Н Я М А.
И моля не си правете труда да питате, а ние да отговаряме как става това нито он-лайн, нито офлайн.
- Дата и час: 16 Дек 2024, 22:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
"Служебен" развод
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
15 мнения
• Страница 1 от 1
НЯМА, но сред хората се разпространява от години едно странно становище - 5 години/защо ли пък точно толкова , може пък да е давностен срок/ като не живеят съвместно със съпруга/та, съда ги развеждал служебно. ако това се счита предложение de lege ferenda, сега му е времето за такива!Нали очакваме нов СК
- Legion
- Младши потребител
Legion написа:НЯМА, но сред хората се разпространява от години едно странно становище - 5 години/защо ли пък точно толкова , може пък да е давностен срок/ като не живеят съвместно със съпруга/та, съда ги развеждал служебно. ако това се счита предложение de lege ferenda, сега му е времето за такива!Нали очакваме нов СК
Напоследък ми се налага поне три пъти седмично да отговарям на въпроси свързани със служебния развод. Смятам, че зачестилите запитвания са по повод на някаква дебилна публикация някъде.
- Magnolia
- Потребител
Познайте как?Доказателства, колега, се представят пред съда.Свидетели винаги можеш да намериш, но не смятам че това е целта на темата.Идеята беше друга - наистина българинът смята, че при описаната от мен обстановка, нито му е нужен съд, а още по-малко да води бракоразводно дело Що ли пък да се водят дела и да плаща на адвокат, като си е създал този мит и той прекрасно обслужва неговите виждания, различни от законодателното разрешение.
- Legion
- Младши потребител
Legion написа:НЯМА, но сред хората се разпространява от години едно странно становище - 5 години/защо ли пък точно толкова , може пък да е давностен срок/ като не живеят съвместно със съпруга/та, съда ги развеждал служебно. ако това се счита предложение de lege ferenda, сега му е времето за такива!Нали очакваме нов СК
Ами погасителна давност. А като живеят 10 години на съпружески начала, трябва да се смятат за съпрузи, защото изтича придобивна давност.
Последна промяна portokal на 18 Мар 2008, 16:12, променена общо 1 път
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Лудница е колеги с тези медии
Казаха ми, че една позната, която се омъжи наскоро, имала сключен предбрачен договор
Не мога да убедя хората, че такова животно все още няма
- inspectora
- Активен потребител
За предбрачните договори - самият шеф на комисията за защита от дискриминация Кемал Еюп беше посъветвал младоженците И живеещите на семейни начала да сключват такива. Поне ако се вярва на вестниците.
-
portokal написа:Legion написа:НЯМА, но сред хората се разпространява от години едно странно становище - 5 години/защо ли пък точно толкова , може пък да е давностен срок/ като не живеят съвместно със съпруга/та, съда ги развеждал служебно. ако това се счита предложение de lege ferenda, сега му е времето за такива!Нали очакваме нов СК
Ами погасителна давност. А като живеят 10 години на съпружески начала, трябва да се смятат за съпрузи, защото изтича придобивна давност.
Ха ха ха
Че тогава при мен се получава следното ,веднъж е изтекла погасителната давност ,втори път съм скл. и граждански брак след това .........ауууууууууу акта за скл гр. брак ще е ли нищоже или ще е щожен
А дали не придобивна давност ,така де придобила съм
- donna
- Старши потребител
Думата не е "щожен" а "нещожен", струва ми се. Идва от "нещо" <=> "нищо".
-
portokal написа:Думата не е "щожен" а "нещожен", струва ми се. Идва от "нещо" <=> "нищо".
Отивам да пускам искове на разни разбунтували се съжители , след като половинката не иска да скл. брак ,ясно ще доказваме придобивна давност и съда ще ги ОЖЕНИ!!!!
- donna
- Старши потребител
Що, една констативка да поискат в общината (т.е. при длъжностното лице по гражд. състояние) и готово.
Ударихме го на лиготия, не че е много смешно.
Ударихме го на лиготия, не че е много смешно.
-
това дали съда ще ги жени или ще се вади констативка не е от значение, въпроса е кой ще плаща масрафа и къде ще купона.
И да се разберем пешкир не ща като дар.....
кум не ставам ...... .вече....
ама за купона съм жив отвсякъде, пия и ям на корем, за чужда сметка, умея да играя народни танци от почти всички фолклорни области без шопско, но най-хубаво стоя зад пълна маса и ям и пия.
Ай наздраве! и ИХУУУ
ама за купона съм жив отвсякъде, пия и ям на корем, за чужда сметка, умея да играя народни танци от почти всички фолклорни области без шопско, но най-хубаво стоя зад пълна маса и ям и пия.
Ай наздраве! и ИХУУУ
Поздрави!!!
- jegosan
- Потребител
jegosan написа:това дали съда ще ги жени или ще се вади констативка не е от значение, въпроса е кой ще плаща масрафа и къде ще купона.
Ай наздраве! и ИХУУУ
Съдия ще ги жени по давност ,прокурора ще е кум ,така де тия дела задлжително с прокурор.
Почерпката от бюджета на съда
- donna
- Старши потребител
donna написа:portokal написа:Думата не е "щожен" а "нещожен", струва ми се. Идва от "нещо" <=> "нищо".
Отивам да пускам искове на разни разбунтували се съжители , след като половинката не иска да скл. брак ,ясно ще доказваме придобивна давност и съда ще ги ОЖЕНИ!!!!
Дотук добре, но след като го придобиеш по давност после как да се отървеш от него? Трябва да заведеш отрицателен установителен иск, че давността е прекъсвана и че трети лица са предявявали претенции към него.
- Magnolia
- Потребител
Magnolia написа:donna написа:portokal написа:Думата не е "щожен" а "нещожен", струва ми се. Идва от "нещо" <=> "нищо".
Дотук добре, но след като го придобиеш по давност после как да се отървеш от него? Трябва да заведеш отрицателен установителен иск, че давността е прекъсвана и че трети лица са предявявали претенции към него.[/quote
E като трябва ще се съдим .Ами да третите лица да доказват ,че владеят....
Пък ние няма да оспорваме иска ,ако ни е омръзнало от съпружеското тяло ,напротив ще признаем иска.
Предлагам да разгледаме казуса в светлината на новият ГПК .....да не забравите всички доказателства прилагате към иска
- donna
- Старши потребител
15 мнения
• Страница 1 от 1
|
|