- Дата и час: 16 Дек 2024, 17:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
НЕРОДЕН ПЕТКО!!!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
НЕРОДЕН ПЕТКО!!!
МОЛЯ ЗА ПОМОЩ! ЖИВЕЯ С МЪЖ НА СЕМЕЙНИ НАЧАЛА ОТ 10 Г., КАТО ТОГАВА ИЗЛЕЗОХМЕ НА КВАРТИРА. И ДВАМАТА СМЕ РАЗВЕДЕНИ С ПО ЕДНО ДЕТЕ, КАТО ДЪЩЕРЯ МИ /13 Г./ ЖИВЕЕ ПРИ НАС, А СИНА МУ /20 Г./-ПРИ БАБА СИ ПО МАЙЧИНА ЛИНИЯ. КОГАТО ЗАЖИВЯХМЕ ЗАЕДНО СЕ РАЗБРАХМЕ, ЧЕ КАТО ЗАВЪРШИ У-ЩЕ СИНА МУ - КОЕТО ОЗНАЧАВА ДА ОТПАДНЕ ИЗДРЪЖКАТА МУ, ЩЕ РАБОТИМ ПО ВЪПРОСА ЗА НАШЕ ОБЩО ДЕТЕ, ОТ КОЕТО СТАВА ЯСНО, ЧЕ ПРОБЛЕМЪТ НИ Е БИЛ ФИНАНСОВ. ПОНАСТОЯЩЕМ АЗ СЪМ НА 33 Г., А ТОЙ-НА 43 Г. ПО ВРЕМЕ НА СЪВМЕСТНОТО НИ СЪЖИТЕЛСТВО АЗ ЗАКУПИХ АПАРТАМЕНТ, ЗА КОЙТО ТЕГЛИХ КРЕДИТ И ЩЕ ИЗПЛАЩАМЕ ОЩЕ 4 Г. В ТОВА ЖИЛИЩЕ ЖИВЕЕМ В МОМЕНТА ТРИМАТА. НА НЕГО МУ ПОСТРОИХА 2 АПАРТАМЕНТА В КООПЕРАЦИЯ С/У НАСЛЕДСТВЕНА ЗЕМЯ. ЗА ДА БЪДЕ ЕДИНИЯТ ПО-ГОЛЯМ /83 КВ. М./ ОТ ПОЛАГАЩОТО СЕ, ТОЙ ГО ИПОТЕКИРА И ТЕГЛИ КРЕДИТ ЗА ДА ДОПЛАТИ РАЗЛИКАТА В КВАДРАТУРАТА. ПИТАМ АЗ КОГА ЩЕ ПРАВИМ БЕБЕ, А ГОСПОДИНА КАЗВА ДА СИ ИЗБИЯ ТАЗИ МИСЪЛ ОТ ГЛАВАТА. МЪЧИ ГО КАК ЩЯЛ ДА РАЗДЕЛИ ТОЗИ 83 КВ. М. АПАРТАМЕНТ М/У СИНА МУ Е ЕВЕНТУАЛНОТО ВТОРО ДЕТЕ, КОЕТО АЗ НАРИЧАМ "ВИРТУАЛНО". ПАДНА МИ ПЕРДЕТО. ИЗГУБИЛ МИ Е НАЙ-ХУБАВИТЕ ГОДИНИ, В КОИТО ГЛЕДАМ ПРЕДАВАНИЯ ЗА БЕБЕТА, СЪБРАЛА СЪМ 3 ЧУВАЛА ДРЕХИ И СЪНУВАМ САМО НОВОРОДЕНИ! ТА, КАРА МЕ ДА ПОДПИША НЯКАКЪВ ДОКУМЕНТ, С КОЙТО АЗ, ДА ДЕКЛАРИРАМ, ЧЕ "ВИРТУАЛНОТО" ДЕТЕ НЯМА ДА ИМА НИКАКВИ ПРЕТЕНЦИИ ВБЪДЕЩЕ ВЪРХУ ТОЗИ КОНКРЕТЕН ИМОТ. ТОЙ СИ МИСЛЕШЕ, ЧЕ НЯМА ДА СЕ СЪГЛАСЯ ДА ПОДПИША, НО ДНЕС МУ КАЗАХ, ЧЕ ТВЪРДО СЕ ПОДПИСВАМ И АКО ИМА КЪСМЕТА ДА МУ РОДЯ ДЕТЕ, ТОЗИ ДОКУМЕНТ ЩЕ ГО ПРЕДСТАВЯ НА "НЕРОДЕН ПЕТКО" КАТО ПОРАСНЕ И ТОГАВА ЩЕ ГО ВИДЯ КАК ЩЕ СЕ ПОЧУВСТВА!!! ТО, БИВА КРИТИЧЕСКА...!!! СТРАШНА РАБОТА! КАЖЕТЕ ДАЛИ БИ ИМАЛ ДАВНОСТ ТАКЪВ ДОКУМЕНТ, ЧЕ МЕ Е СРАМ ДА ЗАСТАНА ОЧИ В ОЧИ С АДВОКАТ . МОГА ЛИ АЗ ДА ДЕКЛАРИРАМ ОТ ИМЕТО НА НЕРОДЕНОТО ДЕТЕ? ЧУВСТВАМ СЕ ИЗЛЪГАНА, ПРЕЦАКАНА ОТВСЯКЪДЕ! ПОМОГНЕТЕ!
- gitsa
- Младши потребител
Това с декларацията е пълна глупост и, естествено, такава декларация няма никаква стойност. По няколко причини. И понеже човекът вероятно съзнава, че е глупост, може би го използва просто като оправдание и начин да ви откаже от ново дете, а не че в апартамента е причината. Но Вие си го познавате по-добре.
Впрочем насила хубост не става - щом не иска... Вие си знаете.
Впрочем насила хубост не става - щом не иска... Вие си знаете.
-
portokal - Старши потребител
вашият проблем не е толкова правен, колкото морален. Как може да живеете с човек, за който очевидно имота е по важен от всичко. А замисляли ли сте се, че ако тръгнете да се омъжвате за него, той може би ще ви накара и вие да подпишете подобна декларация.
- barri
- Потребител
ами самият факт, че живее с вас от толкова години без да се обвърже с брак и опитите му да премахне евентуални имуществени претенции показват намеренията му, но явно не е достатъчно за някой хора.
- barri
- Потребител
poli_g написа:хм... виждала съм разни деклараций, в които съпругата декларира, че няма никакъв принос в придобиване на имот в режим на СИО....
Ако може да попитам тук, за да не пускам тема - този вид декларации каква правна стойност имат? Подписването на такава във връзка с получаване на кредит, може ли по някакъв начин след време да се използва с наблагоприятни последици за подписалия я съпруг?
- sarados
- Нов потребител
Никаква или почти никаква. Не могат да доведат до прекратяване или невъзникване на СИО, ако съпругът в действителност има принос.
Евентуално биха могли да се разглеждат като едно доказателство за приноса (липсата му) наред с всички други доказателства при спор и съдебно дело.
Евентуално биха могли да се разглеждат като едно доказателство за приноса (липсата му) наред с всички други доказателства при спор и съдебно дело.
-
portokal - Старши потребител
Благодаря за бързия отговор. Предполагам, че по-добре би било да се изпише на самата декларация, че ще послужи само пред въпросната банка или това е без значение?
- sarados
- Нов потребител
ЕТО МЕ И МЕН. ИСКАМ ДА БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ, ВКЛЮЧИЛИ СЕ ПО ТЕМАТА И ДА ПОЯСНЯ, ЧЕ ЖИВЕЯ С МЪЖ, КОЙТО 44 ГОДИНИ Е "КЛАТЕН" ОТ ЦЯЛАТА СИ ФАМИЛИЯ И ОТ БИВШАТА СИ ЖЕНА. В МОМЕНТА БАЩА МУ ЖИВЕЕ В НЕГОВО ЖИЛИЩЕ И ОТ МОРАЛ НЕ МОЖЕ ДА ГО ИЗГОНИ. СИНЪТ МУ СА ИЗВЕЛИ ЗАД ГРАНИЦА ЗА ЦЕЛИ 6 ГОДИНИ БЕЗ НЕГОВО СЪГЛАСИЕ И НЯМАШЕ НИКАКВА ВРЪЗКА С ДЕТЕТО, ЧИЯТО МАЙКА Е ЗАГРАБИЛА ПОКЪЩИНАТА, ПРОДАЛА Е СЕМЕЙНИЯ АВТОМОБИЛ /С ФАЛШИВИ ДОКУМЕНТИ/ ДОКАТО ТОЙ Е РАБОТИЛ В ЧУЖБИНА И Е ИЗПРАЩАЛ ВСИЧКАТА ВАЛУТА НА НЕЯ И ДЕТЕТО. И СЕ ПРИБИРА С ЕДИН САК С ДРЕХИ И ПОДАРЪЦИ В ПРАЗНА КЪЩА. ЗАТОВА ГО Е СТРАХ. ПРОСТО ОБОЖАВА СИНА СИ, КОЕТО Е РЯДКО СРЕЩАНО ЗА РАЗВЕДЕН БАЩА И НЕ МИНАВА И ДЕН БЕЗ ДА СЕ ЧУЯТ ПО ТЕЛЕФОНА, АКО НЕ СЕ ВИДЯТ. ВИЖДАМ В НЕГО ЕДИН ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГРИЖОВЕН БАЩА, СЪДЕЙКИ И ПО ОТНОШЕНИЕТО КЪМ ДЪЩЕРЯ МИ. И ПОНЕЖЕ ЧЕСТО МЕ СЛУША КАК СЕ ЯДОСВАМ И ТЪРСЯ НАЧИН ДА ПОВИША ИЗДРЪЖКАТА ЗА МОЕТО ДЕТЕ, ГО Е СТРАХ ДА НЕ БИ ЕДИН ДЕН ДА МУ СЕ НАЛОЖИ ДА ГО ЗАРЕЖА И ОТНОВО ДА ПЛАЩА ИЗДРЪЖКА. А И БЕШЕ БАЯ ВРЕМЕ БЕЗ РАБОТА... ВЛЕЗНА СИ ЧОВЕКА В КРИТИЧЕСКАТА И НЕ ЗНАЯ КОГА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ. ОЩЕ ВЕДНЪЖ-БЛАГОДАРЯ!
- gitsa
- Младши потребител
мисля, че колкото можаха колегите ви дадоха насока какво да правите.мисля че погледнахме на нещата не само от правна, но и от морална страна. Само не ми говорете колко грижовен баща бил и така нататък, защото ако беше така нямаше да мисли за декларации и други подобни.
- barri
- Потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|