начало

Първите дружества с променлив капитал подадоха заявления за вписване Първите дружества с променлив капитал подадоха заявления за вписване

Права над детето

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Права над детето

Мнениеот iririr » 21 Апр 2008, 09:08

Здравейте искам да помоля за съвет и помощ по един въпрос.
Аз и моята приятелка си имаме син (един прекрасен бебок)но на последък нещата между нас двамата не вървят и в момента сме временно разделени. Искам да попитам ако не дай си боже се разделим окончателно с нея какви права ще имам аз над детенцето, и ще имам ли наложени някакви ограничения при срещите си с него?
Редно е да изясна някои неща: ние нямаме сключен граждански брак, детето е припознато от мен официално (извинявам се ако това не е правилният израз) в акта за раждане е написано моето име.
Най-лошото в крайна сметка май ще бъде че едно дете ще расте с разделени родтели а от тази мисъл просто не мга да си намеря място!
Благодаря ви предварително! :cry: :(
iririr
Нов потребител

Мнениеот barri » 21 Апр 2008, 09:48

Извинявам се, но няма ли да е по-добре да не мислите какво ще стане, ако се разделите окончателно, а се заемете с това да се съберете с майката отново...наистина ще бъде жалко за детето..Иначе колегата е казал всичко, което може да се каже на този етап.
barri
Потребител

Re: Права над детето

Мнениеот katerinakuch » 21 Апр 2008, 10:14

iririr написа:Здравейте искам да помоля за съвет и помощ по един въпрос.
Аз и моята приятелка си имаме син (един прекрасен бебок)но на последък нещата между нас двамата не вървят и в момента сме временно разделени. Искам да попитам ако не дай си боже се разделим окончателно с нея какви права ще имам аз над детенцето, и ще имам ли наложени някакви ограничения при срещите си с него?
Редно е да изясна някои неща: ние нямаме сключен граждански брак, детето е припознато от мен официално (извинявам се ако това не е правилният израз) в акта за раждане е написано моето име.
Най-лошото в крайна сметка май ще бъде че едно дете ще расте с разделени родтели а от тази мисъл просто не мга да си намеря място!
Благодаря ви предварително! :cry: :(

Аз смятам, че в името на доброто на детето и неговото бъдеще, е хубаво все пак двамата родители да живеят заедно и заедно да се грижат за него... Поне докато детето не навърши пълнолетие.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот 778899 » 21 Апр 2008, 14:04

А, аз не смятам така! Когато връзката е изчерпана, ако е такава, последното нещо, на което трябва да правим свидетел детето са скандалите между родителите и нездравата семейна атмосфера! Това, единствено и само при условие, че НАИСТИНА няма какво да си кажете повече с половинката Ви! Ако е временно положение, а се обичате и искате :wink: , направете всичко възможно да сте заедно!!!! Пфуууууу, отплеснАх, малко на псих. отговор заприлича! Успех! :)
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот razli4na » 21 Апр 2008, 14:23

778899 написа:А, аз не смятам така! Когато връзката е изчерпана, ако е такава, последното нещо, на което трябва да правим свидетел детето са скандалите между родителите и нездравата семейна атмосфера! Това, единствено и само при условие, че НАИСТИНА няма какво да си кажете повече с половинката Ви! Ако е временно положение, а се обичате и искате :wink: , направете всичко възможно да сте заедно!!!! Пфуууууу, отплеснАх, малко на псих. отговор заприлича! Успех! :)

Хайде, като ще е псих. отговора, да се включа и аз, разпускайки.
Какво значи "изчерпана"? Винаги има резерви- още повече, че детенцето е "бебок", сиреч връзката не е чак толкова дълготрайна.
И, какво значи "скандали"? Че то в една връзка щом има комин, ще има и пушек. Още повече, че ако не умееш да освободиш напрежението с човека до тебе, с кого и как ще го правиш? Номерът е само да се стигне до усещането, че другият освобождава напрежението, а не че тормози връзката, както и като го усетиш, да знаеш и съдействаш как да освободи по- ефективно. Ей за тоя номер са нужни години.
razli4na
Активен потребител

Мнениеот 778899 » 21 Апр 2008, 15:51

:) :) :) !!!!!! Razlichna, и това е вярно! Просто под "изчерпана" имам предвид наистина изчерпана...миналите по този път, знаят за какво иде реч! Под "скандали" имам предвид наистина скандали...ежедневни, съпътстващи всяко виждане на родителите, такива които идват от нищото, но не си тръгват от него! ...и последно, това че детето е "бебок", далеч не означава, че връзката е от скоро... защо да не са били заедно от много време преди да се появи детето?!? :) ...аз съм "за" спасяването на връзка, КОЯТО МОЖЕ ДА БЪДЕ СПАСЕНА И ИМА СМИСЪЛ В ТОВА, и ТВЪРДО ПРОТИВ за съвместно задушаващо, глупаво, ужасно и потънало в безвремие съжителство "в името на детето"!!!!!!!!! Защото можем да дадем много повече на детето, когато сме щастливо разделени, отколкото когато сме нещастно събрани :) :) :) :) !!!!!!!!!
Аватар
778899
Активен потребител

Назад към Семейни казуси