Здравейте! Искам да попитам нещо, свързано с казус, който ме касае.
Ситуацията е следната.
Мъж и жена имат 3 деца по време на брака. Семейството живее в имот, които е собственост на бащата и майката на съпруга. Преди една година съпруга почива. Вдовицата и трите деца до момента живеят в това жилище, но родителите на бащата искат да ги изгонят от там. Зная, че жилището си е тяхна собственост и могат да се разпореждат както си искат с него - това си е тяхно решение. Това, че на бабата и дядото не им пука за внуците им си е факт и няма значение от юридическа гледна точка, но ме интересува ме как може да се защитят правата на тези деца, които от рождението си са живели в този апартамент. Майка им не е от този град и няма възможност да осигури друго жилище на този етап.
Има ли някакво дело, което може да заведе майката или да потърси съдействие от някакви държавни органи, за да може да ползва това жилище още известно време?
Запознат съм, че при развод, дори жилището да не е на майката или бащата съда може да го предостави на родител за отглеждане на децата до определена възраст.
Ще съм благодарен на какъвто и да е отговор от Ваша страна. Зная, че не споделяте лесно занаята си. Ние ще си ангажираме адвокат, след като сме наясно какво да правим.
- Дата и час: 16 Дек 2024, 21:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Казус с имот и деца
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Казус с имот и деца
manowar написа: но ме интересува ме как може да се защитят правата на тези деца, които от рождението си са живели в този апартамент. .
Какви права, какви 5 лева ?! След като СОБСТВНЕНИЦИТЕ искат да ги изговят- ще ги изгонят ! Дори може и да ги осъдят (майката естествено ) и да я натовярат и с разноските по делото !
След всичко изложено от самия Вас - въпросът Ви изобщо е безсмислен !
- zlobolyub
- Нов потребител
Не се сещам за някакво правно основание което да е полза на внуците и на тяхната майка. Все пак по Конституция частната собственост е неприкосновенна. А както сам казахте собственността е на дядото и бабата.
Пита се в задачата какво да прави майката и трите й деца. Или по точно къде да живее. На свободен наем месец два до тогава всякакви спестявания ще бъдат стопени. Да се картотикира в общината и да очаква да им дадат общинско жилище под наем (все пак не е като на свободен наем). Знам, че с общинските жилища е ужасно трудно и се чака с години особенно ако случаят е в голям град - но това е нещото за което се сещам.
Що се отнася до наемането на адвокат -не се сещам в случая какво той може да направи.
Ако все пак има и някаква минимална възможност за разговори между бабата и дядото с тяхната снаха - нека тя им предложи да сключат договор за наем и да им плаща наем (подозирам че свекъра и свекървата просто искат да си докарат някой лев). По този начин ще се избегнат много неудобства съпътстващи едно преместване.
Пита се в задачата какво да прави майката и трите й деца. Или по точно къде да живее. На свободен наем месец два до тогава всякакви спестявания ще бъдат стопени. Да се картотикира в общината и да очаква да им дадат общинско жилище под наем (все пак не е като на свободен наем). Знам, че с общинските жилища е ужасно трудно и се чака с години особенно ако случаят е в голям град - но това е нещото за което се сещам.
Що се отнася до наемането на адвокат -не се сещам в случая какво той може да направи.
Ако все пак има и някаква минимална възможност за разговори между бабата и дядото с тяхната снаха - нека тя им предложи да сключат договор за наем и да им плаща наем (подозирам че свекъра и свекървата просто искат да си докарат някой лев). По този начин ще се избегнат много неудобства съпътстващи едно преместване.
- neznaiko
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|