- Дата и час: 16 Дек 2024, 21:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
УСПОРВАНЕ НА СПОРАЗУМЕНИЕ ПРИ РАЗВОД ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
УСПОРВАНЕ НА СПОРАЗУМЕНИЕ ПРИ РАЗВОД ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ
ПРИ РАЗВОДА С ВЛЕЗЛО В СИЛА РЕШЕНИЕ АПАРТАМЕНТ, ЗАКУПЕН ПО ВРЕМЕ НА БРАКА, ОСТАВА ВВ МОЙ ДЯЛ. РЕШЕНИЕТО НЕ Е ВПИСАНО ПРИ СЪДИЯ ПО ВПИСВАНИЯТА И СЕГА БИВШИЯ МИ СЪПРУГ ИМА ПРЕТЕНЦИЯ КЪМ АПАРТАМЕНТА. ИМА ЛИ ПРАВО
- vas60
- Младши потребител
Нещо не сте разбрали - не може с "влезло" в сила решение за развод апартаментът да сеопредели във Ваш "дял". Това става с последваща делба, доколкото знам. Вижте какво точно "успорва" съпругът Ви.
Защо не се обърнете към адвоката, който Ви е водил делото ?
Защо не се обърнете към адвоката, който Ви е водил делото ?
- system
- Активен потребител
апартамента остава в мой дял по предварителното споразумение което сключихме преди да се явим в съда за разглеждане на исковата молба за развод по взаимо съгласие чл,100 от СК
- vas60
- Младши потребител
апартамента остава в мой дял по предварителното споразумение което сключихме преди да се явим в съда за разглеждане на исковата молба за развод по взаимо съгласие чл,100 от СК
- vas60
- Младши потребител
остава като моя собственост не за ползване до навършване на пълнолетие на децата.това не е последното семейно жилище а просто закупен по време на брака апартамент.Претенцията е че се отказва от споразумението в което апартамента остава след развода в мои дял.Иска ми наем за неговата част-1/2
- vas60
- Младши потребител
Чл. 22 ал. 1 изцречение 2 от Семейния кодекс: докато трае бракът, никой от съпрузите не може да се разпорежда с дела, който би получил от общото имущество при прекратяване на имуществената общност.
Кой Ви даде тези гениални идеи ? или са Ваше авторство ?
Кой Ви даде тези гениални идеи ? или са Ваше авторство ?
- system
- Активен потребител
Явно нещо неможем да се разберем по казуса .Ако гениалност то тя не е плод на личното ми авторство,затова са адвокатите.Цитирания член не ми върши работа ,защото никой преди прекратяване на брака не е нарушил и не е разпореждал индивидуално.Въпроса ми беше че апартамента който след развода остава в моя собственост и той се отказва първоначално от своя дял и го предава в мои дял сега след 2 години има претенция за наем .Адвоката се изходи че е възможно ,защото не съм вписала решението на съда при съдия по вписванията.
- vas60
- Младши потребител
Вписваш си решението и го отсвирваш - ти си собственик, стига да не сте пропуснали въпроса за уравнителния дял - че не се дължи. Посочихте ли размера на данъчната оценка?
- praktika
- Младши потребител
vas60 написа:Явно нещо неможем да се разберем по казуса .Ако гениалност то тя не е плод на личното ми авторство,затова са адвокатите.Цитирания член не ми върши работа ,защото никой преди прекратяване на брака не е нарушил и не е разпореждал индивидуално.Въпроса ми беше че апартамента който след развода остава в моя собственост и той се отказва първоначално от своя дял и го предава в мои дял сега след 2 години има претенция за наем .Адвоката се изходи че е възможно ,защото не съм вписала решението на съда при съдия по вписванията.
Разбрах. Извинете за прибързаното изказване. Действително, Семейният докекс Ви дава възможност да уреждате имуществените отношения помежду си при развод по взаимно съгласие, като теорията допуска хо силата на споразумението по чл. 101 от СК определени вещи да преминат в индивидуална собственост на единия съпруг. В такъв случай, praktika е прав(а), просто впишете решението. Дори мисля, че уравняването на дяловете не е толкова съществено, макар че не споря.
- system
- Активен потребител
А какво остава в негов дял?Друг имот, уравнявате дяловите си в пари?Не става ясно. А като не е ясен въпроса и отговорите ни ще са такива за Вас.
- sunrise
- Активен потребител
vas60 написа: ... .Адвоката се изходи ....
А Вие , след като сте се "изходила " по редица теми , слд като давате съвети и консултирате дори колеги като Душка и Дона
http://www.lex.bg/phorum/viewtopic.php? ... ht=#206132
http://www.lex.bg/phorum/viewtopic.php? ... highlight=
защо ни занимавате с проблемите си ?
"Гениални " като Вас трябва да бъдат оставяни да се блъскат сами , докато разберат нулевата си стойност !...
И не "успорвайте" мнението ми - излишно е ...
- nezavisim
- Нов потребител
vas60 написа: ... .Адвоката се изходи ....
А Вие , след като сте се "изходила " по редица теми , слд като давате съвети и консултирате дори колеги като Душка и Дона
http://www.lex.bg/phorum/viewtopic.php? ... ht=#206132
защо ни занимавате с проблемите си ?
"Гениални " като Вас трябва да бъдат оставяни да се блъскат сами , докато разберат нулевата си стойност !...
И не "успорвайте" мнението ми - излишно е ...
- nezavisim
- Нов потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|