начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

покупко-продажба на недвижим имот

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

покупко-продажба на недвижим имот

Мнениеот vanyasc » 01 Дек 2007, 21:46

Здравейте!
Итересува ме при покупко-продажба на недвижим имот ,без посредничеството на борса за недвижими имоти,какъв е реда за оформянето на документите.Зная,че може да бъде сключен предварителен договор за покупко-продажба, но .... Правили се и ако да от кого - продавач/купувач ,данъчна оценка. Кога се ходи при нотариус за оформянето на новия нотариален акт. Последното действие вписването на имота ли е? Пропускам ли нещо/ сигурно не е едно :oops: /.
Благодаря на всички,които биха се отзовали ,за да ми помогнат.
vanyasc
Младши потребител

Мнениеот rama » 01 Дек 2007, 22:04

Ако си купувач и нямаш отговор на тези въпроси, то ще е по-добре да си ангажираш адвокат. Между другото къде се намираш?
rama
Потребител

Мнениеот rama » 01 Дек 2007, 22:12

Въпросът ми е предизвикан от посочения час - във форума е един час напред !? Моят отговор също се оказа с един час напред!?!?! Сори.
rama
Потребител

Мнениеот vili » 01 Дек 2007, 22:24

По въпроса за покупко-продажбата на недвижим имот - очевидно на този, който задава въпроса нищо не му е ясно. Вие се нуждаете от адвокат, защото не знаете от къде да я започнете, не правите разлика между ролята на адвоката и тази на нотариуса. А в една такава сделка участието и на двамата е задължително
vili
Потребител

Мнениеот Magnolia » 02 Дек 2007, 11:42

И да допълня, участието на "борсата" за недвижими имоти НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!
Magnolia
Потребител

Мнениеот vanyasc » 02 Дек 2007, 12:47

Знете ли, най-често срещаният отговор във форумите на lex.bg е - имате нужда от адвокат. Е, благодаря ви за информацията? защо ли тогава са тези форуми.Не съм очаквала честно казано някой от включилите се да ми реши проблема и да ми продаде имота. както се казва - просто попитах ... не знам,но май е по-добре да се обърна към борса за недвижими имоти, отколкото да отида и при адвокат - мнението си е лично мое.
Към RAMA - продавач съм и съм от северозападна България. Благодаря ти за желанието да ми помогнеш.
Благодаря и на останалите. Май адвокат ти трябва даже и когато пишеш във форум ... :(
vanyasc
Младши потребител

Мнениеот vanyasc » 02 Дек 2007, 13:40

Съгласна съм за тоалетната и адвоката . Все пак ще трябва някой с образование да ми отвори вратата . При толкова много и качествени адвокати трябва да им се намира работа.
Може наистина да съм "сляпа" умствено, но въобще не ми пука какво е писал за мен НЯКОЙ ,тъй като не е истина.
Хайде лека служба
"Незнанието не е оправдание,но не е и престъпление."
vanyasc
Младши потребител

Мнениеот barri » 02 Дек 2007, 23:41

До питащата: Обърнете се към борсата, за която говорите. Шанса обаче после да трябва да се обърнете и към адвокат е доста голям. А иначе относно реда, различно е. Не е нужно да се подписва предварителен даже, ако купувача извади парите веднага и се подготвят другите документи. Но най-често се подписва, да, защото всичко става. Не си мислете обаче че бланкетните договори, с които работят в агенциите за имоти, могат да защитят интересите ви по най-добрия начин.
barri
Потребител

Мнениеот zizizu » 04 Дек 2007, 14:52

При Нотариус се отива едва след като оформите всички документи.Щом сте продвач ще Ви е необходим документ доказващ правото ви на собственост, а ако сте семейна и жилището е и на съпруга Ви ще е необходимо и той да присъства при изповядването на сделката. Но наистина ще е по-добре да се обърнете към адвокат, който да оформи документите. Просто ще Ви е по-лесно!
zizizu
Младши потребител

Назад към Семейни казуси