начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Трябва ми съвет!

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Трябва ми съвет!

Мнениеот dogramar » 29 Яну 2008, 15:56

Имам крещяща нужда от съвет!
Дело за развод на основание Чл.99,ал.1 във вр.с ал.3 СК.
Съпруга има адвокат по делото,която ще го представлява.
Питането ми е : за мен необходимо ли е да съм с адвокат на делото?
И ако може пояснение към въпросния член 99 и алинеите към него.
Благодаря!
dogramar
Нов потребител

Мнениеот margaritahlebarova1 » 29 Яну 2008, 16:40

deloto za razvod na osnovanie 4l.99al.1 vuv vr.s al.3 e svoegoroda razvod po vzaimno suglasie.predpolagam 4e produljitelnostta na braka vi e po-malka ot 3 godini,zashtoto tova e iziskvaneto za razvod po vzaimno suglasie.molq uto4nete vie li ste ishtec i kolko e dulug braka .
margaritahlebarova1
Младши потребител

Мнениеот ostin » 29 Яну 2008, 17:36

ако от брака нямате деца и не сте придобили имоти и дв.вещи, можете да минете и без адвокат. В противен случай поне направете консултация с адвокат дали споразумението със съпруга е във ваш интерес.
ostin
Потребител

Мнениеот dogramar » 29 Яну 2008, 17:38

Аз съм ответник по делото,а брака е от 18 години.
dogramar
Нов потребител

Мнениеот tiarra » 29 Яну 2008, 17:43

Имате ли деца? А недвижими имоти? Или МПС?
tiarra
Потребител

Мнениеот margaritahlebarova1 » 30 Яну 2008, 09:45

taka, iskut na ishteca e da se razvedete bez da se tursi vina kato sudut iziskva(al.3/99)da se sporazumeete po nqkolko to4ki:1.decata -koi shte uprajnqva roditelskite prava ,drugiq roditel kakvi prava shte ima sprqmo tqh,2.izdrujkata na decata kato po vzaimno sporazumenie nqma orani4enie v razmera koito mojete da dogovorite,3.dvijimoto i nedvijimo imushtestvo,koeto e pridobito sled braka ,vkliu4itelno pari4ni vlogove,4.familnite imena.po t.1 e dobre da znaete 4e decata imat pravo na izdrujka po princip do 18g. vuzrast , no kogato sled 18 oshte u4at(kakto sega zavurshvat sredno na okolo20)imat pravo na izdrujka do 20g.vuzrast za sredno obrazovanie i do 25g vuzrast za vishe ili poluvishe.ako ima neshto takova kum sporazumenieto si trqbva da prilojite suotvetno uvereniq ot u4ilishteto ili universiteta.Za advokata vie ste otvetnik i ne vi e zaduljitelen , no moeto li4no mnenie e 4e e dobre da napravite pone 1 konsultaciq zashtoto shte imate 1 cqlostno vseobhvatno mnenie ,ne samo vurhu iska , a i vurhu variantite i vuzmojnostite ,koito imate vie za otgovor .taka shte imate vuzmojnost da izberete nai-dobroto reshenie .konsultaciqta e okolo 10 leva
margaritahlebarova1
Младши потребител

Re: Трябва ми съвет!

Мнениеот katerinakuch » 04 Фев 2008, 20:58

dogramar написа:Имам крещяща нужда от съвет!
Благодаря!

Хубаво е да имате адвокат по делото, който подробно и изчерпателно ще Ви обясни "въпросния член 99 и алинеите към него". Не бива да подценявате бракоразводното си дело. Това е сериозно дело и както то, така и последиците от него ще дадат отражение върху целия Ви живот.
katerinakuch
Активен потребител

Re: Трябва ми съвет!

Мнениеот tiarra » 05 Фев 2008, 00:59

"Имам крещяща нужда от съвет!
Благодаря!"

Нуждата е толкова крещяща, че въпреки съветите и въпросите към питащата вече цяла седмица никакъв интерес от нейна страна!?
tiarra
Потребител

Назад към Семейни казуси