начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Подялба на апартамент след развод 2

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Подялба на апартамент след развод 2

Мнениеот Siriana » 13 Апр 2008, 13:37

Имам въпрос?
След развода си преди 2г. и половина семейното жилище, което е придобито след брака и заплатено от двамата, остана на мен и бившият ми съпруг. Два пъти се опитвам да си платя данъците, но той вече го е направил преди мен, без да има моето разрешение.
Тъй като се съмнявам, че той иска да отнеме моята част му предложих да разрешим въпроса като единият от двамата изкупи частта на другия. Той категорично отказа да ми продава или да купува от мен, но аз не желая да продаваме апартамента на трето лице.
Имам ли право чрез съдебен иск да закупя неговата част след като не можем да се разберем доброволно и дали може да ми бъде отнета моята половина.
Аз не посещавам жилището, защото последният път, когата бях там трябваше да извикам полиция да ме защива.
Siriana
Нов потребител

Мнениеот rts » 14 Апр 2008, 18:17

Ако имате дете, опитайте се да придумате съпруга си заедно да прехвърлите жилището на детето/децата или да направите доброволна делба (пред нотариус). Ако не се съгласи, ще трябва да заведете иск за съдебна делба. Имайте предвид, че съпругът Ви може да придобие целия имот по давност (след 10г. от развода).
rts
Активен потребител

Мнениеот tiarra » 14 Апр 2008, 21:26

rts написа:Ако имате дете, опитайте се да придумате съпруга си заедно да прехвърлите жилището на детето/децата или да направите доброволна делба (пред нотариус). Ако не се съгласи, ще трябва да заведете иск за съдебна делба. Имайте предвид, че съпругът Ви може да придобие целия имот по давност (след 10г. от развода).

http://lex.bg/forum/viewtopic.php?t=155 ... D%E8%F6%E8
tiarra
Потребител

Назад към Семейни казуси