задоволявате с него вашите си потребности и понеже на Вас средства почти не Ви остават, а и издръжката на детето Ви е малка, дайте да плаща той за сметка на своето дете. С риск да Ви огорча, въпросния мъж ,не дължи издръжка нито на Вас, нито на детето Ви, за да не намалява размера на издръжката на детето му.
Колегите не са остри, по-скоро погледнете отстрани какво всъщност искате и вали бихете се съгласили , ако Вашият бивш съпруг поиска намаляване на издръжката.
Колегите не са остри, по-скоро погледнете отстрани какво всъщност искате и вали бихете се съгласили , ако Вашият бивш съпруг поиска намаляване на издръжката.
- sunrise
- Активен потребител
Благодаря на всички, да може би не очаквах такива думи, но сигурно има нещо вярно в тях. Ще помисля! Още веднъж благодаря!
- stefka_v
- Нов потребител
Вижте, шансовете Ви са нищожни, но ако толкова много желаете може да пробвате. За да бъде изменен размера на присъдената издръжка трябва да има новонастъпило обстоятелство, което да обуславя това. Раждането на вашето дете ще бъде такова обстоятелство, независимо че размера на труд. му възнаграждение не е намалял. Но издръжка от 80 лева в настоящият момент не е кой знае колко голяма, нищо че това е определения максимум. Та в този аспект не мисля, че ще бъде намалена. Просто ще трябва да търсите друго разрешение.....
- alegrina
- Потребител
Здравейте Г-жо,
Аз не съм юрист, но адски обидно и срам ми стана като прочетох вашия пост. Досрамя ме, че съм жена. А най вече, че имате дете и чакате още едно. И аз съм разведена, позната ми е картинката и от бившия нищо добро не съм видяла, нито детето ни, но толкова ниско не бих могла да падна.
Извинявайте ако съм била по груба, но какво има да му мислите, просто се вземет в ръце. Говорим за нашите деца, за хора, които обичаме и уважаваме.
Аз не съм юрист, но адски обидно и срам ми стана като прочетох вашия пост. Досрамя ме, че съм жена. А най вече, че имате дете и чакате още едно. И аз съм разведена, позната ми е картинката и от бившия нищо добро не съм видяла, нито детето ни, но толкова ниско не бих могла да падна.
Извинявайте ако съм била по груба, но какво има да му мислите, просто се вземет в ръце. Говорим за нашите деца, за хора, които обичаме и уважаваме.
- deni1275
- Младши потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|