начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Съвет от патили бащи

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съвет от патили бащи

Мнениеот leonid » 07 Ное 2007, 22:43

Нужен ми е съвет за да не правя важни грешки от незнание при един евнтуален развод. От известно време имаме големи разногласия относно почти всики въпроси в семейството, явно за 10 години хората се променят много и сега за всяко нещо имаме противоположно мнение. Като капак жена ми замина за 3 дни с детето до София за контролни прегледи на детето с мое знание, а вече 30 дена стои там и не се прибира, като не иска да ми каже къде е, не е съгласна да видя детето защото щял съм да го разстроя, вдига телефона когато реши и му дава да каже "добре съм" и толкова. Как да постъпя?
leonid
Нов потребител

Мнениеот sarbijanac » 07 Ное 2007, 23:11

Сам за себе си трябва да прецените дали вече има смисъл да съществува брака Ви,в този вид и със всичките тези проблеми.

И ако се решите на развод обърнете се към някой колега-адвокат за уреждане на процедурата и формалностите.
Явно за съпругата Ви брака ,който има с Вас е една формалност.Но дали Вие ще го запазите или не-сам трябва да решите.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот zelen » 07 Ное 2007, 23:31

Сигурно, защото е късно, но не разбах какво питате - как да постъпите, за да ги приберете, за да говорите по телефона с детето или за да ги откриете?
Първо си изяснете какво не ви е ясно и след това питайте конкретно.
Но трябва да знаете какво искате.
zelen
Потребител

Мнениеот barri » 08 Ное 2007, 12:59

и когато решеваш какво да правиш имай все пак предвид, че не всичко свършва с развода, все пак имаш и дете, трябва да помислиш и за него и за последици от един развод спрямо него. Иначе имаш няколко варианта за прекратяване на брака, но вече всичко зависи от конкретните ти отношения със съпругата и доколко тези ваши противоречия са непоправими.
barri
Потребител

Мнениеот Gabi1 » 08 Ное 2007, 15:48

Това "режим на свиждане" ми звучи много зле.....
Gabi1
Потребител

Мнениеот vasilius » 08 Ное 2007, 17:26

Не прекъсвайте контактите с детето, дори и само да чувате от него "Добре съм". Каквото и да се случва между Вас и съпругата Ви , детето трябва да усеща че го обичате и се интересувате от него и то ще Ви отговори със същото, дори и да се опитва другата страна да го настрои срещу Вас.
vasilius
Младши потребител

Мнениеот danna » 11 Ное 2007, 12:39

"...търсете ежедневно , непрекъснато контакт с детето, дори и само когато то ще може да Ви види отдалече !... "

И не забравяйте да проявявате и материално внимание, т.е. да си плащате издръжката! Че такива, дето само се обаждат по телефона и казват - ох, тати, да ти цункам носленцето! Тати много те обичка! - ги има много.[/quote]
danna
Младши потребител

Мнениеот lawyer3 » 11 Ное 2007, 15:02

Наеми детектив. И после отиди и си вземи детето
lawyer3
Нов потребител

Мнениеот leonid » 11 Ное 2007, 23:05

Благодаря на всички за мненията и съветите.
leonid
Нов потребител

Мнениеот a4444x » 12 Ное 2007, 22:57

Не че ти го желая,....но се подготви психически за една много дълга борба!Дано се размине(най-много заради детето),но ако все пак стигнете до развод,много внимавай във всеки детайл от споразумението,което ще сключиш със майката!Имай предвид,че съда ще одобри ВСЯКО едно споразумение,стига то да не е във вреда на детето!
a4444x
Младши потребител

Мнениеот pitasht » 13 Ное 2007, 11:43

Мисля, че на първо време трябва да подадеш сигнал в Отдел закрила на детето и разкажеш нещата така както са се случили. Така ще се подготвиш за бъдещ развод а и ще подготвиш Дирекция СП, като дори може да застанат на твоя страна. При развод те ще правят нов доклад и може да са от полза.
После може да се мисли за развод или само за упражняване на родителските права без развод
pitasht
Активен потребител

Назад към Семейни казуси