начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Разрешение от родител за пътуване на дете зад граница

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Разрешение от родител за пътуване на дете зад граница

Мнениеот bjbjbj » 03 Окт 2007, 15:44

Разведена съм.Синът ми е на 9 години,тренира баскетбол предстои му турнир в чужбина.Трябва ли ми разрешение от бившия ми съпруг,за да може детето да пътува в чужбина?
bjbjbj
Младши потребител

Мнениеот alena_ » 03 Окт 2007, 15:52

Да, трябва ви.
alena_
Потребител

Мнениеот fester1 » 03 Окт 2007, 15:57

Обезателно Ви трябва нотариално заверена декларация от двамата родители. Ако съпругът Ви не е лишен от родителски права би трябвало също да даде съгласие за пътуването... Ако пък е лишен трябва да приложите копие от решението на съда вместо декларация от него.
Пътуванията на учениците минават през съответния Регионален инспекторат и много е възможно те да не дадат съгласие синът Ви да пътува ако няма декларации от двамата родители...
fester1
Потребител

Мнениеот bjbjbj » 03 Окт 2007, 16:09

Благодаря
bjbjbj
Младши потребител

Назад към Семейни казуси