начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

може ли да се оспори завещание

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

може ли да се оспори завещание

Мнениеот tina_55 » 20 Сеп 2007, 15:05

Мога ли да оспоря завещание,което облагодетелства само моя брат?На брат ми майка ми е дарила къща и дворно място и завещала земеделски земи.А на мен -другият й син не е дарила или завещала нещо.Какви стъпки трябва да предприема,ако имам право да оспоря завещанието й .Майка ми е починала и завещанието се откри сега след нейната смърт.
tina_55
Нов потребител

Мнениеот blossom » 20 Сеп 2007, 15:26

Ама Вие това наследство не го ли оправихте най-накрая. Вижте какво са Ви писали колегите при предишните запитвания по темата. На въпроса - може да оспорите завещанието като заведете иск срещу другия наследник за намляване на завещателните разпореждания и възстановяване на запазена част, като за целта с всички бумаги тичайте при адвокат.
blossom
Потребител

Мнениеот barri » 21 Сеп 2007, 17:15

отвори си ЗН и си прочети за какво иде реч.
barri
Потребител

Назад към Семейни казуси