начало

Първите дружества с променлив капитал подадоха заявления за вписване Първите дружества с променлив капитал подадоха заявления за вписване

Режим за виждане с детето ми

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Режим за виждане с детето ми

Мнениеот dimtodorov » 18 Апр 2008, 12:39

Здравейте, на 35 г. съм и от 1 г. съм разведен. Имам 9 г. дете, което остана при бившата ми жена.Преди развода 2 г. не живеехме заедно. През тези години съм изпращал по 50 лв. издръжка всеки месец.Разведохме се по взаимно съгласие,подписахме споразумение за 100 лв.издръжка.Изпращам я редовно до 5 число на месеца.Отделно през месеца изпращам още някаква сума (не всеки месец, когато мога).От 3 г. не съм виждал детето. В споразумението имаше клауза за всяка втора събота и 30 дни в годината, когато не съвпада с платения отпуск на майката. На обажданията ми за среща майката отговаря: "какво да направя като не иска да те види", после дава телефона на детето и то казва:"не искам да те видя" и затваря. Какво да направя? Почва да ми писва от цялата ситуация.С уважение.
dimtodorov
Нов потребител

Мнениеот dimtodorov » 18 Апр 2008, 13:47

Откъде да взема изпълнителен лист? Делото се гледа в Пловдив, те живеят там, а аз живея в София. Благодаря за отговора.
dimtodorov
Нов потребител

Мнениеот katerinakuch » 18 Апр 2008, 14:14

dimtodorov написа:Откъде да взема изпълнителен лист? Делото се гледа в Пловдив, те живеят там, а аз живея в София. Благодаря за отговора.

Ще трябва да отскочите до Пловдив. Прочетете чл.404 и чл.405 от Граждански процесуален кодекс. Успех!
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот vega » 23 Апр 2008, 13:27

Не Ви трябва съдебен изпълнител. По-добре поговорете с психолог. Не е много популярно, но връзката Ви с детето трябва да се лекува, а това не става с изпълнителен лист. Реакцията му, според мен е такава не защото не иска да Ви вижда, а защото иска да сте заедно постоянно. В тази възраст децата вече започват да стават възрастни и да изразяват чувствата си като тях - индиректно. То си е Ваша работа, но според мен конфронтацията само ще влоши положението. Изхождам от твърдението, че не само майката, но и детето Ви е казало, че не иска да Ви вижда.
Успех!
vega
Потребител

Назад към Семейни казуси