Единият проблем е :Украйнски развод -донесен през 2004 година в България. Веднага вписан в регистъра на общината. Договора между Украйна и България - не е спасен. Не е минавал през никакви юристи дадения документ. Аз на дело в Украйна не съм призоваван. От 10 години живеем тук със съпругата ми и сме български граждани. 2007 година- кмета на общината ме "развежда" за 2-ри път - тип екзекватура. Без моето знание отново. На поредно запитване- какъв е статута ми в регистрите и как ще ме"развежда" 2 пъти-същия отговор е изпартен и на по висша институция-отговора е- че няма документи и данни в общината семейството да се е развеждало. Имам документи- за 1 чуждестранен развод,2 развода признати в България през период от 3 години и документ след това, че няма данни и документи в общината- че семейството е разведено. Нищо не разбирам!
И другия проблем: Жена ми завежда дело за издръжка- тя в момента се обжалва. Делото не е приключило. Завежда друго дело - за лишаване от родителски права- не съм й бил давал пари- още не се е състояло.И третото дело- за издръжка от 150лв. и 120 лв. за децата ни- пак с 1 година назад, - забравила,че ме съди в момента;определяне на лични контакти с децата, който съм ги биел всеки ден и нея също -според твърденията й, но и в същото време през няколко месеца. Искам да Ви помоля за Вашето мнение- то е ясно,че "развода" е не истински, ясно е,че в общината и те незнаят разведен ли съм или не-според документите им- Може ли жена ми един път в Съда да се легитимира с украйнско решение в България след 1 година да моли кмета да се признае това решение и после да се легитимира с него? А преди дни отговора е, че семейството не е разведено? И как на 2 ми деца ще плащам по 2 издръжки едновременно съгласно исканията на жена ми в 2 различни дела? И с моята заплата от 200лв. не виждам как ще стане? По 500лв. на месец със 1 година назад. Тава законно ли е? Или е отново практическо упражнение на жена ми-студентка по право. Благодаря Ви.
- Дата и час: 16 Дек 2024, 17:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля за съвет
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
16 мнения
• Страница 1 от 1
При цялото ми желание да Ви помогна, аз от Вашето обяснение нищо не разбрах!
Ако имате адвокат, който води делата Ви, можете да се обърнете към него
Успех!
Ако имате адвокат, който води делата Ви, можете да се обърнете към него
Успех!
- prof_prof
- Потребител
Здравейте и от мен!
Действително колегата преди мен е прав. Едно, че нищо не се разбира, второ сто и пет въпроса, ама така объркани, че ....
Както и да е, нещото, което следва /според мен, разбира се/ да Ви притеснява, е делото, с което се опитват да Ви лишат от родителски права. По това дело /ако вече нямате!/ то Ви съветвам, не, даже е задължително, да ангажирате адвокат. Що се отнася до делата за увеличаване на издръжка /две! може би /, каквото и да е решението на съда, на децата си ще плащате една/присъдена по едното дело издръжка, независимо от размера и.
По другите въпроси, свързани с разводите и производството по екзекватура, съжалявам, но за мен сте прекалено неясен, не мога да помогна.
Успех!
Действително колегата преди мен е прав. Едно, че нищо не се разбира, второ сто и пет въпроса, ама така объркани, че ....
Както и да е, нещото, което следва /според мен, разбира се/ да Ви притеснява, е делото, с което се опитват да Ви лишат от родителски права. По това дело /ако вече нямате!/ то Ви съветвам, не, даже е задължително, да ангажирате адвокат. Що се отнася до делата за увеличаване на издръжка /две! може би /, каквото и да е решението на съда, на децата си ще плащате една/присъдена по едното дело издръжка, независимо от размера и.
По другите въпроси, свързани с разводите и производството по екзекватура, съжалявам, но за мен сте прекалено неясен, не мога да помогна.
Успех!
-
ianeva - Потребител
благодаря, че някой прояви желание да ме разбере. Не е толкова сложно- фалшив разод, с помоща на служителки от общината- го приемат 2 пъти- (го вписват). Жена ми ме съди за издръжка в момента, делото е в СГС, но и 2 дела ме чакат в СРС- 1во- за лишаване от родителски права, и друго за издръжка- като че ли жена ми полудяла и не си спомня- че към днешна дата делото за издръжка което води не е приключило, тя не иска увеличение на издръжка!- тя е завела още едно дело за издръжка- като че ли е първото й дело към тази насока.
Благодаря Ви, че ми пожелавате успех!
Благодаря Ви, че ми пожелавате успех!
- 777vanda
- Нов потребител
Не е толкова сложно- фалшив разод.....
Разведени ли сте в крайна сметка или не? Съдът като какви Ви приема - разведени или съпрузи?
- prof_prof
- Потребител
Аз ще й платя наново издръжка, защото вина си е моя,че съм й давал на ръка парите- на ново ще й давам. Проблема е, че тея 2 издръжки ми се струват нерални. СГС не е решил -ще има още заседания. СГС ще реши каква е издръжката- и аз ще си я платя+ 1 година назад. Но по време на това СРС ще решава друга издръжка пак с 1 година назад. Между тези 2 дела има друго в СРС - за лишаване на родителски права. Как ще ме лишат от родителски права на едната дело, а на другото ще ми определят личен контакт с децата? В адвокатската кантора казват,че жена ми е с някакво заболяване в главата. И как ще ме лиши от родителски права- като тя самата ги отвлече децата и ги изостави в Украйна за 1 година и 4 месеца, жена ми официално и едновременно е в 2 града в България- редовна студентка в Русе и София?
Благодря Ви и се извинявам,че съм бил неясен и Ви моля за помощ и съвет!
Благодря Ви и се извинявам,че съм бил неясен и Ви моля за помощ и съвет!
- 777vanda
- Нов потребител
тя общината не зане- имам документи от 2005 година- разведен съгласно договор за пр.помощ между СССР и НРБ, после договор между Украйна и България от 2004 година- като ме уведомяват че КМЧП -не е бил в сила по време на развода, но м.март 2007 година- ме "развеждат " и по КМЧП. Но преди дни на запитване на кмета на София Б.Б. - кмета отговаря- "няма постъпила информация и документи, че семеиството е разведено" . Съда за издръжка не го вълнува- има ли или няма развод. Което е нормално. Но жена ми да се легитимира пред Съда с които си иска документ - незнам дали е законно. А и факт, че съдебното решение от Украйна- още не е влязло в сила-вече 3 година...но тея от деловодството на общината да не са юристи, те от къде да знаят.
- 777vanda
- Нов потребител
в общината има ЮРИСТ (всяка община си има) ДОБРЕ Е ДА СЕ ОБЪРНЕТЕ ПЪРВО КЪМ ЮРИСТЪТ НА ОБЩИНАТА ЗА ВЪПРОСИ ОТНОСНО ТЕХНИТЕ ДЕЙСТВИЯ ...
ОТНОСНО ДОКУМЕНТИТЕ В ДОГОВОРА М/У БГ и Украйна е казано следното:
Глава трета.
ОФИЦИАЛНИ ДОКУМЕНТИ И ИЗПРАЩАНЕ НА ДОКУМЕНТИ
Валидност на документите
Член 17
(1) Документите, които на територията на едната от договарящите страни са изготвени или заверени от орган или от специално упълномощено за това лице в границите на компетентността им и в установената форма и са подпечатани с официален печат, се приемат на територията на другата договаряща страна, без каквато и да е специална заверка. Същото се отнася и до заверка на подписи на граждани, копия и преводи на документи.
(2) Документите, посочени в ал. 1 на този член, имат еднаква доказателствена сила на териториите на двете договарящи страни.
Изпращане на документи за гражданско състояние
Член 18
Договарящите страни по молба, безплатно и без превод си изпращат документи за гражданско състояние, образование, стаж или други документи, отнасящи се до лични или имуществени права и интереси на граждани.
А ОЩЕ ЗА правната помощ м/у Украйна и България, ето Ви линк ...
http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=2135514236
ДОГОВОР ЗА ПРАВНА ПОМОЩ ПО ГРАЖДАНСКИ ДЕЛА МЕЖДУ РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И УКРАЙНА (РАТИФИЦИРАН СЪС ЗАКОН, ПРИЕТ ОТ ХХХIХ НАРОДНО СЪБРАНИЕ НА 4 НОЕМВРИ 2004 Г. - ДВ, БР. 102 ОТ 2004 Г. В СИЛА ОТ 29 ДЕКЕМВРИ 2005 Г.)
Обн. ДВ. бр.104 от 27 Декември 2005г., попр. ДВ. бр.2 от 6 Януари 2006г.
[/url]
ОТНОСНО ДОКУМЕНТИТЕ В ДОГОВОРА М/У БГ и Украйна е казано следното:
Глава трета.
ОФИЦИАЛНИ ДОКУМЕНТИ И ИЗПРАЩАНЕ НА ДОКУМЕНТИ
Валидност на документите
Член 17
(1) Документите, които на територията на едната от договарящите страни са изготвени или заверени от орган или от специално упълномощено за това лице в границите на компетентността им и в установената форма и са подпечатани с официален печат, се приемат на територията на другата договаряща страна, без каквато и да е специална заверка. Същото се отнася и до заверка на подписи на граждани, копия и преводи на документи.
(2) Документите, посочени в ал. 1 на този член, имат еднаква доказателствена сила на териториите на двете договарящи страни.
Изпращане на документи за гражданско състояние
Член 18
Договарящите страни по молба, безплатно и без превод си изпращат документи за гражданско състояние, образование, стаж или други документи, отнасящи се до лични или имуществени права и интереси на граждани.
А ОЩЕ ЗА правната помощ м/у Украйна и България, ето Ви линк ...
http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=2135514236
ДОГОВОР ЗА ПРАВНА ПОМОЩ ПО ГРАЖДАНСКИ ДЕЛА МЕЖДУ РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И УКРАЙНА (РАТИФИЦИРАН СЪС ЗАКОН, ПРИЕТ ОТ ХХХIХ НАРОДНО СЪБРАНИЕ НА 4 НОЕМВРИ 2004 Г. - ДВ, БР. 102 ОТ 2004 Г. В СИЛА ОТ 29 ДЕКЕМВРИ 2005 Г.)
Обн. ДВ. бр.104 от 27 Декември 2005г., попр. ДВ. бр.2 от 6 Януари 2006г.
[/url]
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
diaida - Активен потребител
prof_prof написа:Тава законно ли е? Или е отново практическо упражнение на жена ми-студентка по право.
НАМЕРЕТЕ СИ АДВОКАТ ЗАВЪРШИЛ ПРАВО (НЕ СТУДЕНТ) И ПО ВЪЗМОЖНОСТ ДА НЕ СТЕ В СЪПРУЖЕСКИ ОТНОШЕНИЯ ...
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
Може и да се обадите в "Искрено и лично", много български домакини ще закусят ... въздишайки по този казус ...
Този път подкрепям напълно нуждата от АДВОКАТ с всички главни букви, защото или вие много объркано разказвате, или НАИСТИНА е пълно мазало ...
Този път подкрепям напълно нуждата от АДВОКАТ с всички главни букви, защото или вие много объркано разказвате, или НАИСТИНА е пълно мазало ...
-
Благодаря на всички! Относно документите на жена ми донесани от Украйна - решение за развод- не е влязло в сила-от 2004 година; от общината"Искър"- юриста не знаеше какво е екзекватура, 2004 година- дадения документ-би следвало да мине през СГС и тогава да се впише в регистрите. 2007 година- отново същия "развод"- като за първи път го разглеждат от общината(съпругата ми подава молба за това), и тогава отново ни вписват като разведени. НО преди дни в отговор на Бойко Борисов -кмет на София, нашия кмет отговаря: "... Няма никакви документи и данни, че семейството е разведено..." Определено от общината издават документи с противоречиви отговори, то е ясно -че така узаконяват фалшив чуждестранен документ. Но сега излезна, че и не сме разведени!!! Въпроса,който ме интересува- законно ли е жена ми да се легитимира с различни документи като разведена в съда; и как ме съди в 2 успоредни различни дела за издръжка включващи минал период? Адвокатите казват, че жена ми е не добре с акъла, но на мен това ми е проблем и затова Ви моля за съвет. Определено е голяма тиня цялата тази работа- ако някой прочете документите, които имам - прави извод, че кмета на обищата е луд, но сега той си изми ръцете с това, че няма документи и данни за развод и че брака не е разтрогнат. Благодаря на всички.
- 777vanda
- Нов потребител
Какви измислици, не разбирам? Обиждате ме! Ако не ви се вярва в това което говоря- дайте ми ел.поща и ще Ви изпратя да видите документите и тогава се подигравайте. Аз търся съвет! А не поигравка. Дано никога не попадате в тази ситуация- да живеете на езерото и да Ви дава общината докумет за това; да Ви развеждат 2 пъти и после да Ви казват -че не сте разведен и то за всичко да има документи.
- 777vanda
- Нов потребител
Добре, мойте извининения-аз съм сгрешил. Извинявайте! Адвокатка имам - не е жена ми, но аз исках да ми дадете съвет и помощ- за това- законно ли е жена ми да се легитимира в български съд с различни документи за развод? И едновременно да завежда НОВО дело за издръжка + минал перод, като в същото време има такова дело в момента? Адвокати имам - но те не обсъждат с мен тези неща. Затова се обърнах към форума за съвет. То е ясно, че в деловодството на общината са си писали свободни съченения- щом сега излезна, че нямало документи и информация за развод и брака на е разтрогнат.
Още веднъж благодаря на всички!
Още веднъж благодаря на всички!
- 777vanda
- Нов потребител
Да, прави сте. Но ако Вие като адвокат взимате всички документи и изчезвате и не се появявате на делата- дали ще Ви има доверие някой? Или дни преди съдебното заседание решавате, че ще ходите на селото си за да вадите картофи? Давам сходни примери, за да не засегна някой. На челото на адвокатите да не пише- какви са- защитавам клиентите си или дай пари. Ако не се нуждаех от съвет и помощ нямаше да се допитвам до форума. Преди да се регистрирам в този сайт съм изчел всичко, с цел да не си губите времето. Но никъде не открих дали е законно-българска гражданка да се легитимира пред Съда 1 път като чужденка, и 2-ри път като българка с различни документи тип"развод" и след като последното становище на общината, която е приемала тези тип "съдебни документи" решението на същото -не влязло в сила -от 3 години-видно, че са се осъзнали от общината и в момента казват- ЧЕ БРАКА НЕ Е РАЗТОГНАТ. Както и не открих никъде информация за тези 2 издръжки - НЕ за увеличение на издръжка, а ново дело за издръжка + минал период, при положение -че такова има и не е приключило.
Все пак Ви благодаря! Част от съветите са много професионални. Темата наистина е приключила.
Все пак Ви благодаря! Част от съветите са много професионални. Темата наистина е приключила.
- 777vanda
- Нов потребител
Според мен трябва да се издири адвокатът от друг адвокат и по адвокатски да поадвокатстват, относно адвокатстването.
-
16 мнения
• Страница 1 от 1
|
|