- Дата и час: 16 Дек 2024, 19:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
отказ от бащинство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
отказ от бащинство
Бащата на нероденото ми дете подписа документ за бащинство, но си го взема и сега не иска да признава за свое, дете то ни. Под влияние на родителите си които твърдят че, ще посегна на имуществото им, скоро ще раждам и сам в не известност дали декларацията е валидна, може ли да се анолира без мен. В мен са само ксеро копия те валидни ли са в родилния дом. А дали ако нее анолирана ще има проблем да е с моите имена. След време ако реши да даде имената си ще е възможноли? Как да постъпя
- genka_karaivanova
- Нов потребител
ами щом нямате брак, единственият начин да се запише детето на съпруга ви е да го припознае с декларациа.Ако той не направи това преди изписването на детето, то ще е записано на ваше име и единственият начин да докажете бащинство после е по исков ред пред съда.
- kali75
- Потребител
Иск за установяване на произход от бащата
Чл. 41. Произходът от бащата може да се търси с иск, предявен от детето до изтичане на три години от навършване на пълнолетието, и от майката - в тригодишен срок от раждането на детето. Когато искът е предявен от детето, призовава се и майката.
Чл. 41. Произходът от бащата може да се търси с иск, предявен от детето до изтичане на три години от навършване на пълнолетието, и от майката - в тригодишен срок от раждането на детето. Когато искът е предявен от детето, призовава се и майката.
- kali75
- Потребител
той подписа декларацията обаче си взе оригинала а аз имам само копие той може ли да я анолира без мен, важи ли моето копие в родилния дом
- genka_karaivanova
- Нов потребител
След излизането от родилния дом съдебният ред не е единственият начин - той винаги може доброволно да припознае детето.
А ако декларацията е била вече занесена в общината, той не може да я оттегля повече (може да се припознае и заченато, но неродено дете) - но от написаното май личи, че не е била.
Ксерокопието не "важи".
А ако декларацията е била вече занесена в общината, той не може да я оттегля повече (може да се припознае и заченато, но неродено дете) - но от написаното май личи, че не е била.
Ксерокопието не "важи".
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
ходихме при нотариус той ли е трябвал да занесе декларацията или аз. Дали е възможно да се анолира без мен
- genka_karaivanova
- Нов потребител
Единият е било достатъчно да я занесе - той най-добре.
Имената, освен собственото, не ги избирате Вие, а зависят от установения произход. Вашите ще са. Имате право на избор единствено за бащиното име, ако бащата остане неизвестен - то може да е и от първото име на Вашия баща с негово писмено съгласие до общината. Това не значи, че баща Ви осиновява внука си, а просто е начин за образуване на името.
Не се "анулира", а просто няма да си стигне предназначението - общината. И тогава все едно, че е нямало декларация, или по-точно - заявление. То представлява негово изявление, не Ваше или съвместно.
Имената, освен собственото, не ги избирате Вие, а зависят от установения произход. Вашите ще са. Имате право на избор единствено за бащиното име, ако бащата остане неизвестен - то може да е и от първото име на Вашия баща с негово писмено съгласие до общината. Това не значи, че баща Ви осиновява внука си, а просто е начин за образуване на името.
Дали е възможно да се анолира без мен
Не се "анулира", а просто няма да си стигне предназначението - общината. И тогава все едно, че е нямало декларация, или по-точно - заявление. То представлява негово изявление, не Ваше или съвместно.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Спокойно, genka_karaivanova!
Вие сте убедена, че бащата на детето Ви е точно Той и никой друг. Сега въпросът е дали Той ще даде имената си на детето или то ще ги има независимо от желанието на бащата, т. е въпрос на време /вероятно и на разноски/ е детето да има уреден статут.
От действията Му досега става ясно, че не признава детето. В този случай, законът Ви дава защита- на Вас и на детето Ви- колегите по- горе са посочили чл. 41 от СК, както и сроковете за предявяване на иска. Ще имате нужда от адвокат и по- конкретни насоки.
Сега, обаче не се притеснявайте. Говорете с Него и опитайте доброволно да изпълни дълга си на баща. Ако пък не се получи- имате гаранцията на закона- от Вас зависи как и дали ще го приложите.
Желая успех и нормално раждане!
Вие сте убедена, че бащата на детето Ви е точно Той и никой друг. Сега въпросът е дали Той ще даде имената си на детето или то ще ги има независимо от желанието на бащата, т. е въпрос на време /вероятно и на разноски/ е детето да има уреден статут.
От действията Му досега става ясно, че не признава детето. В този случай, законът Ви дава защита- на Вас и на детето Ви- колегите по- горе са посочили чл. 41 от СК, както и сроковете за предявяване на иска. Ще имате нужда от адвокат и по- конкретни насоки.
Сега, обаче не се притеснявайте. Говорете с Него и опитайте доброволно да изпълни дълга си на баща. Ако пък не се получи- имате гаранцията на закона- от Вас зависи как и дали ще го приложите.
Желая успех и нормално раждане!
- razli4na
- Активен потребител
Сега е по -важно да мислите за това ,което ви предстои и да сте спокойна ,не проваляйте този хубав момент с тревоги.Вече разбрахте ,че има варианти за вас.Сигурна съм ,че когато вземете бебенцето си на ръце ще разберете ,че не е важно как се казва и дали ще получите нещо от т.нар.баща. УСПЕХ
"Може и да съм мечтател ,но не съм единственият." Джон Ленън
- BOJKOVA
- Младши потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|