Здравйте,
някой може ли да ми помогне с информация къде мога да открия данни (ЕГН, дати "роден-починал") за хора, които са живяли преди 1940 година.
Издадено ми е удостоверение за наследници във връзка с един имот и в него няма данни за 3-ма от 24-те наследника. Само имената и родствената връзка с починалата са написани. До колкото знам ЕСГРАОНА е правен след 1977 г.
Предварително благодаря за помощта.
Приятен ден от мен.
- Дата и час: 16 Дек 2024, 18:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Данни за лица, живяли преди 1940 година
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Преди въвеждането на ЕСГРАОН хората не са имали и ЕГН....А ЕСГРАОН е толкова несъвършена система, че не можете да разчитате на нея. Наскоро имах възможността да "надникна" там и с удивление установих, че баба ми (която е починала преди 40 години) не фигурира там...Иначе на въпроса Ви - не можете ли да откриете самите наследници и те да Ви кажат? Или може би става дума за решение на поземлена комисия, където като съседи са отбелязани "наследниците на еди-кой си"?
- kalahan
- Потребител
За съжаление никой не си спомня нищо конкретно. В удостоверението за наследници пише еди кой си, родство - вуйчо, адрес, роден, починал - няма данни. Проверявали са и в града, в който се предполага че са родени- Шумен, но няма данни. Може би трябва да се издаде някакво удостоверение от София, че просто за тези хора е невъзможно да се открият данни и да се приключи с процедурата. Става въпрос за един апартамент, за който няма завещание и затова се издирват всички законни наследници.
- merrd
- Нов потребител
само в общината
Отивате в общината - в служба "ГРАО".
Там служителката трябва да провери - старите регистри , които започват от началото на 20 век/ някаква книга беше , но не си спомням как се казваше/.
Моя близка работи в община - точно тази служба- от нея знам, че в тази книга всичко се намира
- но служителката трябва да й се рови в прашните книги.
Там служителката трябва да провери - старите регистри , които започват от началото на 20 век/ някаква книга беше , но не си спомням как се казваше/.
Моя близка работи в община - точно тази служба- от нея знам, че в тази книга всичко се намира
- но служителката трябва да й се рови в прашните книги.
- arabela
- Потребител
Да, не е ясно къде са починали - родени са в Шумен, но там в общината няма данни, във Варна, където е въпросния имот и откъдето е извадено удостоверението за наследници- също няма данни. Може бе трябва в централния ЕСГРАОН в София да се проверят старите регистри. И ако там също няма данни - тогава незнам.
- merrd
- Нов потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|