- Дата и час: 16 Дек 2024, 18:02 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Наследих кредит-а сега накъде???
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Наследих кредит-а сега накъде???
Здравейте,много бих се радвала да ми помогнете.Наскоро почина бившият ми съпруг и остави камара дългове на детето ни.Въпроса ми е:След като сме наследили кредита има ли шанс да се опростят лихвите и да погасим само главницата?Кредита е без поръчители теглен от банка ДСК.Благодаря предварително.
- zenia_gm
- Нов потребител
Детето, ако е наистина дете, т.е. под 18 години, приема задължително по опис, тоест не може да се набута, може най-много да изгуби активите от наследството. Но за описа поговорете с адвокат, а за дълга - с банката, а може и пак с адвокат, освен с банката.
А много ми хареса началото на предния постинг.
А много ми хареса началото на предния постинг.
-
portokal - Старши потребител
Ако мислите, че наследявате повече дългове отколкото активи, то още утре сутринта на бегом при някой адвокат!!!!!!!
И да не вземете да теглите от банкомат от картата на мъжа си !!!
И да не вземете да теглите от банкомат от картата на мъжа си !!!
- d_d
- Потребител
Аз знам, че е от рекламата, ама се върза с темата. Ако не беше от реклама, нямаше да е смешно.
Това за новия СК само за сплашване ли е? (Надявам се, не си мислиш, че не съм запозната с новия има-няма 22-годишен СК.)
Нито за СИО (където е промяната през 1985 при наследяването), нито за съпрузи има данни в случая - разведени са очевидно, иначе едва ли щеше да го нарича "бивш" и да говори само за детето като наследник.
Иначе и при стария СК съпругата е наследявала дял от дълговете и от личните притежания на съпруга. Но тук са се развели.
Това за новия СК само за сплашване ли е? (Надявам се, не си мислиш, че не съм запозната с новия има-няма 22-годишен СК.)
Нито за СИО (където е промяната през 1985 при наследяването), нито за съпрузи има данни в случая - разведени са очевидно, иначе едва ли щеше да го нарича "бивш" и да говори само за детето като наследник.
Иначе и при стария СК съпругата е наследявала дял от дълговете и от личните притежания на съпруга. Но тук са се развели.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
в такъв случай не може ли да се откаже да се приеме наследството...
имах позната която наследи от съпруга си заем от ДСК и след смъртта му тя го изплати (не признаха застрахвката живот на съпруга направена в полза на банката и която бе обезпечение на заема в подобен случай)..
в последствие адвокат я посъветва да се откаже да от каквото и да било наследство (нямаше какво да получи освен този заем) и да си поиска парите от банката, но вече от банката отказаха да върнат парите, тъй като е трябвало да се сети по - рано
имах позната която наследи от съпруга си заем от ДСК и след смъртта му тя го изплати (не признаха застрахвката живот на съпруга направена в полза на банката и която бе обезпечение на заема в подобен случай)..
в последствие адвокат я посъветва да се откаже да от каквото и да било наследство (нямаше какво да получи освен този заем) и да си поиска парите от банката, но вече от банката отказаха да върнат парите, тъй като е трябвало да се сети по - рано
- warbaby
- Младши потребител
Практика на банките е при сключване на договора за кредит, когато става дума за големи суми, да изискват от дръжника застраховка ЖИВОТ в полза на банката за дължимата сума. Понякога даже банката сама сключва такава застраховка, разбира се, със съгласието на клиента си. Проверете дали има такава застраховка. Тя ще покрие целия кредит и детето Ви няма да дължи нищо.
Желая успех!
Желая успех!
- razli4na
- Активен потребител
Благодаря на всички за изчерпателните отговори,аз вече приех наследство под опис и изисках договора за кредита от банката и сега чакам.
- zenia_gm
- Нов потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|