Моля, някой да ми каже! Водил ли е някой дело да получаване на декларацията да пътуване на дете в чужбина,в случяй, ако единият родител отказва да даде такава.Ако е да,то котко време трае процедурата и какви шансове имам.
Благодаря[size=18][/size]
- Дата и час: 16 Дек 2024, 17:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Някой да каже от опита си
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
KCN ti s kato razvalena cigulka mai...ti chovek li si ili BOT? Zashtoto taka kato gledam ne samo na men, no i na mnogo drugo hora kazvash edno i syshto...ya ako nqmash rabota si nameri...ako ne mojesh da pomognesh ili otgovorish na vypros zadaden ot horata togava si mylchi.
- ellitzza
- Нов потребител
еее то няма оправия! като попиташ нещо - "намери си адвокат"... , като кажеш, че си намерил за конкретен казус, започват сръдни..Не може ли просто да се отговори на поставения въпрос? Когато сме изправени пред проблем всяко мнение е от значение.
- zornunddorn
- Потребител
нямам думи...
моля, тези без опит конкретно мнение,да не отнемат от скъпоценното си време да ми отговарят. Занимавайте се със Вашите си "значими "работи.
Щом питам нещо в този форум,значи ми е от значение мнинието на накои хора. Както и аз да бъда полезна.[/b][/quote]
Щом питам нещо в този форум,значи ми е от значение мнинието на накои хора. Както и аз да бъда полезна.[/b][/quote]
- elen4eto
- Нов потребител
по информацията която давате няма как да ви кажем какви са ви шансовете.зависи също и за какво искате да изведете децата/детето в чужбина-дали на почивка или за постоянно,защото например вие работите и живеете там.в процес на развод ли сте или не??няма да е зле ако искате отговори да ни дадете повече факти.
и да, kcn_bg си е прав донякъде.ако имате адвокат питайте него най-вече,той познава най-добре вашият случай, а и все пак затова му плащате,за да ви отговаря на въпросите и да защити правата ви.
и да, kcn_bg си е прав донякъде.ако имате адвокат питайте него най-вече,той познава най-добре вашият случай, а и все пак затова му плащате,за да ви отговаря на въпросите и да защити правата ви.
- barri
- Потребител
Ако искът е заведен както си мисля като такъв по чл.72 от СК, всичко зависи от това дали и двамата родители упражняват родителските права и има разногласие между тях - тогава съдът ща разреши спора. Ако обаче родителите са разведени/разделени и само на един от тях е предоставено упражняването на тези права, то искът е недопустим и съдилищата по принцип го оставят без разглеждане. Има доста практика на ВАС по повод обжалване откази на директори на ОДП да издадат паспорт на детето с мотив, че молбата е само от единия родител. Приемат, съвсем правилно според мен, че по новия закон директорът не може да откаже на това основание, а следва да прецени всички обстоятелства и т.н. полицията обаче, за да си вържи гащите казва на хората, че им трябва съдебно решение по чл.72, каквото се искаше по правилника към стария закон 8очевидно не знаят, че е отменен или поне така им изнася, за да кажат после, че някой друг носи отговорността за излязлото в чужбина дете/.
- blossom
- Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|