начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Моля,помогнете ми...

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля,помогнете ми...

Мнениеот maria_petrova » 18 Сеп 2007, 18:24

реших да споделя проблема си тук,и да ми дадете съвет,ако въобще мога нещо да направя.Сина ми има дело за издръжка,която не беше плащал 4 год,и садия изпълнител наложи възбрана в/у 2 негови имота.Платихме сумата,която дължеше,но се оказа 4е докато маиката не оттегли иска от съдия изп.,той не може да се вдигне възбраната.Адвоката на сина ми казва 4е садия изпълнителя няма право да не освободи имотите,дори и маиката да не е изтеглила иска си,след като е платил задължениата си до 31.12.2007,но тя тварди обратното.Помогнете ми,не зная кои е прав,и кой не е.Предварително благодаря.
maria_petrova
Нов потребител

Мнениеот gudio » 18 Сеп 2007, 18:41

Изпълнителните дела за издръжка "продължават вечно"... или поне докато не настъпи причина за прекратяване на издръжката (пълнолетие на децата напр. и то ако не учат). Понеже става дума за периодично дължими плащания - не се знае, ако се вдигнат възбраните, дали длъжникът няма да прехвърли имотите си и да спре да плаща издръжка. Затова наистина зависи от взискателя - той трябва да се откаже от обезпечението и да поиска вдигане на възбраните.
Аватар
gudio
Активен потребител

Назад към Семейни казуси