Моля за информация по следния въпрос:
Разведена съм от 1997г.Жилището,придобито по време на брака,дарихме на двете си деца,с право на пожизнено ползване от моя страна.
От миналата година бившият ми съпруг има втори брак.
Въпросът ми е следният: При евентуална смърт на бившият ми съпруг настоящата му жена ще има ли право на наследствен дял върху жилището, дарено през 1997г на децата ни и ако е така, какво ще ме посъветвате?
Ще се радвам на бърз отговор.
Благодаря предварително!
- Дата и час: 16 Дек 2024, 21:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Право на наследство от 2-ра съпруга
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Доколкото разбирам жилището е дарено на децата преди бившият Ви съпруг да сключи втори брак. Това значи, че при неговата смърт наследството му ще се разпраделя между съпругата му, и децата му, но в наследствената маса не попада този апартамент.
Въпреки това с документите отидете при адвокат, който да Ви посъветва, след като се запознае със случая по-точно. Когато става въпрос до важни неща, не се колебайте да потърсите специалист, за да не останете неприятно изненадана.
Въпреки това с документите отидете при адвокат, който да Ви посъветва, след като се запознае със случая по-точно. Когато става въпрос до важни неща, не се колебайте да потърсите специалист, за да не останете неприятно изненадана.
-
Magnollia - Потребител
Наистина няма да има, но с едно изключение - ако имуществото, оставено от съпруга при смъртта му, не достига за нейната запазена част. Тогава тя ще има право да иска намаляване на дарението, за да си попълни запазената част.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Благодаря на всички,които ми отговориха!.От отговора на Портокал ра збирам,че ако човек непотърси навреме информация и ненаправи нужното,изненадите могат да бъдат много болезнени.
Благодаря още веднъж и бъдете здрави!
Благодаря още веднъж и бъдете здрави!
- umnitca
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|