начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

лично недвижимо имущество от преди брака става ли СИО след..

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

лично недвижимо имущество от преди брака става ли СИО след..

Мнениеот galina_jordanova » 22 Яну 2008, 14:30

Твоето лично /дарение, покупко-продажба и наследство/ недвижимо имущество от преди брака, става семейна имуществена общност, ако съпрузите имат 10 г. от момента на сключване на брака. Спорим тука с една адвокатка .... моля за мнение.
galina_jordanova
Младши потребител

Мнениеот punisher » 22 Яну 2008, 15:02

Само дано в спора адвокатката да не е тази,която счита,че имуществото ства СИО.Че лошо....за гилдията :twisted:
punisher
Потребител

Мнениеот galina_jordanova » 22 Яну 2008, 15:23

Аз съм юрисконсулт, а твърдението бе на адвокатката. Напоследък чувам неща като: ако не родиш на термина си, губиш финансовата помощ при раждане ... и други такива градски легенди. Общувам с много адвокати и чувам такива невероятни неща, че направо изпадам в шок - като: искам да направя трудов договор, според който работникът да носи пълна финансова отговорност за стоката ми .... трудов договор .... пълна имуществена отговорност .... :shock:
galina_jordanova
Младши потребител

Мнениеот punisher » 22 Яну 2008, 15:31

Аз просто не знам тогава какво да ви кажа!!!
Вие сама си направете съответните изводи да не ги правя аз,че ....виж пак ме нападнали останалите колеги от форума.
punisher
Потребител

Мнениеот octavia » 22 Яну 2008, 15:42

За ПУЦ-овете не знам, но един от първите ми шефове - адвокати (в ранните студентски години) ми каза, че ЗЛС вече не се прилагал, щото бил твърде стар... Оттогава в компанията излезе лафа за Относителната недействителност на някои закони спрямо адв. **** ******... Ама има хора, дето си дават последните пари за правна помощ от някой такъв :evil:
Dip trip, flip fantasia
octavia
Младши потребител

Мнениеот portokal » 22 Яну 2008, 15:44

Ами Законът за намаляване на броя на кръчмите и ограничаване на пиянството (ли беше)? Него защо не го прилагат, питам аз? Сигурно и той е твърде стар.

Въпроса за ПУЦ-овете го изтрих, защото прецених, че не това се има предвид.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот hasplu » 22 Яну 2008, 15:57

portokal написа:Ами Законът за намаляване на броя на кръчмите и ограничаване на пиянството (ли беше)? Него защо не го прилагат, питам аз? Сигурно и той е твърде стар.

Въпроса за ПУЦ-овете го изтрих, защото прецених, че не това се има предвид.

не е твърде стар - парламентарно представената широка коалиция "Бира-скара-ракийка-салатка" отдавна лобира (с много литри) за неговата отмяна....все пак дори партиите в този парламент трябва да си вършат работата от време на време, за какво сме се бъхтили да влезем, ако ще ни бройкат кръчметата :?: :P
Аватар
hasplu
Потребител

Мнениеот portokal » 22 Яну 2008, 16:03

Вярно! :oops:
Направо непростимо е, че съм пропуснала, но наистина е отменен през 2000 г.
Променям питането: през 1999 г. защо не се прилагаше? :lol:
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот tiarra » 22 Яну 2008, 21:23

Само преди два - три дни в "Искрено и лично" адвокат твърдеше, че всичко придобито по време на брак или съвместно съжителство е СИО. Съжителството било същото като брака /закона ги приравнявал.
tiarra
Потребител

Мнениеот kpavlova » 22 Яну 2008, 22:10

добре, че го е твърдял там и безплатно, защото съм чувала щуротии и на по -специализирани "форуми" и срещу заплащане.
kpavlova
Активен потребител

Мнениеот system » 22 Яну 2008, 23:02

tiarra написа:Само преди два - три дни в "Искрено и лично" адвокат твърдеше, че всичко придобито по време на брак или съвместно съжителство е СИО. Съжителството било същото като брака /закона ги приравнявал.

Да, това беше много свежо. И аз го слушах, но не запомних името на "колегата".
system
Активен потребител

Назад към Семейни казуси