Здравейте!
Майка ми и баща ми имат развод,и два неподелени апартамента.Ние с майка ми не живеем в България,но докато ни няма,баща ми пуска под наем единия апартамент-за негова изгода-този в който само има условия за живот(другия е след груб строеж),което според мен няма право да прави,а той живее с приятелката си в нейния апартамент.Поради нежелание на майка ми за подялба(за да защити нас,тъй като все не му стигат парите и може да го продаде веднага и да ни лиши от наследство) той запoчна да заплашва че ще направи така че да ги пусне и двата апартамента за публична продажба,от което ще загубим всички,или другия вариант е(тъй като той живее при приятелката си)да му даваме пари тъй като бил с вързани ръце и неможел да пусне квартиранти,след като отказахме,той го направи..Но ние сега няма къде да си идем!!!
Посъветвайте ни моля ви,какво можем да предприемем.Ние сме все още в чужбина,но в началото на май месец аз и майка ми си идваме за 15 дни,дали с полиция да идем дирекно,или какви права точно имаме и как дa постъпим?Наистина ни е много битов проблема,в отчаяна ситуация сме,но все пак тук присъстват и закони,и всеки трябва да си знае правата.Благодаря ви предварително.С уважение и поздрави!
- Дата и час: 17 Дек 2024, 12:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
stela22 написа:Апартамента които е след груб строеж е строен отдавна,преди 16-17г.,и там той притежава 1/4 по закон,тъй като е дарение от родителите на майка ми за майка ми.
А ние до сега не сме желали делба,защото ако ги разделят и този апартамент в които има квартиранти в момента остане на баща ми,ние само можем да забравим за него.
Абсолютно е ирелевантно Вашето желание, тъй като не сте собственик. Такава е майка Ви.
Какъв всъщност отговор очаквате? Явно има съсобственост, делба не желаете, каква Ви е целта и какво искате да Ви посъветваме?
Въпросът Ви явно е :"Как да отстраним баща ни, без да получи нищо?"
- sunrise
- Активен потребител
Когато се приберете в БГ отивайте на хотел и веднага при адвокат ... проблемът е сериозен ... Вие имате права в много отношения (или по-скоро майка Ви), но имате и някои заблуди по отношение на правата на баща Ви и майка Ви върху имотите ... необходимо е да се видят и документите ... Но не си губете времето докато сте в БГ - адвокат!
- inspectora
- Активен потребител
Никoй нищо не иска да му взема,а само да можем да си влезем в апартамента в който сме живяли-преди да заминем за чужбина и отраснали там.Той ни каза,че първо трябвал да попита хората които е пуснал там-квартирантите,дали са съгласни ние да си идваме от време на време,което значи че той ни поставя пред такава ситуация която да се чувства само той собственик,при положение че е половината на майка ми.И въпроса ми беше как да постъпим,при положение че и маика ми-не аз,има права над апартамента?
Последна промяна stela22 на 24 Апр 2008, 22:20, променена общо 2 пъти
- stela22
- Нов потребител
Ами бих желала с прост език.Защо,ако не аз,майка ми да няма право да си влезе в апартамента,като половината си е неин.Ето на това ми отговорете.
- stela22
- Нов потребител
Ето Ви съвсем просто:
Майка Ви и баща Ви са се развели пред съд. Съдът , в решението е определил ползването/не собствеността / върху семейното жилище. Направете си справка в решението на кого е възложено ползването. Семейното жилище обаче е едно, а не двата апартамента. Ако семейното жилище е за майка Ви , обърнете се към адвокат , той знае как да действа.Ако е за баща Ви , единствения Ви вариант остава делбата.
Майка Ви и баща Ви са се развели пред съд. Съдът , в решението е определил ползването/не собствеността / върху семейното жилище. Направете си справка в решението на кого е възложено ползването. Семейното жилище обаче е едно, а не двата апартамента. Ако семейното жилище е за майка Ви , обърнете се към адвокат , той знае как да действа.Ако е за баща Ви , единствения Ви вариант остава делбата.
- sunrise
- Активен потребител
Сега нещата стават много по-лесни.Благодаря ви,по-просто от това не.Никога до сега не съм се занимавала с правни проблеми,и неможе само заради това че тук всички сте добри в тази област да ме връщате в първо отделение,признавам си в правото съм профан,но ако всички разбирахме нямаше да има хляб за вас! И да добавя,не пожелавам на никoй да дойде до проблемите на хората които помагате,наистина е ужасно!
- stela22
- Нов потребител
А, да... и ако в бракоразводното решение пише, че жилището се предоставя за ползване на баща Ви, може да заведете срещу него иск за обезщетение за времето, в което той го е ползвал, но не по- рано от деня, от който писмено сте го поканили да Ви изплаща това обезщетение.. само давам идея.
I have learned, that if one advances confidently in the direction of his dreams, and endeavors to live the life he has imagined, he will meet with a success unexpected in common hours.
- ralitsa
- Потребител
Благодаря ви за съвета,много сте мил/а!Но предполагам е възможно да пише че могат и двамата да го ползват..Незнам,само гадая,като дойдем в БГ ще разберем..
- stela22
- Нов потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|