Здравейте.Моля за помощ. Преди 11 години сестра ми се омъжи за грък. Имат сключен граждански брак в България и църковен в Гърция. След няколко години системен тормоз, сестра ми най-накрая реши да сложи край на целия този кошмар. От известно време е в България с детето , което е вече на три години. Детето все още няма българско гражданство - понеже до сега бащата не искаше дъщеря му да бъде наполовина българка. В момента подаваме документи за издаване на акт за раждане (след много кандърми успяхме да съберем нужните документи). Дали може да се разведе и как? Тя няма намерение да се връща по никакъв повод в Гърция. Дали можем да заведем дело само тук в България, ще бъде ли признато делото и в Гърция? Ами ако съдът присъди родителските права на бащата? Много съм объркана и аз, а искам да помогна на сестра си да преодолее целия кошмар и да започне живота си отначало. Ако знаете някой добър адвокат по бракоразводни дела (става въпрос за гр.Шумен) моля дайте ми тел. за връзка.
Предварително благодаря на всички , които ми отговорят.
- Дата и час: 16 Дек 2024, 19:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Развод с чужденец
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Да, може да се разведе в България, но наистина Ви е необходим адвокат. За Шумен препоръчвам колежката Диляна Стойкова - тел. 0898 848519
- maria01
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|