- Дата и час: 16 Дек 2024, 21:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Трябва ми Вашата помощ!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Трябва ми Вашата помощ!
Моля за професионалното Ви мнение и помощ!!!!!!!!!
Благодаря предварително!
- elpetpari
- Младши потребител
Re: Трябва ми Вашата помощ!
elpetpari написа::cry:
Моля за професионалното Ви мнение и помощ!!!!!!!!!
Благодаря предварително!
моля - дотук 50 лева сега да чуем и въпроса за 100 лева
-
hasplu - Потребител
Въпросът ми е вече зададен и е поне за сигурна сума - 500 лв.
Е, всичко е въпрос на пари!
А аз разчитах на желанието Ви!
Но пък съм наясно -Безплатен обяд няма!
Моля само за един черпак супичка!
Е, всичко е въпрос на пари!
А аз разчитах на желанието Ви!
Но пък съм наясно -Безплатен обяд няма!
Моля само за един черпак супичка!
- elpetpari
- Младши потребител
Къщата, в която живеем 12 години със съпруга ми е на негово име без право на продажба, отдаване под наем и пр. без съгласието на родителите му. Това означава, че тя в същност си тяхна собственост, нали!
Интересува ме дали имам изобщо право на някакви претенции върху жилището.
И в тази връзка - има план за строеж на кооперация, в която да се включим, естествено със съгласието на родителите му. Имам ли право да настоявам новият апартамент да бъде на името на дъщеря ни със съответните защитни клаузи.
Като цяло, аз и детето ми имаме ли някакъв шанс да защититим правата си /имуществените/ при евентуален развод със съпруга ми?
Къщата е прехвърлена на името на съпруга ми преди брака.
Интересува ме дали имам изобщо право на някакви претенции върху жилището.
И в тази връзка - има план за строеж на кооперация, в която да се включим, естествено със съгласието на родителите му. Имам ли право да настоявам новият апартамент да бъде на името на дъщеря ни със съответните защитни клаузи.
Като цяло, аз и детето ми имаме ли някакъв шанс да защититим правата си /имуществените/ при евентуален развод със съпруга ми?
Къщата е прехвърлена на името на съпруга ми преди брака.
- elpetpari
- Младши потребител
Не може да е на негово име без право на продажба! Може би имат право на плозване? Но това не значи, че не е негова. Как точно са прехвърлили имота си неговите родители?
- tiarra
- Потребител
[quote="maximum"][quote="elpetpari"]
НЕ ! Съпругът Ви има т.н. "гола собственост" т.е. собственик е , но ограничен собственик, защото не може да се разпорежда самостоятелно без съгласие на родителите си Вие можете да настоявате , а те могат и да не се съгласят!...
[b]и все пак няма пречка /стига той да иска/ да прехвърли имота на дъщеря Ви или на когото и да е друг. Най вероятно родителите му имат запазено право на ползване, но това не е пречка да се отчуждава имота.
НЕ ! Съпругът Ви има т.н. "гола собственост" т.е. собственик е , но ограничен собственик, защото не може да се разпорежда самостоятелно без съгласие на родителите си Вие можете да настоявате , а те могат и да не се съгласят!...
[b]и все пак няма пречка /стига той да иска/ да прехвърли имота на дъщеря Ви или на когото и да е друг. Най вероятно родителите му имат запазено право на ползване, но това не е пречка да се отчуждава имота.
- tiarra
- Потребител
А променя ли се нещо спрямо мен след смъртта на родителите, освен, че съпругът ми става пълноправен собственик?
Нямам намерение да ускоря процеса,не ме разбирайте погрешно, да са живи и здрави!
Нямам намерение да ускоря процеса,не ме разбирайте погрешно, да са живи и здрави!
- elpetpari
- Младши потребител
maximum, благодаря Ви за изчерпателния отговор на въпроса, който поставих и особено за вниманието и времето, което отделихте на случая ми!
Що се отнася до злоупотребата с толерантността - Вашата и на Вашите колеги, човешка слабост си е - "подадеш му пръст, а той ти налапва цялата ръка"
"Изработването" на съпругът ми е "мисия", която за мен е нещо, което не заслужава силите и енергията ми!
Яснота по въпроса - това е единствената причина, поради която Ви ангажирах с въпроса си.
Наясно съм, че всяка жена, която търси вариянт да не я "изработят" е ......... в очите на околните.
Не желая отговор и без това отнех доста от времето и вниманието Ви и наистина съм Ви благодарна за това!
С уважение и дълбок респект: Елена Петкова
Що се отнася до злоупотребата с толерантността - Вашата и на Вашите колеги, човешка слабост си е - "подадеш му пръст, а той ти налапва цялата ръка"
"Изработването" на съпругът ми е "мисия", която за мен е нещо, което не заслужава силите и енергията ми!
Яснота по въпроса - това е единствената причина, поради която Ви ангажирах с въпроса си.
Наясно съм, че всяка жена, която търси вариянт да не я "изработят" е ......... в очите на околните.
Не желая отговор и без това отнех доста от времето и вниманието Ви и наистина съм Ви благодарна за това!
С уважение и дълбок респект: Елена Петкова
- elpetpari
- Младши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|