начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

брак с чужденец

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

брак с чужденец

Мнениеот eleanor » 24 Мар 2008, 23:24

Моля,
кажете ми конкретно какви документи са нужни за сключване на граждански брак в България между немски и български гражданин.

От грао ми казаха: медицински, лични карти, свидетелства за раждане и удостоверение за гражданско състояние (за чужденеца - съответно с превод и апостил). Но аз четох, че искали и удостоверение за постоянен адрес.

Моля дайте ми точна информация.

Благодаря предварително
eleanor
Нов потребител

защото..

Мнениеот eleanor » 25 Мар 2008, 10:37

Първият път като ги питах, ми казаха че за да запиша дата за сватбата трябва да присъстваме и двамата с удостоверения че нямаме сключен брак. Оказа се, че мога сама да запиша дата, а документите се изискват при самото подписване.
Освен това четох някъде в интернет, че на някои хора им изисквали удостоверение за постоянен адрес.
Моля, който знае нещо по въпроса да ми пише!
eleanor
Нов потребител

Re: защото..

Мнениеот diaida » 25 Мар 2008, 22:35

eleanor написа:Първият път като ги питах, ми казаха че за да запиша дата за сватбата трябва да присъстваме и двамата с удостоверения че нямаме сключен брак. Оказа се, че мога сама да запиша дата, а документите се изискват при самото подписване.
Освен това четох някъде в интернет, че на някои хора им изисквали удостоверение за постоянен адрес.
Моля, който знае нещо по въпроса да ми пише!

Младоженеца няма да регистрира фирма, а ще се жени ... След брака може да не се налага да живее в България и не виждам пречка да сключи такъв с адрес - хотелската стая :wink:
Документите, които са ви необхадими са:

1/Превод на личния документ на чужденеца - без легализации и заверки, само на бланка на оторизирана агенция за преводи (за справка при изписване на имената в БГ удостоверението за скл. гр. брак)
2/ Преведено и легализирано (заверено от МВнР - България) удостоверение за актуално семейно положение издадено от държавата, чиито гражданин е лицето (в зависимост от коя държава е лицето СЕ или НЕ СЕ изисква Apostille - във вашия случай СЕ ИЗИСКВА!, но не от България, а трябва да е положен в неговата страна - при нас е само едната заверка на превода).

Акт за раждане на чужденеца няма да му е необходим. Но, ако са ви казали ... ще трябва отново да се повтори същата процедура, като удостоверението за семейно положение.

Нататък документите ви са еднакви - медицинско ... и т.н.

Копието от личния документ на чужденеца не се заверява нотариално.
Отново е само с превод.

Не се сещам за друго.
УСПЕХ И ЩАСТЛИВ СЕМЕЕН ЖИВОТ!

Не забравяйте, след като сключите брака отново да преведете и българското удостоверение за брак на немски и да го заверите с АПОСТИЛ в София. После да отидете с него в общината по местожителство на съпруга, за да бъде вписан бракът и там.
Има резон да ви го напомня, защо?!... е дълго за обяснение.
Независимо от новите у-вия ЕС и т.н. е добре да регистрирате брака си и на територията на чуждата страна.
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот eleanor » 25 Мар 2008, 23:02

:) Благодаря Ви много за точния отговор и за добрите пожелания!
Поздрави!
eleanor
Нов потребител

Назад към Семейни казуси