начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Граждански брак - на яве!

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Граждански брак - на яве!

Мнениеот Giuseppe » 12 Сеп 2007, 08:20

Здравейте, предстои ми сключване на граждански брак. Особеното в моя случай е че желаем засега да го запазим в пълна тайна между мен, съпругата ми и кумовете. Въпросът ми е има ли някаква опасност трети лица да разберат за този брак от информация изнесена от държавни и общински институции (при справки от НОИ, при избори и т. н. т.) В "трети лица" включвам и родителите. Очаквам предположенията Ви! Благодаря!
Giuseppe
Младши потребител

Мнениеот neznaiko » 12 Сеп 2007, 16:32

Те за това някой хора казват, че брака е тайнство:)
neznaiko
Потребител

Мнениеот sunrise » 12 Сеп 2007, 16:33

Зависи колко време ще продължи конспирацията. Не след дълго обаче мисля, че ще стане ясно. Освен ако не попълвате документи с невярно съдържание, което не Ви съветвам.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот neznaiko » 12 Сеп 2007, 17:12

Едва ли младоженците ще попълват някакви документи които ще представят пред родителите си. Освен ако родителите не са някои бюрократи.
Друг е въпроса, че ако живеете в малък град където хората са с по махленски манталитет(сърдечни хора) дали някоя добронамерена служителка няма да честити за свадбата на родителите Ви. И така те да узнаят за тайнството от някой добронамерен съгражданин.
Въпреки това мисля, че тайната Ви с години може да остане неразкрита за роднините.
neznaiko
Потребител

Мнениеот portokal » 13 Сеп 2007, 16:08

Да внимават тогава - да се оженят в друг град, но при това да не е по телевизията, както бате Бойко ожени Здравко от Поморие. 8)
Но те пък ще уведомят тяхната община, така че пак не става. :?
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот neznaiko » 13 Сеп 2007, 16:17

Да ще изпратят известие за отразяване в личния им регистрационен картон.
Но ако преди това сменят постоянния си адрес и си извадят нови лични карти в друга първата община бракът им няма да бъде отразен.
Малко се оскъпява процеся и се забавя -но пък конспирацията ще е по -пълна
Наздраве за младоженците:)
neznaiko
Потребител

Мнениеот Mashenka » 13 Сеп 2007, 16:24

сключването на граждански брак е събитие, за което се съставя акт, а този акт се отбелязва и в общината, където е съставен актът за раждане. Следователно смяната на постоянния адрес е безсмислена!
Mashenka
Младши потребител

Мнениеот neznaiko » 13 Сеп 2007, 16:46

Къде в общината където е съставен акта за раждане ще отбележат брака??? в Акта за раждане ли?
Брака се отбелязва в личния регистрационен картон според мен. В активния личен регистрационен картон и в национална база данни.
Не се сещам ако месторождението на лицето не съвпада с постоянния му и настоящ адрес къде точно ще отбележат служителите от общината където лицето е родено неговия брак.
neznaiko
Потребител

Мнениеот sunrise » 13 Сеп 2007, 16:49

Аз пък се чудя при тази тайнственост ,защо им е изобщо да сключват брак? Защо не си съжителстват само? Или има някаква меркантилна цел цялата тази работа?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот neznaiko » 13 Сеп 2007, 16:54

Възможно е.Но не искат да ни кажат за подбудите.
ПРедпочитам да мисля, че историята е от типа на Ромео и Жулиета. Два враждуващи рода, темпераментни роднини и вместо Чирпанлийска свадба младите искат щастлив край на приказката.
За това и се опитвам да помогна с каквото мога.
neznaiko
Потребител

Мнениеот Giuseppe » 14 Сеп 2007, 02:11

Целта - семейно студентско общежитие.

Много се обичаме!

Проблемът е с родителите от едната страна, но няма да се стига до кръв, ако разберат. ;)

Благодаря за отговорите Ви!

Има няма 4 дни и актът ще е налице. :)
Giuseppe
Младши потребител

Назад към Семейни казуси