Имам припознато дете,на което бащата е в Англия.Бабата и дядото искат да ползват правата на бащата и през седмица идват да вземат сина ми.Издръжката е 30лв.,която те изпращат чрез запис.
Интересува ме,те имат ли права над детето и докъде се раэпростират?
Благодаря предварително!
- Дата и час: 16 Дек 2024, 19:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
имат ли бабите права?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
ОТНОШЕНИЯ МЕЖДУ ВНУЦИ И ДЯДО И БАБА
Чл. 70. (1) Внуците са длъжни да уважават своите дядо и баба и да им помагат.
(2) Дядото и бабата имат право на лични отношения с ненавършилите пълнолетие внуци. Ако се пречи на поддържането на личните отношения, районният съд по местожителството на внуците по искане на дядото и бабата определя мерки за лични отношения с тях освен ако това не е в интерес на децата.
Чл. 70. (1) Внуците са длъжни да уважават своите дядо и баба и да им помагат.
(2) Дядото и бабата имат право на лични отношения с ненавършилите пълнолетие внуци. Ако се пречи на поддържането на личните отношения, районният съд по местожителството на внуците по искане на дядото и бабата определя мерки за лични отношения с тях освен ако това не е в интерес на децата.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Както колегата преди мен Ви е посочил, бабата и дядото не ползват правата на бащата, а имат собствени права в отношенията си с внучето. Посочения размер издръжка е без значение, а и той предполагам се плаща от бащата , а не от тях.Имат право на лични отношения с детето, дори и бащата да не Ви плаща нищо. Трябва ли да разбирам , че ако Ви плаща повече , ще имат право да виждат внучето си?
- sunrise
- Активен потребител
Отношението на бабата и дядото са по важни от месечната иэдръжка эа детето.Явно не сте ме раэбрали правилно.
- kif4e77
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|