начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Санкции при неявяване на дело за издръжка?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Санкции при неявяване на дело за издръжка?

Мнениеот Titan » 06 Ное 2007, 20:11

Здравейте! Получих призовка да се явя на дело относно увеличаване на издръжката за детето си. Тъй като не смятам да оспорвам размера на издръжката, а живея в друг град и ще се наложи да пътувам 350 км. (което предполага да отсъствам от работа цял ден) искам да попитам дали е проблем ако не отида на делото. Т.е. ще има ли някакви санкции или глоби или съдът може да заседава и в мое отсъствие и да ми изпрати решението по пощата. Така или иначе аз изпращам тези пари, за които обаче съпругата ми иска да получи съдебно решение (за да се подсигури, предполагам).
Много ви благодаря за вниманието и отговорите.
Titan
Нов потребител

Мнениеот Titan » 06 Ное 2007, 20:41

Благодаря ви за бързият отговор. Не мисля, че има смисъл да се пазаря със собственото си дете. В крайна сметка дори и максималния размер на издръжката в момента е твърде малък за нуждите при отглеждането на детето. Аз така или иначе не искам да се отказвам от отговорността си. Разбирам, че съпругата ми просто иска да се застрахова и напълно я разбирам (човек не знае какво може да се случи), но просто ми е много трудно да отстъствам от работа, а и разходите по пътуването по добре да отидат за детето.
Titan
Нов потребител

Мнениеот Titan » 06 Ное 2007, 20:45

А мога ли да наема адвокат от града, в който живея или трябва да е от града, в който ще се гледа делото?

П.П. А ако реша да напиша молба мога ли да я изпратя по пощата с обратна разписка, например?
Titan
Нов потребител

Мнениеот alena_ » 06 Ное 2007, 21:04

Напише молба с която признавате иска и пуснете молбата по факс до съда /може да намерите номера от интернет/. Щом признавате иска няма смисъл да плащате на адвокат, нека парите отидат за детето. Но иначе може да ангажирате адвокат и от вашия град и от града в който се гледа делото.
alena_
Потребител

Мнениеот prof_prof » 06 Ное 2007, 21:05

И на двата Ви въпроса отговорът е "да" :)
Можете да наемете адвокат от града, в който живеете.
Можете да изпратите молбата до съда по пощата, с обратна разписка.
Успех :)
Изображение
QUOD TIBI FIERI NON VIS, ALTERI NE FACERIS
prof_prof
Потребител

Мнениеот alena_ » 06 Ное 2007, 21:06

Да, може да изпратите молбата по пощата с обратна разписка, може и с куриер.
alena_
Потребител

Мнениеот Titan » 06 Ное 2007, 22:17

Много ви благодаря! Наистина ми спестявате доста проблеми, както с работодателя, така и с разходите за пътуването. Наистина по-добре тези парите да отидат за нуждите на детето, отколкото за транспортни или държавни разходи. :roll: Отново благодаря за съветите. Лека вечер!
Titan
Нов потребител

Назад към Семейни казуси