- Дата и час: 16 Дек 2024, 18:08 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Граждански брак - на яве!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Граждански брак - на яве!
Здравейте, предстои ми сключване на граждански брак. Особеното в моя случай е че желаем засега да го запазим в пълна тайна между мен, съпругата ми и кумовете. Въпросът ми е има ли някаква опасност трети лица да разберат за този брак от информация изнесена от държавни и общински институции (при справки от НОИ, при избори и т. н. т.) В "трети лица" включвам и родителите. Очаквам предположенията Ви! Благодаря!
- Giuseppe
- Младши потребител
Зависи колко време ще продължи конспирацията. Не след дълго обаче мисля, че ще стане ясно. Освен ако не попълвате документи с невярно съдържание, което не Ви съветвам.
- sunrise
- Активен потребител
Едва ли младоженците ще попълват някакви документи които ще представят пред родителите си. Освен ако родителите не са някои бюрократи.
Друг е въпроса, че ако живеете в малък град където хората са с по махленски манталитет(сърдечни хора) дали някоя добронамерена служителка няма да честити за свадбата на родителите Ви. И така те да узнаят за тайнството от някой добронамерен съгражданин.
Въпреки това мисля, че тайната Ви с години може да остане неразкрита за роднините.
Друг е въпроса, че ако живеете в малък град където хората са с по махленски манталитет(сърдечни хора) дали някоя добронамерена служителка няма да честити за свадбата на родителите Ви. И така те да узнаят за тайнството от някой добронамерен съгражданин.
Въпреки това мисля, че тайната Ви с години може да остане неразкрита за роднините.
- neznaiko
- Потребител
Да внимават тогава - да се оженят в друг град, но при това да не е по телевизията, както бате Бойко ожени Здравко от Поморие.
Но те пък ще уведомят тяхната община, така че пак не става.
Но те пък ще уведомят тяхната община, така че пак не става.
-
portokal - Старши потребител
Да ще изпратят известие за отразяване в личния им регистрационен картон.
Но ако преди това сменят постоянния си адрес и си извадят нови лични карти в друга първата община бракът им няма да бъде отразен.
Малко се оскъпява процеся и се забавя -но пък конспирацията ще е по -пълна
Наздраве за младоженците:)
Но ако преди това сменят постоянния си адрес и си извадят нови лични карти в друга първата община бракът им няма да бъде отразен.
Малко се оскъпява процеся и се забавя -но пък конспирацията ще е по -пълна
Наздраве за младоженците:)
- neznaiko
- Потребител
сключването на граждански брак е събитие, за което се съставя акт, а този акт се отбелязва и в общината, където е съставен актът за раждане. Следователно смяната на постоянния адрес е безсмислена!
- Mashenka
- Младши потребител
Къде в общината където е съставен акта за раждане ще отбележат брака??? в Акта за раждане ли?
Брака се отбелязва в личния регистрационен картон според мен. В активния личен регистрационен картон и в национална база данни.
Не се сещам ако месторождението на лицето не съвпада с постоянния му и настоящ адрес къде точно ще отбележат служителите от общината където лицето е родено неговия брак.
Брака се отбелязва в личния регистрационен картон според мен. В активния личен регистрационен картон и в национална база данни.
Не се сещам ако месторождението на лицето не съвпада с постоянния му и настоящ адрес къде точно ще отбележат служителите от общината където лицето е родено неговия брак.
- neznaiko
- Потребител
Аз пък се чудя при тази тайнственост ,защо им е изобщо да сключват брак? Защо не си съжителстват само? Или има някаква меркантилна цел цялата тази работа?
- sunrise
- Активен потребител
Възможно е.Но не искат да ни кажат за подбудите.
ПРедпочитам да мисля, че историята е от типа на Ромео и Жулиета. Два враждуващи рода, темпераментни роднини и вместо Чирпанлийска свадба младите искат щастлив край на приказката.
За това и се опитвам да помогна с каквото мога.
ПРедпочитам да мисля, че историята е от типа на Ромео и Жулиета. Два враждуващи рода, темпераментни роднини и вместо Чирпанлийска свадба младите искат щастлив край на приказката.
За това и се опитвам да помогна с каквото мога.
- neznaiko
- Потребител
Целта - семейно студентско общежитие.
Много се обичаме!
Проблемът е с родителите от едната страна, но няма да се стига до кръв, ако разберат.
Благодаря за отговорите Ви!
Има няма 4 дни и актът ще е налице.
Много се обичаме!
Проблемът е с родителите от едната страна, но няма да се стига до кръв, ако разберат.
Благодаря за отговорите Ви!
Има няма 4 дни и актът ще е налице.
- Giuseppe
- Младши потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|