- Дата и час: 16 Дек 2024, 21:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
лично недвижимо имущество от преди брака става ли СИО след..
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
лично недвижимо имущество от преди брака става ли СИО след..
Твоето лично /дарение, покупко-продажба и наследство/ недвижимо имущество от преди брака, става семейна имуществена общност, ако съпрузите имат 10 г. от момента на сключване на брака. Спорим тука с една адвокатка .... моля за мнение.
- galina_jordanova
- Младши потребител
Само дано в спора адвокатката да не е тази,която счита,че имуществото ства СИО.Че лошо....за гилдията
- punisher
- Потребител
Аз съм юрисконсулт, а твърдението бе на адвокатката. Напоследък чувам неща като: ако не родиш на термина си, губиш финансовата помощ при раждане ... и други такива градски легенди. Общувам с много адвокати и чувам такива невероятни неща, че направо изпадам в шок - като: искам да направя трудов договор, според който работникът да носи пълна финансова отговорност за стоката ми .... трудов договор .... пълна имуществена отговорност ....
- galina_jordanova
- Младши потребител
Аз просто не знам тогава какво да ви кажа!!!
Вие сама си направете съответните изводи да не ги правя аз,че ....виж пак ме нападнали останалите колеги от форума.
Вие сама си направете съответните изводи да не ги правя аз,че ....виж пак ме нападнали останалите колеги от форума.
- punisher
- Потребител
За ПУЦ-овете не знам, но един от първите ми шефове - адвокати (в ранните студентски години) ми каза, че ЗЛС вече не се прилагал, щото бил твърде стар... Оттогава в компанията излезе лафа за Относителната недействителност на някои закони спрямо адв. **** ******... Ама има хора, дето си дават последните пари за правна помощ от някой такъв
Dip trip, flip fantasia
- octavia
- Младши потребител
Ами Законът за намаляване на броя на кръчмите и ограничаване на пиянството (ли беше)? Него защо не го прилагат, питам аз? Сигурно и той е твърде стар.
Въпроса за ПУЦ-овете го изтрих, защото прецених, че не това се има предвид.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
portokal написа:Ами Законът за намаляване на броя на кръчмите и ограничаване на пиянството (ли беше)? Него защо не го прилагат, питам аз? Сигурно и той е твърде стар.
не е твърде стар - парламентарно представената широка коалиция "Бира-скара-ракийка-салатка" отдавна лобира (с много литри) за неговата отмяна....все пак дори партиите в този парламент трябва да си вършат работата от време на време, за какво сме се бъхтили да влезем, ако ще ни бройкат кръчметата
-
hasplu - Потребител
Вярно!
Направо непростимо е, че съм пропуснала, но наистина е отменен през 2000 г.
Променям питането: през 1999 г. защо не се прилагаше?
Направо непростимо е, че съм пропуснала, но наистина е отменен през 2000 г.
Променям питането: през 1999 г. защо не се прилагаше?
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Само преди два - три дни в "Искрено и лично" адвокат твърдеше, че всичко придобито по време на брак или съвместно съжителство е СИО. Съжителството било същото като брака /закона ги приравнявал.
- tiarra
- Потребител
добре, че го е твърдял там и безплатно, защото съм чувала щуротии и на по -специализирани "форуми" и срещу заплащане.
- kpavlova
- Активен потребител
tiarra написа:Само преди два - три дни в "Искрено и лично" адвокат твърдеше, че всичко придобито по време на брак или съвместно съжителство е СИО. Съжителството било същото като брака /закона ги приравнявал.
Да, това беше много свежо. И аз го слушах, но не запомних името на "колегата".
- system
- Активен потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|