- Дата и час: 16 Дек 2024, 22:00 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
мнение на " Социални грижи" при развод
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
мнение на " Социални грижи" при развод
Здравейте, всички от форума! Обръщам се за съвет към тези колеги, които се занимават със семейно право, защото малко съм боса в тази област - практикувам съвсем различно нещо. Със съпруга ми искаме да подадем документи за развод по взаимно съгласие. Имаме син на 10 год. и ми казаха, че задължително се иска мнение на Агенцията за закрила на детето по неговото местоживеене, които проверяват условията при които то живее, говорят с него и т.н. Споразумели сме се детето да остане при мен в семейното ни жилище. Не искаме да притесняват сина ни с разни въпроси непознати лелки, като за него и без това разводът не е приятен, въпреки, че го е приел като факт. Има ли начин това да се избегне, при положение, че разводът е по взаимно съгласие и сме се споразумели относно това - на практика няма спор при кого е добре да остане синът ни / както е при исковия процес/. Ако някой знае, моля Ве кажете ми дали тези доклади са формални или действително трябва да подложим детето на това изпитание. Ако документите за развод се подадат в друг съд / в провинцията напр./, може ли дасе избегне тази процедура и къде. Това е достатъчна пречка да не подаваме документи вече почти година. Предварително ви благодаря.
- dushka
- Нов потребител
в моя случаи развода също беше по взаимно съгласие но в споразумението беше отбелязано при кой от родителите остават децата и въобще не съм искала нито аз ,а по -малко тък той становището на Агенцията за закрила на детето. В споразумението по чл.100 от СК беше описано ,че децата остават за отглеждане при майката.
- vas60
- Младши потребител
Ще трябва социален работник да разговаря с детето - независимо къде ще бъде развода. Закона си важи както за столицата така и за провинцията. Нещо повече детето може да бъде разпитано и в съдебно ако съдът прецени след като е навършило 10 години. По отношение на разговора със социалните работници не се притеснявайте предварително. Обикновенно служителите на отдел "Закрила на детето" са с педагогическо образование и се опитват да бъдат тактични с децата. В този смисъл мисля, че няма да нанесът някаква непоправима рана върху психиката на детето.
Мисля че няма да имате проблем да се разведете и нещата които сте се споразумели със съпруга си ще бъдат отразени с съдебното решение.
Успех
Мисля че няма да имате проблем да се разведете и нещата които сте се споразумели със съпруга си ще бъдат отразени с съдебното решение.
Успех
- neznaiko
- Потребител
Уважаема колежке преди да замина да работя в чужбина съм работила в Социално подпомагане одел Закрила на детето като юрист.Ще ви отговоря на въпроса изготвя се социален доклад като се взема предвид интересите на дето първо.Второ вашето имуществено, материално,морално полужение и това на вашия съпруг,на базата на това се изготвя становище до съда.В деня на съдебното заседание юриста е законово призован да се яви и дава становището на отдела на Закрила на детето но в 99 % от случайте е в полза на майката а не на бащата,аз поне съм се явявала за 1,5 месеца на 20 дела като не си спомням вече но мисля че едно или две са дадени становища в полза на бащата защото майката е морално пропаднала,алкохоличка или няма физическата възможност да отглежда детето,При вас е различно вие сте жена с полужение и предполгам че колегата от отдела за закрила на детето ще даде становище в ваша полза.Пожелавам ви успех.
- mariani_Italia
- Младши потребител
Уважаема колежке преди да замина да работя в чужбина съм работила в Социално подпомагане отдел Закрила на детето като юрист.Ще ви отговоря на въпроса изготвя се социален доклад като се взема предвид интересите на дето първо.Второ вашето имуществено, материално,морално положение и това на вашия съпруг,на базата на това се изготвя становище до съда.В деня на съдебното заседание юриста е законовед призован да се яви и дава становището на отдела на Закрила на детето но в 99 % от случай те е в полза на майката а не на бащата,аз поне съм се явявала за 1,5 месеца на 20 дела като не си спомням вече но мисля че едно или две са дадени становища в полза на бащата защото майката е морално пропаднала,алкохолика или няма физическата възможност да отглежда детето,При вас е различно вие сте жена с положение и предполагам че колегата от отдела за закрила на детето ще даде становище в ваша полза.Пожелавам ви успех.
Последна промяна mariani_Italia на 21 Сеп 2012, 20:41, променена общо 2 пъти
- mariani_Italia
- Младши потребител
Уважаема "колежке" , имам предвид тази която твърди, че е работила като юрист в Отдел закрила на детето, явно добре че сте напуснали бързо системата, защото това което отговаряте са абсолютни глупости, аз също съм работила на такава позиция, само че 5 години, и при развод по взаимно съгласие не изисква социален доклад районния съд, тъй като се утвърждава постигнатото между страните споразумение и липсват противоречиви интереси. Преценката е на съда, но до сега в практиката си не съм виждала подобно нещо.
И "колежката -юрист" да вземе да си огледа правописните грешки в текста
- zaiche
- Нов потребител
Ми за 5 години в отдела да си бяхте прочели поне веднъж чл. 15, ал. 6 от ЗЗакр.Д.
А това, че някой районен съдия не си спазва закона - си е отделен проблем
А това, че някой районен съдия не си спазва закона - си е отделен проблем
- neznaiko
- Потребител
zaiche написа:Уважаема "колежке" , имам предвид тази която твърди, че е работила като юрист в Отдел закрила на детето, явно добре че сте напуснали бързо системата, защото това което отговаряте са абсолютни глупости, аз също съм работила на такава позиция, само че 5 години, и при развод по взаимно съгласие не изисква социален доклад районния съд, тъй като се утвърждава постигнатото между страните споразумение и липсват противоречиви интереси. Преценката е на съда, но до сега в практиката си не съм виждала подобно нещо.
госпожата по български език аз пиша от чужбина и то с десетте се пръста така ,че не е проблем да се сгреши ж с ш драга дискутираме темата но
- mariani_Italia
- Младши потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|