начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Проблем с припознаване на дете...

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот krem_karamel » 18 Фев 2007, 16:16

Грешката е моя за възможността да се започне процеса, сори.

А много добре е, че казваш "МЕН едва ли щеше изобщо да ме грее формалното наличие на законен баща. :oops:[/" когато коментираш .

"Впрочем казвате: "това бебче оставаше без никакъв шанс да има законен баща, в случай че закония съпруг оспори бащинството".
Аз лично - лично мнение! - не мисля, че важното е да има просто "законен баща". Важното е да е истинският. Мен едва ли щеше изобщо да ме грее формалното наличие на законен баща. :oops:[/quote]".

Разбира се, че е най-добре да е биологичният, но ако не може, е по-добре законния съпруг, отколкото никой. Едно е разсъждението, а друго е някой пубертет във всеки документ в гарфата баща да пише :"неизвестен".

Само ако лично ти си го минала и казваш, че е по-добре, бих се съгласила с теб.
krem_karamel
Потребител

Мнениеот ibogdanov » 14 Авг 2007, 10:27

Здравейте отново!
Делото по оспорване на бащинството приключи. Детето ми си има нов Акт за раждане и носи мойте имена.
Да си призная, по-голям фарс не бях виждал. В съда бяхме викани точно два пъти. Съдийката даже не провери самоличностите ни... за останалото правораздаване няма да коментирам.
Служебно беше назначен адвокат на детето и някакъв измислен експерт-вещо лице. Цялата процедура, въпреки че се разтегли в няколко месеца, трая точно един час!!!. Две заседания по 15 мин, 30 мин при "Експертката" от общината. Разходите по делото са точно 30+90 - 120 лева и някаква таса за преписа от решението на съда.
Адвокатски услуги не сме ползвали и не сме заплащали хонорари.
На всички родители с такива проблеми мога да кажа - не е никаква сложнотия или проблем узаконяването на бащинството. Само си напишете смислено и ясно иска, приложете бумагите и действайте!
ibogdanov
Младши потребител

Мнениеот neznaiko » 14 Авг 2007, 16:11

radvam se za uspeha v sadebnoto delo.Okaza se 4e "Diavola ne e tolkova 4eren kolkoto izglejda". Po vaprosa za vremetraeneto na protsesa i zadalbo4enostta mu niama da sporia -samo shte vi kaja 4e otstrani moje bi vi izglejda leko i neprinudeno.No zad 15-30 minuti v zala ima i edin drug trud na sadiata po prou4vane na deloto, obmislaine i napisvane na reshenieto (koito niama kak da gi vidite zashtoto stavat izvan tezi 30 minuti).
Ina4e ste prav za tova 4e zadaljenie na sada e da se ubedi v samoli4nostta na stranite, svidetelite i veshtite litsa.Kritikata Vi e savsem osnovatelna. Az sashto sam prisastval na zasedania kogato samoli4nostta se snema ot sadiata bez dokument za samoli4nost -ne razbiram zashto taka protsedirat niakoi magistrati.
neznaiko
Потребител

Мнениеот neznaiko » 14 Авг 2007, 16:12

Da ne zabravia da blagodaria 4e ni osvedomi za razvitieto na deloto
neznaiko
Потребител

Мнениеот kleer » 30 Авг 2007, 19:10

Моля за помощ..... сега пуснах ново заглавие " Припознаване от мъж, който не е мой съпруг"
kleer
Нов потребител

Мнениеот neznaiko » 31 Авг 2007, 13:06

Ако детето е родено по време на брака ви или до 300 дни след прекратяването му - баща на детето ще е съпругат ви.Припознаването от трето лице няма да бъде вписано от длъжностното лице по гражданско състояние.
Първо трябва да оспорите бащинството ако искате да впишете другия мъж за баща на детето
neznaiko
Потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси