Казусът е следният:
Женени сме от 4г. Ще строим къща. Той предлага да я построи на името на неговата фирма (ЕООД, създадена по време на брака), защото така ще се спестят 20% ДДС.(от материали, обзавеждане...)
Като цяло перспективата да спестим 20%, ме блазни.
Обаче:
Какво става, ако, не дай Боже се разведем, да пази Господ.
Реално къщата е на името на фирмата му. Ще имам ли права над нея и каква част?
Да не излезе, че погасяваме заедно заеми и прочие, пък после...
И не мисля толкова за мен, но за децата.
Макар че съпругът ми е изключително почтен човек и надали би постъпил несправедливо, но знае ли човек.
Та въпросът ми е дали ще съм равноправен собственик на къщата при евентуален развод, за да реша дали да се съглася да строим по този начин?
- Дата и час: 16 Дек 2024, 18:04 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Семейна къща на името на фирмата му
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Хубаво го мислите това с ЕООД-то и ДДС-то, но можете да си вкарате голям таралеж в гащите. Надявам се, че съпругът ви има добър счетоводител.
Може да ви изглежда странно, но точно в този случай ЕТ-то е много по-удачно решение, не че не могат да се правят и магии, но не е в това въпроса.
Може да ви изглежда странно, но точно в този случай ЕТ-то е много по-удачно решение, не че не могат да се правят и магии, но не е в това въпроса.
- prnedev
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|