- Дата и час: 16 Дек 2024, 22:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
може ли да ми отнеме детето след като ме изостави бременна
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
може ли да ми отнеме детето след като ме изостави бременна
Здравейте! Надявам се и се моля да ми отговорите на запитването и да ми дадете съвет как да постъпя! Живях с мъж на семейни начела, в момента съм бременна и той ме изостави.Може ли след раждането на детето да потърси правата си на негов баща, и има ли вариянт да ми го отнеме.Благодаря ви предварително!
- sunsilk
- Нов потребител
Re: може ли да ми отнеме детето след като ме изостави бремен
sunsilk написа:Здравейте! Надявам се и се моля да ми отговорите на запитването и да ми дадете съвет как да постъпя! Живях с мъж на семейни начела, в момента съм бременна и той ме изостави.Може ли след раждането на детето да потърси правата си на негов баща, и има ли вариянт да ми го отнеме.Благодаря ви предварително!
На първия въпрос категорично да.Изоставил или не , той е бащата и има както правата на такъв , така и задълженията ,разбира се произхода трябва да се установи и формално-юридически.На въпроса може ли да Ви го отнеме , или по точно, да иска съдът да му присъди упражняването на родителските права-възможно е , но малко вероятно.Все пак опитайте да уредите отношенията си с бащата и задължитено се консултирайте с адвокат.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Re: може ли да ми отнеме детето след като ме изостави бремен
sunsilk написа:Здравейте! Надявам се и се моля да ми отговорите на запитването и да ми дадете съвет как да постъпя! Живях с мъж на семейни начела, в момента съм бременна и той ме изостави.Може ли след раждането на детето да потърси правата си на негов баща, и има ли вариянт да ми го отнеме.Благодаря ви предварително!
Свидетели... свидетели... но щом е такава фактическата обстановка ... колегата е отговорил точно. Може да претендира "бащинство" и сигурно ще успее ... Да Ви "отнеме" детето ... малко трудно, но пак зависи ...
- inspectora
- Активен потребител
аз съм с твоя проблем. с бащата на детето ми живях 2 мес, след което избягах от дома му заради тормоз. детето беше на 1.5 год. когато го призна чрез общината, без да ме пита дали съм съгласна. когато детето навърши 2 год. заведе дело да ми го отнеме защото не ходело на детска градина. за щастие не му го присъдиха. сега и майка му и баща му ме съдят за режим на виждане на детето отделен от неговия, а той ме съди за публична обида ,защото казах в съда че ме тормозеше, прибираше се пиян и ме биеше. съветът ми е, ако можете да се разберете, ако не, пожелавам ти здрави нерви и кураж!
- nnez1
- Младши потребител
Да, както и по-горе казват колегите: на първия въпрос отговорът е твърдо да (естествено), на втория - практически невъзможно.
Бабата и дядото също категорично (и правилно) имат собствено право на лични отношения с внучето, за което могат да поискат да им се определи режим.
Бабата и дядото също категорично (и правилно) имат собствено право на лични отношения с внучето, за което могат да поискат да им се определи режим.
"Ребенком на чужбине плакал я, лишь гордое твое заслышав имя,
сегодня с поседевшей головой я слезы лью над болями твоими."
сегодня с поседевшей головой я слезы лью над болями твоими."
- brymm
- Потребител
Не се занимавам със семейно право, но от поста Ви разбирам, че не сте съпрузи с бащата на детето. При това положение и ако не го припознае, то в акта за раждане лицето няма да бъде вписано като баща. Исковете за произход са обвързани със срокове, след изтичането на които биологичния баща на детето не би имал никакви права "над" детето, тъй като юридически няма да му бъде баща.
- bay4o
- Потребител
bay4o написа:Не се занимавам със семейно право, но от поста Ви разбирам, че не сте съпрузи с бащата на детето. При това положение и ако не го припознае, то в акта за раждане лицето няма да бъде вписано като баща. Исковете за произход са обвързани със срокове, след изтичането на които биологичния баща на детето не би имал никакви права "над" детето, тъй като юридически няма да му бъде баща.
Така е , ама не съвсем. Явно е ,че майката няма да търси бащинството, по-скоро се опасява от това, че бащата ще иска да го припознае. А за това не важат сроковете за искове за установяване на бащинство.
Що се отнася до другият случай, нещо не ми се връзва. Какво значи:"... без да ме пита дали съм съгласна"Той няма задължение да Ви пита, но Общината е длъжна да Ви уведоми и съответно по Ваше желание може да оспорите припознаването.
- sunrise
- Активен потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|