- Дата и час: 16 Дек 2024, 21:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Семейното жилище
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Семейното жилище
Несъм юрист и имам следния въпрос: брат ми е в процес на развод /утре е първото дело/, съпругата му има претенции за семейното им жилище, което е на мое име и си имам нотариален акт за него. Това, че на добра воля съм ги пуснала да живеят в него означава ли сега, че тя може да ми вземе половината имот.
- mimi1974
- Нов потребител
Благодаря Ви за отговора. Има си адвокат, но аз едва днес разбрах за претенциите на снаха ми и ми е много интересно как така ще и бъде предоставено моето собствено жилище ..... мога ли сега да го продам? Първо тя сама се изнесе от това жилище и тя подаде молбата за развод.
- mimi1974
- Нов потребител
Що за глупави закони са това ..... детето е на 2 год. и аз ще трябва да чакам още 16г за да си ползвам имота. Че аз деца нямам ли....
- mimi1974
- Нов потребител
Госпожо, бъдете спокойна, никой не посяга на собствеността Ви. Както са написали колегите по-горе, ако има родени от брака деца, ненавършили пълнолетие и упражняването на родителските права бъде предоставено на майката, то в този случай най-вероятно ще й бъде предоставено ПОЛЗВАНЕТО на семейното жилище, и в общия случай "до навършване на пълнолетие на децата". Това обаче, далеч не означава, че оттук насетне Вие ще стоите и ще чакате сбъдването на това условие-пълнолетието. За Вас възниква правната възможност да потърсите от снаха си обезщетение за ползването на жилището. Понякога търсеното обезщетение води до освобождаване на жилището от ползвателя. Как обаче става това, ще Ви обясни адвокатът Ви . Надявам се, че съм била полезна. ЛЕК И УСПЕШЕН ДЕН!!!!!
-
778899 - Активен потребител
Когато собствеността е на други роднини, а не на съпруга наистина ползването може да се даде на майката и детето, но винаги става за срок и то това не е императивно навършването на 18 години-чл. 107 ал.4 СК казва за определен срок.
Мисля, че разумно в този случай би било да са няколко години до устройване на майката.
Винаги може да продадете жилището, няма пречка, а и може да търсите правата си по друг ред, но първо може би изчакайте решението на съда.
Всъщност те нямат ли друго жилище и това жилище семейно ли е наистина-това се решава по делото за развода и е важно!
Мисля, че разумно в този случай би било да са няколко години до устройване на майката.
Винаги може да продадете жилището, няма пречка, а и може да търсите правата си по друг ред, но първо може би изчакайте решението на съда.
Всъщност те нямат ли друго жилище и това жилище семейно ли е наистина-това се решава по делото за развода и е важно!
- pitasht
- Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|