начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Какво става с ипотечен кредит при бракоразводно дело?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Какво става с ипотечен кредит при бракоразводно дело?

Мнениеот neizvestna » 19 Сеп 2007, 14:20

Здравейте,
Ситуацията е следната:сключен е граждански брак преди 3 месеца, съпругата е бременна в 7-ми месец, заедно обмислят да закупят недвижимо имущество в рамките на 2-3 месеца с ипотечен жилищен банков кредит. Кредитоискател ще бъде съпругата, но самият договор за кредит ще бъде сключен и с двамата.
Въпросът ми е следния: При евентуален брачен развод в бъдеще какво става с този ипотечен кредит и със самото жилище, по какъв точно начин се разпределят правата и задълженията между двамата?Пиша от името на съпругата.Моля посъветвайте ме по какъв начин да се процедира и дали този кредит би бил проблем за нея при едно евентуално бракоразводно дело. Благодаря ви предварително!
neizvestna
Нов потребител

Мнениеот ralitsarbg » 19 Сеп 2007, 15:05

Мисля, че ще си са солидарни длъжници, както по договора за кредит - те са съкредитополучатели.
ralitsarbg
Потребител

Мнениеот sunrise » 19 Сеп 2007, 16:44

Ама защо така, само три месеца след сватбата. Дайте си още малко време за романтика.
На въпроса:
Колегата е прав , става СИО имотът , а за кредита няма начин да не сте солидарни длъжници.. Така ,че ако имате съмнение относно бъдещето на брака, изчакайте с покупката.
sunrise
Активен потребител

Назад към Семейни казуси