начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

отново издръжка

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

отново издръжка

Мнениеот bubi69 » 12 Дек 2007, 23:18

Здравейте всички във форума.
Разведена съм от 07.02.2006г, като преди това не съм живяла със съпруга си от 1998г. По решение на съда трябва да получавам месечна издръжка в размера на 60лв от 01.09.2005г. Сумата, която бившият ми съпруг дължи до края на м.януари 2006г. вкл. ми бе изплатена. От там нататък вноските по издръжката бяха спрени. Посъветвах се с адвокат и ми бе издаден изпълнителен лист, в последствие заведох изпълнително дело. Със съдия изпълнителката направихме съответните допитвания и открихме, че съпругът ми няма недвижимо имущество и леки автомобили на негово име, също така и не работи на трудов договор. Задействахме процедурата по изплащане на издръжката от Общината според Наредбата от 2003г. В същото време заведох и наказателно дело срещу бившия си съпруг. Делото бе насрочено за 01.11.2007г. Тогава обаче бившият ми съпруг не се яви, не се яви и неговата адвокатка. Причината беше служебната ангажираност на същата. На следващото заседание се яви адвокатката на съпруга ми и помоли прокурора за споразумение. Поради което на делото отново не бе дадено ход. Въпросите ми са два: 1. Сумата по обвинителен акт не съвпада с тази, за която аз претендирам. Предполагам, че това е сумата, която той ми е дължал до завеждането на наказателното дело. Как да процедирам за следващите месеци, тъй като месечна издръжка и след това не ми е плащана? 2. Има ли вероятност отново да не се явят бившият ми съпруг и адвокатката му на насроченото следващо заседание на съда? Между другото процедурата по изплащане от общината по неговия постоянен адрес съм я спряла, точно поради причината, че може тези суми да ми бъдат изплатени от длъжника (бившият ми съпруг).
Предварително ви благодаря.
bubi69
Младши потребител

Мнениеот bubi69 » 13 Дек 2007, 18:26

В интерес на истината адвокат не съм наемала, само съм се консултирала. Действията съмз предприела самата аз, със съдействието на съдия-изпълнителката по делото, за което й благодаря.
Благодаря и на всички, които със съвета си ми помогнаха.
Пожелавам на всички весело посрещане на празниците и още дълго време да помагате на хората изпаднали в беда :)
bubi69
Младши потребител

Назад към Семейни казуси