- Дата и час: 17 Дек 2024, 01:17 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
САМОРЪЧНО ЗАВЕЩАНИЕ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
САМОРЪЧНО ЗАВЕЩАНИЕ
Моля ви,колеги,някои ако има възможност да ми прати образец на саморъчно написано завещание.чакам отговора ви или във форума или на е-mail: fenka81@yahoo.com.Благодаря на всички!
- susana81
- Нов потребител
Колега за какво ви е образец на саморъчно завещание.Това е глупост.То се прави в свободен текст.Няма формуляри , специфични изрази и др.Просто си отворете ЗН и спазвайте изискванията на закона-чл.25!
За фенове на ЦСКА-http://s3.bg.bitefight.org/c.php?uid=61793
- legenora
- Потребител
-
bebitor - Активен потребител
Днес 24.09.2007 г. долуподписаният Иван Петров Иванов, ЕГН ................... в завещавам цялото си имущество /цялата си разполагаема част/ на Мария Петрова Георгиева.
София, 24.09.2007 г. Подпис: ...............
П.С. И всичко това се пише на ръка само от завещателя. От мен толкоз отговор на накъв въпрос.
София, 24.09.2007 г. Подпис: ...............
П.С. И всичко това се пише на ръка само от завещателя. От мен толкоз отговор на накъв въпрос.
- civilista
- Младши потребител
На всички,които ми отговориха,дори и въпросът ми да е лесен и смешен за повечето,най-сърдечно благодаря!
А на другите ще кажа:
Много моля,не осъждайте невинния предварително.Все пак никои не се е родил научен и всеки е тръгнал от 1курс.А за тези,които летят високо и не си спомнят-тогава Наследствено право не се учи.
Моят призив е:
Нека бъдем колегиални!
А на другите ще кажа:
Много моля,не осъждайте невинния предварително.Все пак никои не се е родил научен и всеки е тръгнал от 1курс.А за тези,които летят високо и не си спомнят-тогава Наследствено право не се учи.
Моят призив е:
Нека бъдем колегиални!
- susana81
- Нов потребител
Колеги, въпроса ми е може би елементарен, но не намирам отговор за него в закона: Тъй като едно от изискванията към саморъчното завещание е то да е подписано от завещателя СЛЕД текста на самото завещание, поставя се въпрос: ако завещателното разпореждане не се събират на един лист, как се прави продължение на друг лист?
- ivan2
- Потребител
ivan2 написа:...поставя се въпрос: ако завещателното разпореждане не се събират на един лист, как се прави продължение на друг лист?
Ами да пише по-ситничко А ако всичко, дето завещава, не се събира на един лист А4, изписан ситно, може би наистина ще се съглася с мнението на Лютия (боже, доживях го ) - платете на адвокат, бе хора, едва ли парите са ви проблем
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
ivan2 написа:Колеги, въпроса ми е може би елементарен, но не намирам отговор за него в закона: Тъй като едно от изискванията към саморъчното завещание е то да е подписано от завещателя СЛЕД текста на самото завещание, поставя се въпрос: ако завещателното разпореждане не се събират на един лист, как се прави продължение на друг лист?
Не виждам проблем човекът да си номерира страниците поредно и да кажем на 2 или 3 страница да си се подпише.Изискванията за саморъчно изписване на завещанието е достатъчна гаранция срещу злоупотреби.
- REVOLUTION
- Активен потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|