начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

имат ли бабите права?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

имат ли бабите права?

Мнениеот kif4e77 » 25 Окт 2007, 13:06

Имам припознато дете,на което бащата е в Англия.Бабата и дядото искат да ползват правата на бащата и през седмица идват да вземат сина ми.Издръжката е 30лв.,която те изпращат чрез запис.
Интересува ме,те имат ли права над детето и докъде се раэпростират?
Благодаря предварително!
kif4e77
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 25 Окт 2007, 13:12

ОТНОШЕНИЯ МЕЖДУ ВНУЦИ И ДЯДО И БАБА

Чл. 70. (1) Внуците са длъжни да уважават своите дядо и баба и да им помагат.
(2) Дядото и бабата имат право на лични отношения с ненавършилите пълнолетие внуци. Ако се пречи на поддържането на личните отношения, районният съд по местожителството на внуците по искане на дядото и бабата определя мерки за лични отношения с тях освен ако това не е в интерес на децата.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот sunrise » 25 Окт 2007, 15:50

Както колегата преди мен Ви е посочил, бабата и дядото не ползват правата на бащата, а имат собствени права в отношенията си с внучето. Посочения размер издръжка е без значение, а и той предполагам се плаща от бащата , а не от тях.Имат право на лични отношения с детето, дори и бащата да не Ви плаща нищо. Трябва ли да разбирам , че ако Ви плаща повече , ще имат право да виждат внучето си?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот kif4e77 » 26 Окт 2007, 11:16

Отношението на бабата и дядото са по важни от месечната иэдръжка эа детето.Явно не сте ме раэбрали правилно.
kif4e77
Нов потребител

Мнениеот Gabi1 » 27 Окт 2007, 21:42

А защо тогава изобщо споменавате издръжката?
Gabi1
Потребител

Назад към Семейни казуси