- Дата и час: 16 Дек 2024, 21:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Имотно дело след развод
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Имотно дело след развод
Здравейте, поставена съм пред голям проблем! Бих желала да ми разясните следният казус! Разведена съм от 2 год., сега ми предстои имотно дело- имаме с бившият ми съпруг апартамент и дворно място! Имаме непълнолетна дъщеря, родителските права са предоставани на мене. Въпросът ми е какво е най-добре да направя в моя случай, тъй като той не желае да ги поделим, както следва, апартамента исках да го предоставим на дъщеря ми, а дворното място, което е в центъра на града да го оставим на него, но той не е съгласен, иска всичко за себе си! Как да действам в този случай! Благодаря Ви от сърце !
- neshkova
- Нов потребител
Re: Имотно дело след развод
neshkova написа:Здравейте, поставена съм пред голям проблем! Бих желала да ми разясните следният казус! Разведена съм от 2 год., сега ми предстои имотно дело- имаме с бившият ми съпруг апартамент и дворно място! Имаме непълнолетна дъщеря, родителските права са предоставани на мене. Въпросът ми е какво е най-добре да направя в моя случай, тъй като той не желае да ги поделим, както следва, апартамента исках да го предоставим на дъщеря ми, а дворното място, което е в центъра на града да го оставим на него, но той не е съгласен, иска всичко за себе си! Как да действам в този случай! Благодаря Ви от сърце !
Toва е грешната думичка в казуса. Дори някой да е искал да ви отговори, то не е имало как да стане. В правото няма такова понятие като "имам".
Разгънете го, доколкото можете с цялата история и доста по-лесно ще намерите колега, който да ви даде съвет. На всекиго е ясно как е станало така, че "имате" дъщеря (може би само Лютия не знае), но не можем да знаем какво значи "имаме апартамент и дворно място".
-
Trapped - Потребител
,,Имаме,,- имуществото е придобито по време на брака, това имах в предвид! Благодаря Ви за поправката!
- neshkova
- Нов потребител
Ако допуснем, че теоретично апартаментът и дворното място са били СИО, прекратена с развода, то Вие и вашият бивш съпруг към момента сте съсобственици при равни дялове. Бихте могли да пристъпите към съдебна делба - предпоставките са да нямате друго жилище /собствено/ и да са Ви предоставени родителските права. Обикновено получаването на призовка и препис от исковата молба от другата страна /бившия съпруг/ решава нещата без да се стига до крайната фаза - публична продан на имотите, ако са неподеляеми или не могат да бъдат възложени в дял на някого от съделителите. В крайна сметка, колкото и да проявява инат бившият Ви съпруг на тема "имоти", бързо ще инвентаризира интересите си и ще се разберете. Успех.
- milletti
- Потребител
neshkova написа:Извинете, не съм задала въпроса си правилно и не го разбирате ли? Защо нямам компетентен отговор?
засрамете се
все пак молите, ... не заповядвате
: : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : :
вече се радвам за съпруга Ви, т.е. бившия
- hr.stoyanoff
- Младши потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|