начало

Първите дружества с променлив капитал подадоха заявления за вписване Първите дружества с променлив капитал подадоха заявления за вписване

Само за най-печени адвокати - сватба развод и пак сватба

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Само за най-печени адвокати - сватба развод и пак сватба

Мнениеот greenbul » 27 Мар 2008, 12:05

Собственик съм на жилище на което е определено право на ползване на леля ми и на чичо ми. Жилището беше на леля ми и тя даде право на ползване на чичо ми и ми го продаде, като аз учередих право на и на нея. Тя се разведе със чичо ми и съдът отмени правото му на ползване. И сега черешката на тортата - другия месец пак ще се женят. Може ли тя да му възстанови правото на ползване, което съдът е отменил при развода.
greenbul
Нов потребител

Мнениеот barri » 27 Мар 2008, 12:27

НЕ
barri
Потребител

Мнениеот dimist » 27 Мар 2008, 13:20

Учреденото право на ползване е лично и не се преотстъпва. Тъй като тя вече не е собственик, не може да му учреди право на ползване. Същевременно тъй като тя има право на ползване , на практика може да живеят заедно. За ваше успокоение правото на ползване се погасява със смъртта на ползващото лице и не се наследява. Но вие като сте придобил сте били наясно, че докато е жива лелята имате само голата собственост.
dimist
Потребител

Мнениеот herostat » 27 Мар 2008, 13:27

herostat
Потребител

Мнениеот herostat » 27 Мар 2008, 13:28

Не мога да преценя!

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=38178
herostat
Потребител

Мнениеот herostat » 27 Мар 2008, 13:28

Оставете ме на мира...имам конституционно право да не участвам в анкетата!

herostat
Потребител

Мнениеот herostat » 27 Мар 2008, 13:32

Печен адвокат ли сте?
Печен съм, ама не съм адвокат!
Друг: Печен съм, обаче не можах да се допека, защтото се прецака фурната!
Още един друг:..., не друга е и е мургава: Аз хавдокатина съм гу пиекла със пиекалото....

herostat
Потребител

Re: Само за най-печени адвокати - сватба развод и пак сватба

Мнениеот izymena » 27 Мар 2008, 13:33

greenbul написа:Собственик съм на жилище на което е определено право на ползване на леля ми и на чичо ми. Жилището беше на леля ми и тя даде право на ползване на чичо ми и ми го продаде, като аз учередих право на и на нея. Тя се разведе със чичо ми и съдът отмени правото му на ползване. И сега черешката на тортата - другия месец пак ще се женят. Може ли тя да му възстанови правото на ползване, което съдът е отменил при развода.

Ако тя има право на ползване, то по СК Съвместно живеене на съпрузите
Чл. 16. Съпрузите живеят съвместно освен ако важни причини налагат да живеят разделено.
И по ЗГР/закон за гражданска регистрация,Чл. 99. (В сила от 1.01.2000 г.) (1) Всяко лице е длъжно в срок 30 дни да заяви промяната на настоящия си адрес.
Така ,че не можете да я спрете да покани съпругът си,след нейната смърт,той няма да има вещното право на ползване.
Изображение
Успехът е подготовката преди да видиш възможността!
izymena
Потребител

Мнениеот nadsmivamse » 27 Мар 2008, 13:44

За 15 години
http://lex.bg/forum/viewtopic.php?t=21633&highlight=

не се ли научихте, че такива въпроси трябва да задавате на адвоката си ?

RumenL написа:Президента на фирмата да се научи, че безплатни обеди няма - ние сме учили и това учене струва пари, които тепърва трябва да изкараме -

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
nadsmivamse
Нов потребител

Мнениеот barri » 27 Мар 2008, 13:51

izymena, защо не изцепи направо накрая, че след смъртта на лелята правото на ползване ще бъде наследено от чичото.?????

До кога с тея глупости?
barri
Потребител

Мнениеот izymena » 27 Мар 2008, 14:19

barri написа:izymena, защо не изцепи направо накрая, че след смъртта на лелята правото на ползване ще бъде наследено от чичото.?????

В общ план ще ти дам пример:Разведена жена ,която и след развода остане да съжителства с бившия си съпруг,за да го изгони от собственото си жилище ще трябва да заведе дело за въвод и неговото изгонване,в какъвто ще и период във времето.Това е при положение,че той не се изнесе доброволно. :wink: Тоест няма никаква основателна причина за противопоставяне. :lol:
Последна промяна izymena на 27 Мар 2008, 14:20, променена общо 1 път
Изображение
Успехът е подготовката преди да видиш възможността!
izymena
Потребител

Мнениеот rosi_i » 27 Мар 2008, 14:19

колега barri, нека и ние да се ползваме от възможността да се изумяваме, моля Ви! :D :D :D
rosi_i
Потребител

Мнениеот mil_g » 27 Мар 2008, 14:25

izymena написа:
barri написа:izymena, защо не изцепи направо накрая, че след смъртта на лелята правото на ползване ще бъде наследено от чичото.?????

В общ план ще ти дам пример:Разведена жена ,която и след развода остане да съжителства с бившия си съпруг,за да го изгони от собственото си жилище ще трябва да заведе дело за въвод и неговото изгонване,в какъвто ще и период във времето.Това е при положение,че той не се изнесе доброволно. :wink: Тоест няма никаква основателна причина за противопоставяне. :lol:

izymena

А как стои този въпрос ако се касае за на баба Злата шурея? А в жилището му вероломно се е самонастанила вуйна от първия брак на чичо?
mil_g
Потребител

Мнениеот brymm » 27 Мар 2008, 15:31

Сериозно към Зеления бик (или какъвто се явява): нищо не му е отменил съдът. Онова, което е станало при развода, е друго.
Чичото продължава да си има вещно право на ползване.
"Ребенком на чужбине плакал я, лишь гордое твое заслышав имя,
сегодня с поседевшей головой я слезы лью над болями твоими."
brymm
Потребител

Мнениеот greenbul » 27 Мар 2008, 16:09

Нали ви казах че е само за печени адвокати. Пак обаче всеки реши да пише. И аз си милех че пожизноното право не може да бъде отменено, но се оказа че може и съдът го направи. Той в момента не може да ползва жилището сам. Тя не може да му учереди отново право на позване, защото вече не е собственик, единственото, което се чудя е дали след като отново слючат брак могат да поискат тази част от решението на съда да бъде отменена.
greenbul
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 27 Мар 2008, 16:13

brymm написа:Онова, което е станало при развода, е друго.

Така е!

Чичото продължава да си има вещно право на ползване.

Това обаче изобщо не се знае дали е така ;)
(може и да е "отменено" все пак на някакво друго основание)

Последна промяна inspectora на 27 Мар 2008, 16:16, променена общо 1 път
inspectora
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 27 Мар 2008, 16:16

greenbul написа:единственото, което се чудя е дали след като отново слючат брак могат да поискат тази част от решението на съда да бъде отменена.

Не може!

(или може и да може, но зависи от 1001 неща ;) )

А да попитам - със самото решение за развод ли е "отменено" това право на ползване?

И друго да попитам - как така лелята "дала" на чичото правото на ползване?

Без адвокат да види всички документи няма да стане тая ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот brymm » 27 Мар 2008, 16:20

И аз си милех че пожизноното право не може да бъде отменено, но се оказа че може и съдът го направи.

Ееее, я тогава кажи какво пише в решението.
Не звучи като за печени и също така мирише на едно друго нещо, което съвсем не е отменяне на вещното право на ползване.
"Ребенком на чужбине плакал я, лишь гордое твое заслышав имя,
сегодня с поседевшей головой я слезы лью над болями твоими."
brymm
Потребител

Мнениеот barri » 27 Мар 2008, 19:10

Първо по въпроса: Правото на ползване е лично, не виждам как брака ще доведе до там отнова да възникне правото за чичото. По тая логика няма ли да искате още малко ако си народят или осиновят деца и за тях да възникне такова право. ( izymena ще каже: ама абсолютно е така). Да, ама не.

Второ към питащия: Абе какви претенции имаш към колегите, които си губят времето да ти отговарят. Трябвало да бъдат печени, не трябвало всеки да пише...Смешко имаш късмет, че пари не плащаш за безплатните съвети, които получи, че на всичкото отгоре и претенции ще ми имаш към отговорите на колегите.
barri
Потребител

Мнениеот geovan » 28 Мар 2008, 11:16

КОЛЕГИ.. ДРЪЖТЕ СИ НЕРВИТЕ И ВЪЗПИТЕНИЕТО НА НИВИТО НА ЮРИСТИ КАКВОТО ПРЕДПОЛАГАМ ЧЕ СТЕ !
ФОРУМЪТ Е ОБЩОДОСТЪПЕН - И Е ИНТЕРЕСЕН ,ЗАЩОТО ИМА ВСЯКАКВИ ПИТАЩИ .АМИ АКО ГИ НЯМА - ЗА ЧИЙ НИ Е ТОЗИ ФОРУМ .ДАЛИ ЩЕ МОЖЕМ САМИ ДА СИ ИЗМИСЛЯМЕ КАЗУСИТЕ ???
ВЯРНО Е ,ЧЕ ИМА ДОСАДНИЦИ И ТАРИКАТИ - АМИ НЕ ИМ ОТГОВАРЯЙТЕ -НЕ СТЕ ДЛЪЖНИ !
ЗАБЕЛЯЗВАМ ЛОША ТЕНДЕНЦИЯ - ИНТЕРЕСНИТЕ КАЗУСИ ПРОГРЕСИВНО НАМАЛЯВАТ ОТКАК ЗАПОЧНАХА ИНТЕРВЕНЦИИТЕ НА "ЛЮТИЙ" И СЛЕДОВНИЦИТЕ МУ ! :( :( :(
geovan
Потребител

Следваща

Назад към Семейни казуси